Günde 5 litre su içme

Valla ben su içerek zayıflıyorum, günde 2.5-3 litre banko içiyorum. Fazlası da oluyor. Doktor değilim ama 5 litre çok sağlıklı durmuyor gibi. İyi araştırmak lazım. 5 litre içeceksen bile güne iyice yaymak lazım.
 
Spor yapmasaydın fazla derdim. Spor yapmayan biri için 2 litre yeterli. Ama spor yaptığın için o kadar içebilirsin sorun yok. Su zehirlenmesi olmaz. Olması için kısa sürede litrelerce su içmen lazım. 5 litreyi yaklaşık 16 saate yayıyorsun, sıkıntı yok.
 
Uzmanlar ne zaman dürtü hissedersek o zaman içmemiz gerektiğini söylüyor. Ben de bunu destekliyorum. Kendinizi kasmayın yani. 5 litre de şart değil, 1 litre de.
 
Yüksek tansiyonu olan fazla su içmesin tansiyonu çıkartabiliyor. Ama su içmek aynı zamanda sodyum attırdığı için tansiyonun düşmesine faydalı.

Çok su içince de mineral sodyum eksiliyor. Bu yüzden buna önem verip bu eksikliği tamamlamak gerekiyor. Ben günde 1 2 kez sade maden suyunu suyla karıştırıp içiyorum. Hem hafif oluyor hem içimi daha kolay oluyor. Gazını kaçırıp da içebilirsiniz tabi. Ama gazıyla daha iyi bile olabiliyor :)

Bunun dışında farklı görüşler var. Kimisi hastalar ve yaşlılar hariç susamadan su içmeye gerek yok derken kimisi bol bol için zorlayın vs diyebiliyor. Ama doktorlar genelde ölçülü konuşuyorlar.

Az su içmenin bir ölçüsü olarak idrar rengiyle anlaşılıyormuş.

Ben de fazla su içebilen birisi değilim. Yüksek tansiyonum da var. Spor yaparken daha çok içiyorum doğal olarak terleyince :)

Bir ara her saat başı 1 bardak içmek için telefonumu ayarlamıştım. O bile zor geldi hatta biraz baş ağrısı bile yapabiliyor. Gerçi bu geçici de olabilir.

Bir kadının 1 saatti galiba 6 litre içmesiyle beyinde bir hasar oluşup öldüğünü duymuştum. Amerikada da bir sporcu ölmüştü diye hatırlıyorum. Bazı ölüm olayları var.

Bir arkadaşın dediği gibi hisler de önemli.

Bana da günde 1.5 2 litre spor yapmayan normal birisi için yeterliymiş gibi geliyor. Yani 8 10 bardak. Zaten çay vs bazı meyvelerle birlikte ekstra su da alınmış oluyor.

Ancak genel olarak kalkınca 1 2 bardak yatarken de 1 2 bardak su içsek iyi olur ama her zaman yapamıyorum :)
4 Litre gibi bir miktar sizin fizyolojinize sahip insanların özellikle spor yapıyorsa zaten tüketmesi gerekli bir miktar. Ben 71kg 1.71 boyundayım ve aktif olarak zaman zaman aksatsam da ağırlık kaldırıyorum, günde en az 3 litre su içiyorum ki bunu son aylarda 4 Litre civarına çıkardım çünkü hem yüksek proteinli besleniyorum hem doğuştan tek böbreğim hem de vücut geliştirmede amaç görüntü olduğu için dışarıdan vücuda düzenli şekilde ne kadar su girerse vücut o kadar az su tutar bu da derinin daha ince olmasını sağlar ve kas dokusunun belirginleşmesine yani görüntünün iyileşmesine yardımcı olur. Suyu içmenin temel mantığı yıllardır edindiğim araştırmalarım bilgilerim doğrultusunda söylüyorum : ''Susamadan su içmek/içebilmektir''
Ekleme: Çok su içmemin bir diğer sebebi de ''buharlamam'' nedeniyle likitin böbreğime zararını en aza indirgemek için ve buhar nedeni ile ağız kuruluğu olmaması için.

Hocam tek böbrekle fazla su içmek daha sıkıntı değil mi ?
 
Hocam tek böbrekle fazla su içmek daha sıkıntı değil mi ?
Böbrekler fonksiyonlarının %90'ını kaybedene dek sorunsuz çalışır. Tek böbreğin olmaması bir sıkıntı yaratmaz. Diğer böbrekteki nefronlar büyür, gelişir ve olmayan böbreğin fonksiyonlarını yerine getirir. Tek böbrekte dikkat edilmesi gereken en önemli nokta günlük tuz tüketimidir. Tuz tüketimine sınırlama getirilmelidir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı