Neden crack oyuna bu kadar karşısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1) Korsan. Oyunlar gökten yağan paralar ile veya öpücük ile yapılmıyor. Her firmanın giderlerini karşılaması ve çalışanlarının maaşlarını karşılaması için para gerekiyor. Siz Crack oynayarak hem firmanın, hem çalışanların, hem de oyunu para ile alanların hakkına giriyorsunuz.

2) Virüs. Kullanmasını bilene pek bulaşmasada, gene de bulaşabilir. Ve ciddi bir virüs büyük bir zarara uğratabilir.

3) Kanunlar. Pek etkisi olmasada, gene de kanunlar gereği Crack oyun indirmek suçtur.
 
Yahu adam Epic'in ücretsiz verdiği oyunu bile korsan kullanıyor. Bu bir zihniyet meselesi. Sen düşünce yapısı olarak orijinal oyun sahipliği bilincini edinmen lazım.

Hiç işe girip çalışmadın sanırım. Bunu anlaman için empati kurman gerekiyor. Hazıra alışırsan korsan da sana normal gelir.
 
Çünkü hırsızlıktan farkı yok. Elma, armut çalmaktan farksız. Binlerce liralar verip sistem topluyorlar ama bir oyuna 100 200 TL vermeye gelince bütçem yok diyorlar 😁.
Aynen haklısın. Yahu 7500 TL'ye sistem toplayıp da oyun almaya gelince "param yok" demek nedir? Oyun alacak paran yoksa bilgisayarı nasıl alıyorsun? Bilgisayarı alabiliyorsan oyun alacak paran nasıl yok?
Hadi diyelim ki cidden paran yok veya ailen izin vermiyor. Hiç boşuna korsan indirmeye gerek yok. Hiç oynama, daha iyi.
 
Karşı olmaktan ziyade korsan oyunların problemleri çok oluyor. Dolayısıyla yardımcı olmak bir hayli zorlaşıyor. Orijinal oyunda ise arkadaşlar sizlerden gerekli bilgileri aldıktan sonra, sisteminizde oluşan problemi kısa süre içerisinde çözüp, size ne yapmanız gerektiğini söylüyor. Kısacası oyun tabanlı problemleri değil, yazılım ve işletim sistemi tabanlı problemleri hedef alıyorlar. Bugün orijinal alamayıp korsan yükleseniz bile paranız olduğu zaman mutlaka oyunu satın alıp, insanların emeklerini teslim etmenizi öneririm. Mesela ben RDR 2'yi oynamadım. Çünkü RDR oynamak yerine, sistemimde bulunan ekran kartını satıp, üzerine RDR 2 parasını koysam yeni nesil bir ekran kartı alabiliyorum. 500 lira bir oyuna vermek çok mantıklı değil, indirim gerekiyor.
Not: 500 lira sembolik bir rakam, yok şurada 300 şurada 400 demenizin anlamı yok. Anlatmak istediğim şey farklı.
 
Etrafta tonlarca beleş oyun varken paralı oyunu korsan yapmaya gerek yok.

Emek hırsızlığına karşıyız. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı