RX 5700 XT yüksek sıcaklık sorunu

Kendi kendimi şöyle avutuyorum 31.5 inch büyük bir monitör +80 FPS 2560X1440P ayarlar oyunun sunduğu en Max en Full setting. Bu sıcaklık değerleri normal aslında stabil bir şekilde çalışıyor.
Hocam o zaman normal yani o çözünürlükte o büyüklükteki bir monitör ile en yüksek ayarlardan bahsediyorsunuz. Aynı şeyi benim karta yapsam 100 dereceyi geçerdi büyük ihtimalle. :D
 
Undervolt ve fan ayarını biraz daha yükseltmeyi denediniz mi? Bu şekilde 70-75 derece arası değerler alırsınız diye düşünüyorum.

Undervolt da biraz problem var 1200 Max 1150'den aşağı yapınca çökme oluyor 1149 yapınca çöküyor. 1150'de şu şartlarda oluyor frekansı 2040'dan 1900'a çektim ancak öyle.
1.jpg
 
Sınır bu 1149 yapınca çöküyor :D
Evet sınırı bulmuşsunuz. :D Yani bu ayarlar ile daha iyi değerler alıyorsanız kullanabilirsiniz. Bu ayarları ve otomatik ayarları karşılaştırın. Otomatik ayarlarında aldığınız 80-81 derece de tehlikeli gözükmüyor açıkçası. Zaten ısınan kartlar kullanıyoruz. Biraz daha uğraş ile iyi ayarlar elde edebilirsiniz gerçi size kalmış orası.
 
Evet sınırı bulmuşsunuz. :D yani bu ayarlar ile daha iyi değerler alıyorsanız kullanabilirsiniz. Bu ayarları ve otomatik ayarları karşılaştırın. Otomatik ayarlarında aldığınız 80-81 derece de tehlikeli gözükmüyor açıkçası. Zaten ısınan kartlar kullanıyoruz. Biraz daha uğraş ile iyi ayarlar elde edebilirsiniz gerçi size kalmış orası.

Gerçi evde klima var daha doğrusu oda da klima 22 dereceye getirince böyle bir yarım saat sonra falan kart 70 derecelere düşüyor :D. Odamda sıkıntılı bir yerde sabah 6 akşam 7 güneş oda da doğuş ve batış kesintisiz odama vuruyor. Kışın güzel de yazın problemli tabii.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı