Tanrının bir kişiliği olsaydı nasıl olurdu?

PORSHİUS

Kilopat
Katılım
31 Ağustos 2017
Mesajlar
2.412
Çözümler
15
Öncelikle konunun herhangi bir dinle ilgisi yoktur.

Size tanrının olup yada olmadığını sormuyorum. Sadece Tanrı varsa nasıl bir kişiliğe sahip olurdu? Gözlemleriniz(canlılardan evrene) ile bunu açıklayın.

Benim gözlemim ile tanrı tam anlamıyla acıdan zevk alıyor. Neden derseniz. Bir video izlemiştim. Şu "muhteşem düzen" adlı belgesellerin aksine. Bir Babun yavru bir ceylanı öldürmeden canlı bir şekilde kalça kısmından başlayarak ceylanın bağırışlarına aldırış etmeden yiyordu üstelik canlı olduğunu bile bile. Bunun gibi çokça örnekler var. Zaten düzene bakarsak canlıların hayatta kalmak için birbirlerini parçaladıklarını görmek pek de zor değil. Yani benim düşüncem tanrı öyle yada böyle değil tam olarak sadist.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle konunun herhangi bir dinle ilgisi yoktur.

Size tanrının olup ya da olmadığını sormuyorum. Sadece tanrı varsa nasıl bir kişiliğe sahip olurdu? Gözlemleriniz(canlılardan evrene) ile bunu açıklayın.

Benim gözlemim ile tanrı tam anlamıyla acıdan zevk alıyor. Neden derseniz. Bir video izlemiştim. Şu "muhteşem düzen" adlı belgesellerin aksine. Bir babun yavru bir ceylanı öldürmeden canlı bir şekilde kalça kısmından başlayarak ceylanın bağırışlarına aldırış etmeden yiyordu üstelik canlı olduğunu bile bile. Bunun gibi çokça örnekler var. Zaten düzene bakarsak canlıların hayatta kalmak için birbirlerini parçaladıklarını görmek pek de zor değil.
 
Son düzenleme:
Öncelikle konunun herhangi bir dinle ilgisi yoktur.

Size tanrının olup ya da olmadığını sormuyorum. Sadece tanrı varsa nasıl bir kişiliğe sahip olurdu? Gözlemleriniz(canlılardan evrene) ile bunu açıklayın.

Benim gözlemim ile tanrı tam anlamıyla acıdan zevk alıyor. Neden derseniz. Bir video izlemiştim. Şu "muhteşem düzen" adlı belgesellerin aksine. Bir babun yavru bir ceylanı öldürmeden canlı bir şekilde kalça kısmından başlayarak ceylanın bağırışlarına aldırış etmeden yiyordu üstelik canlı olduğunu bile bile. Bunun gibi çokça örnekler var. Zaten düzene bakarsak canlıların hayatta kalmak için birbirlerini parçaladıklarını görmek pek de zor değil. Yani benim düşüncem tanrı öyle ya da böy.

Ne dediğini tam anlayamadım.🙂
 
Kişilik, karakter bu tarz şeyler canlılara ait özellikler bence. Tanrının bir kişiliği ve karakteri olduğunu sanmıyorum. Bunların hepsi insanların başka şeyleri tanımlamak için kullandığı kavramlar. Çünkü anlayabilmemiz için tanımlamamız gerekiyor. Mesela evrenin yaşını da hesaplamak onu anlayabilmek için gerekli koşullardan birisi. Ancak gerçekte evrenin herhangi bir yaşı yok. Çünkü tamamen dünya gezegeninin koşullarına göre hesaplanmış bir olgu. Bir gün 25 saat olsaydı, bir dakika 50 saniye olsaydı, bir saat 70 dakika olsaydı her şey farklı olacaktı. Özetle, bilmediğimiz şeyler hakkında teori üretirken bildiklerimizi merkeze koyduğumuz için, insan merkezli davrandığımız için anladığımızı sandığımız hiçbir şeyi aslında anlayamıyoruz.
 
Kişilik, karakter bu tarz şeyler canlılara ait özellikler bence. Tanrının bir kişiliği ve karakteri olduğunu sanmıyorum. Bunların hepsi insanların başka şeyleri tanımlamak için kullandığı kavramlar. Çünkü anlayabilmemiz için tanımlamamız gerekiyor. Mesela evrenin yaşını da hesaplamak onu anlayabilmek için gerekli koşullardan birisi. Ancak gerçekte evrenin herhangi bir yaşı yok. Çünkü tamamen dünya gezegeninin koşullarına göre hesaplanmış bir olgu. Bir gün 25 saat olsaydı, bir dakika 50 saniye olsaydı, bir saat 70 dakika olsaydı her şey farklı olacaktı.

Çok güzel örnek vermişsiniz.
 
Tanrı eğer insanları kendisine tapması için yarattıysa egoist denilebilir.

Tanrı eğer gücü yettiği halde kötülükleri durdurmuyorsa kötü niyetli de denilebilir.

Tanrıya bir kişilik afdeterseniz insana benzer bir Tanrı profili oluşturmuş olursunuz. Merhametli veya Zalim gibi. Merhametli olmak veya Zalim olmak insana ait bir özelliktir, eğer Tanrıda buna benzer özellikler varsa Tanrı değildir zaten.

Benim düşünceme göre Tanrının bir kişiliği olamaz, olsa Tanrı olmaz zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı