Ülkemizde neden her şey çok pahalı?

Burada 5 bin TL maaş almak zor :D
Hayır, değil. Avrupa'da veya ABD'de 5000 dolara çalışacak vasıfta olan biri Türkiye'de 5000 değil, 10 bin ve üstünü bile kazanır.

Vasıf olmadan o paraları batıda da alamazsınız.
 
Ekran kartını almaya çalışıyor mu demek istediniz? :D.

Yabancı kanallar 500 dolara RX 570 topluyor ve diyorlar ki "sistem pahalı oldu, artık her şey pahalı" tarzı şeyler söylüyorlar.
 
Yabancı kanallar 500 dolara RX 570 topluyor ve diyorlar ki "sistem pahalı oldu, artık her şey pahalı" tarzı şeyler söylüyorlar.
Turkey-Welcome-3-14-002-Copy.jpg
 
Beğenmiyorsanız diğer ülkelere göç edip oradaki kapitalist düzenin içindeki en alt tabakadan başlayabilirsiniz. Her şey uzaktan bakıldığı gibi değildir. Oralarda da sağlık gibi daha önemli ihtiyaçlara önem verilmiyor. Türkiyede açlıktan ölen yok lakin orda sigortası olmadığı için sağlık ihtiyacını almadığı için ölenler var.
 
@Furkan___ Böyle ucuz bahaneler sunarak halkı ezik psikolojisine alıştıramazsın. Afrika'da da açlıktan çocuklar bir deri bir kemik kalıyor. Ne yapalım yani, biz de bu adaletsizlik için grev yapıp yemek mi yemeyelim? Dünya adaletli bir yer değil, dört dörtlük bir yaşam alanı da yok ancak halkını düşünen, halkı için çalışan, halkının zararına değil faydasına adım atan ülkeler de var. Orada yaşayan insanları 1 ay bu düzende yaşat, 1 ay da kendi düzenlerinde yaşasınlar. Tahmin edin bakalım nereyi seçerler?

Burada 2 birimlik ürünü 10 birime alacağıma, orada 2 birimlik sağlık hizmetine 10 birim vermeyi tercih ederim. Emin ol günün sonunda yine kara geçerim, hiç zararım olmaz.

Market alışverişine çıktın mı hayatında çok merak ediyorum. Ya da cebinde 2-3 TL ile dolaşan baba gördün mü mesela? Çocuğunun karnını doyurabilmek için çöp karıştıran anneler gördün mü?
 
@Furkan___ Sizin gibi insanlar yüzünden ülke senelerdir bu halde işte. Ülke biraz kötüye gidince hemen üsttekiler verir bayrak, vatan, iman aşkını siz de gaza gelirsiniz hemen atlarsınız. Ama alım gücü ve ekonominin yerlerde olduğu yerel hükumeti eleştirince suçlu biz oluruz.
 
İthalat çok çünkü. İhracatımız az olduğu için hazineye para giremiyor. Üretim durma noktasına geldi. Her şeyi dışarıdan alıyoruz. Dolar kuru da bu olayın tuzu biberi oluyor maalesef.

@Furkan___ Bu ülkede sağlık dışında yapılan tek iyi bir şey söyler misiniz ? Cidden merak ediyorum. Sağlık konusunda size sonuna kadar katılıyorum ancak ülkenin gelişmişlik seviyesi sadece sağlıkla yükselmiyor. Eğitim, adalet, ekonomi, refah düzeyi vb. birçok etken daha var. Bunları görmezden gelerek insanları göç etmek zorunda bırakamazsınız. Evet beğenmiyoruz. Devletin yaptığı güzel eylemleri övmek kadar yaptığı kötü şeyleri eleştirmek de bir o kadar hakkımız. Kimseyi kendi ülkesinden kovamazsınız.
 

Geri
Yukarı