İnsanların zeka seviyesi

Herkesin zeka seviyesi aynı değil ama akıl sağlığı yerinde olan herkes beyninin %100'ünü kullanıyor. Normal insanlar %3, Einstein gibi dahiler %7 beynini kullanıyor diye dolaşan şehir efsaneleri var bunlar doğru değil.
 
Normal insanlar %3, Einstein gibi dahiler %7 beynini kullanıyor diye dolaşan şehir efsaneleri var bunlar doğru değil.
Aynen böyle bir şey doğru değil. İnsanlar %3, Einstein %7, peygamberler %9 kullanıyor gibi bir tabir mantık dışı. Daha çok bu beyindeki elektrik dalgaları ve kıvrımların sayısı ile bağlantılı olduğu düşünülüyor. Ha bu kesin kanıtlanmış mıdır dersek bilemiyorum açıkçası ama mantıklı.
 
İnsanlar dünyaya çok fazla yayıldığı için ve nüfus da çok fazla arttığı için genlerle alakalı faktörler de çok fazla kombinasyon olasılığı kazanmış oldu. Zeka seviyesini farklı alanlarda belirleyici kılan ve nitekim o kişiyi diğerlerinden ayıran unsurlar meydana geldi. Mesela mağara insanları arasında herkes duvara resimleri güzel bir şekilde çizebiliyor muydu acaba? Ya da herkes iyi avcılık yapabiliyor muydu? Bunlar o dönemin çok sınırlı alanlarda zeka seviyesi belirleyebilir. Ancak günümüzde onun milyar katı fazla alan söz konusu. Zekayı genele yedirerek belirlemek dışında seçenek yok. Çünkü o zaman her insan için ayrı ayrı kişisel test hazırlamak gerekirdi.
 
Herkesin zeka seviyesi elbette aynı değil. Ancak çok zeki olmak da her zaman iyi bir şey olacağı anlamına gelmez. En basitinden açıklamak gerekirse zeki birisi karşısındaki kişiyi isteyerek ya da istemeyerek ezebilir.

523-5238503_pepe-the-frog-big-brain-hd-png-download.png
 

Geri
Yukarı