FireFox mu? Opera GX mi?

Şey OperaGX kullanıyorumda yeni başladım. benim chromeyi bırakma sebebim bi oyun yüzünden 3D gözükmüyordu burdada aynısı var ama firefoxda o yok sence OperaGX demi kalayım? yoksa firefox mu ?
Şimdi OperaGX ram falan çok yemiyor Firefox yiyor mu??

Bilmiyorum hiç denemedim.
Ya ne kadar RAM yediğini falan bilemem ama ikisi arasında kalsam Opera'da kalırdım. Dediğim gibiben Firefox'u Explore ile aynı derecede tutuyorum. 3D gözükmüyorsa geçebilirsiniz tabii ki.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Opera GX alır. Sebebi ise RAM kullanımı hem Firefox'dan daha düşük hem daha performanslı. Firefox maalesef hem fazla RAM tüketirken hem güzel performans veremiyor testlerde. Çok hantal ve en çok sorun çıkaran tarayıcı. Kötülemek istemiyor yaptıkları bazı şeyler cidden harika ama bunları da es geçemeyiz. Firefox'u yedek tarayıcı olarak önerebilirim.
 
Firefox maalesef yüksek bellek tüketiyor. Ayrıca Chromium akıcılığı, ne yazık ki sağlayamıyor. Firefox Chromium tarafındaki alternatifi Brave tarayıcısı var. Ama yüksek bellek tüketiyor.
Chromium edge tavsiye ederim. Microsoft, hız ve güvenlik konusunda çok iyi iyileştirmeler yapmış.
Ayrıca Flash player desteği, Aralık 2020 tamamen bitiyor. Bu yüzden Chromium tarayıcılar ve Firefox, Flash player engelliyor. Eğer sorunun buysa, Flash player için sor ayarını açman gerekiyor.
Kod:
edge://settings/content/flash

Eki Görüntüle 505634

Eki Görüntüle 505635

Ayrıca izleyici engelleme ayarı yüzünden, sorun yaşarsan istediğin site de kapatabilirsin.

Eki Görüntüle 505648

Opera ise, Chrome ve Edge göre daha fazla bellek tüketiyor. Gizlilik ve performans konusunda çok iyi değil. Çinli firmaya satıldıktan sonra, içine bir sürü izleyici eklediler. Bunları kapatmak için ayar da yok.
opera satıldı mı bundan önce hep opera kullanırdım ve halen kullanıyorum
 
@karambyte Çinli bir firmaya satıldı. Ondan sonra, geliştirici ekipten baya kişi ayrılıp Vivaldi tarayıcısını yapmaya devem ettiler. Halen de geliştiriyorlar.
Çinliler ise tarayıcıyı geliştirmek yerine, içini saçma sapan izleyiciler ile doldurdular. Yani veri sömürüyorlar. Ayrıca sol menüye, firmalar ile anlaşıp kısayol eklemek dışında bir şey yapmıyorlar.
Her reklam engelleme uzantısında olan, basit filtreleri ekliyorlar. Tarayıcıya Edge, Brave ya da Firefox gibi gizlilik sunan ayarlar getiriyormuş gibi de reklam yapıyorlar.
 
Şimdi hız olarak oyun ve performans olarak hangisi daha iyi?
Edge düşünür müsünüz? Gereksiz takipçileri engellediği için tarayıcı hem hızlı, hem de temiz bir web deneyimi sunuyor. uBlock Origin uzantısını da eklerseniz sizi çok memnun eder diye düşünüyorum.

1 günde engelledikleri:

Blocked trackers.png
 

Geri
Yukarı