Devlet neden vergi alır?

Vergi sistemi yüzünden. Düzgünce denetim yok, rüşvet ve görmezden gelme, imtiyaz var. Hak vergisini ödemeyince devlet de dolaylı vergilere yükleniyor. Gelişmiş ülkelerde insanlar vergi kaçırmayıp dolaysız vergileri ödediği için dolaylı vergi oranları düşük.

Bir diğer nedeni de dış ticaret açığının çok fazla olması. Ürettiğimizden fazlasını tüketiyoruz.
 
En önemli sebebi gelir kaynağı yok. Satacağın elektronik, doğal kaynak, fabrika ürünü yok. 1. ve en kötü sınıf işçi bulundurarak hammadde satıyorsun. Tarım ürünlerini bile beğenmeyip almıyorlar artık. Geriye yapacağın ne kaldı devlet kasasını dolduracak? Vergi. Yetmiyor ki yeni vergiler de çıkıyor. Dijital bilmemne vergisi, hava su toprak vergisi.

Buna rüşvetler ekleniyor, yolsuzluk ekleniyor. Bir bakıyorsun verdiğin vergi bir başkasının cebine gidiyor. Böyle bir şey kesin var mı bilinmez fakat ben var diye düşünüyorum. Düşünmek serbest ve vergisi yok sonuçta.
 
Yani sırf hükumet mi yapıyor bunu? İhtiyacı olmadığı halde halkı sömürüyor mu? Halk bunun farkında değil mi? Sömürüldüğünü bildiği halde dur diyemiyor mu?

İhtiyacı olmadığı için değil tam tersi çok fazla ihtiyacı olduğu için. Bu fazla ihtiyacın sebebi de üstteki cevaplarda verilmiş.
 
Kitaplarda yazan halk ağır vergiler altında eziliyordu cümlesini uygulamalı olarak yaşıyoruz. Gelire göre artan vergi uygulaması ve adaletli vergi uygulaması olmadığı gibi büyük şirketlerin yüksek tutardaki vergileri siliniyor. Bin dertle kazandığımız 3 kuruş paranın zaten en ufak değeri yok.

Ülke yozlaşmış, kurumuş, çürümüş durumda. Ha bunlara rağmen insanlar memnun demek ki özellikle yönetim tarafında bir değişim olmadan aynı şekilde devam ediyoruz.
 

Geri
Yukarı