Vatan Bilgisayar mağduriyeti

OneLifeLiveIt

Hectopat
Katılım
30 Haziran 2019
Mesajlar
301
Geçtiğimiz haziran ayında yaklaşık 8 bin tl verip masaüstü bilgisayar topladım. O günden beri garanti/servis bir türlü bitmek bilmeyen sıkıntılar mevcut. Elektrik kesintisine karşı önlem olarak FSP marka UPS aldım ancak birkaç gün kullanamadan cızırtı sebebiyle geri iade ettim. Yenisi geldi ama aynı sorunlar var.

Peki bilgisayarda durum nasıl ? Asus Rog Strix 1660ti ekran kartı sürekli dönen fanları yüzünden servise gitti, yenisini aldım ama yük altında cızırtı sesi başladı.

Ayrıca 3 kez benzer sebeplerden dolayı PSU değişti. Elektrik kaynaklı olabileceğini düşünebilirsiniz ama ev değişikliği yapmama, UPS ve Tunçmatik akım korumalı priz kullanımına rağmen aynı sorunlar baş gösterdi. Vatan Bilgisayar'da PSU'yu deneyip, ses sorunu yok diye aldım. Şimdi pc kapalıyken bile cızırtılı ses geliyor. İlk alınan PSU Cooler Master şu an mevcut olan Thermaltake Smart RGB.

Servise yollamam gerekiyor ancak hem servise gidip gelmesi hiçbirşeyi değiştirmiyor hem de günlerce bilgisayarsız kalıyorum. Herşeyden öteye yaşadığım yerden Vatan Bilgisayar'ın bulunduğu yere gitmek için 125 km yol yapmam gerekiyor. O günden bugüne aracımla harcadığım yakıt masrafıyla yeni bir model PSU alırdım heralde.

Elektronik alettir elbetteki sorun çıkabilir ama bu kaçıncı diye sormadan edemiyorum. Mümkün olsa tüm kasa ve monitörü aynen geri iade edeceğim ama mümkün değil.
 
Dostum Vatan'dan öyle pahalı sistem alınır mı adamlar zaten pahalı. 8.000₺'lik sistem aldıysan en az 2.000₺ fazla ödemişsindir. :(
Evet Vatan parçaları pahalıya satıyor ama diğer yerler ile kıyasladığınızda 500-600 TL gibi bir fark oluşuyor. 2.000 TL de neyin nesi. Vatan'ı savunduğumdan falan değil ama çok abartılı rakamlar dolaşıyor ortalıkta.
Sorununuz ile alakalı olarak Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmanızda fayda var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet Vatan parçaları pahalıya satıyor ama diğer yerler ile kıyasladığınızda 500-600 TL gibi bir fark oluşuyor. 2.000 TL de neyin nesi. Vatan'ı savunduğumdan falan değil ama çok abartılı rakamlar dolaşıyor ortalıkta.

8000 vermiş sisteme her parça 200-300 belki 500 daha pahalıya satıldığı için 2000 olmuştur.
 
Yalnız konuyu açan arkadaş sistem topladım, yorumlar mısınız dememiş. Ucuz yada pahalı artık alınmış sistem ve arkadaşın sıkıntısı var. Çözüm odaklı olmamız gerekli diye düşünüyorum. Hocam ben sektörde görev yapmış birisi olarak sana tavsiyem, mağazaya gidip direkt mağaza müdürüne konuyu iletmen yönünde. Ayrıca firmaya yazılı olarak ta şikayetini iletmelisin. Aradaki mesafeyi mutlaka altını çizerek belirt ve gidip gelmenin sorun olduğunu, anlaşmalı kargo şirketi ile parçayı mağazaya kargo ile ulaştıracağını ilet.Son kez gönder ve detaylı incelensin. Kargo servise ulaştığında da gerekli yerlere yazılı olarak mutlaka iletmelisin. Geçmiş olsun.
 
Ben de Vatan'dan KDV indiriminde 4.800 TL'ye RX 580'li sistem toplamıştım o cızırtı muhabbeti bende de olmuştu, sıfır PSU içinde kasa aldım 3 günde yük altında ses çıkarmaya başladı gidip değiştirdim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Ben yaklaşık 12 senedir Vatan bilgisayardan sistem topluyorum. Sadece bir kere ekran kartı arızalı cıktı onuda hemen değiştirdiler. Siz sorunun kesinlikle PSU' dan kaynaklandığına emin misiniz ? Başka bir arızadan olabilir mi ? Yeni model PSU' lar kolay kolay bu şekilde çabuk bozulmaması lazım. Anakartta devre yanmış olabilir mi? Bence bütün parçaları teste gönderin. 2 hafta falan beklersiniz ama sorun çözülür diye tahmin ediyorum. Bende Corsair VS650 80+ var 4 senedir kullanıyorum daha tık demedi. Oturduğum binanında elektrik tesisatı hiç iyi değil buna rağmen bugüne kadar sorun çıkarmadı.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı