Boyumun uzaması için ne yapmalıyım?

Bu hesap zaten kaba bir hesap haydi hata payı da olsun 180 olun ama 17. yaşında ne bekliyorsunuz 162 olmuşsnuz 22 yaşına kadar gidecek bu boy uzaması. Ona bakılırsa bu hesap bani, m boyumun 176 olacağını söylüyor ama 15 yaşında 186 boyum var hemen olacak bir şey değilki bu.

Bu hesap zaten az çok sana ne olacağını veriyor. Geninde de 2 metre olacaksın yazmıyor zaten. Gen bir alt bir üst sınır veriyor sana. Bu hesapta sınırın ortası.
 
Bu hesap zaten az çok sana ne olacağını veriyor. Geninde de 2 metre olacaksın yazmıyor zaten. Gen bir alt bir üst sınır veriyor sana. Bu hesapta sınırın ortası.

Zaten o şekilde oldupunu biliyorum arkadaşada yazdım ama anlamadı herhalde.
 
Kardeşim ben de 17 yaşında 160'tım şu an 170 boyum var, hiç spor yapmadım sürekli top oynamaktan bacaklarım bile hafif açılı, hazır ol da durunca bacaklarımın arasından elim rahat sığıyor yani(parentez bacak diyorlarmış buna :) ), düz olsaydı boyum 170'i geçerdi belki de ama değil o yüzden düşünmenin bir manası yok, sende çok kafana takma, benim babam 175 annem 150, teyzemin oğlulları var 4 tane, 3'ü 180+ en küçükleri 189 belki 190, babaları en fazla 178'dir, anneleri 160, o kadar takma kafana, ekstra yapabileceğin tek şey asılı durmak, o da ne kadar işe yararsa.
 
Aslında en çok boy uzatan sporlar basketbol ve voleybol olarak bilinir. Fakat en çok olmasada en hızlı boy uzatan spor yüzmedir. Yüzmeye başlayın.

Yalan söylediğimi düşünenler var fakat değil.
Geçen sene boyum 1.60'ın altındaydı. 1.58 civarı falandım. Şimdi 1.73-1.74 civarı boyum var. Yani bu demek oluyor ki geçen seneden bu yana en az 10 cm uzamışım. Çünkü geçen sene bütün yaz yüzdüm. Her fırsat bulduğumda gidip yüzdüm.
Size de yüzmeyi öneririm. Bu arada yüzerken atlamayı da ihmal etmeyin. Atlamak, atlarken gerildiğiniz için boyunuzu uzatacaktır.
 
Ben yaptım ama 1.80 boyum var ama 1.76 çıktı bu nasıl oluyor?

Lütfen hesap kısmından sonra olan kısmıda okuyun kesin sonuç olmadığı yazılı farkındaysanız. Ona bakılırsa bende 176 diyor ama 185 boyum var. Lütfen düzgün okuyun.
 
Yüzde 99 genetik, kalan yüzde 1'de beslenme ve uykunla alakalı çoğunluğu. Vücut büyüme hormonunu ergenlik döneminde gece 11 de salgılamaya başlıyor. Tabii ki bu durum kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. 2.04 boyundayım ve uzun yıllar basketbol oynadım. Boyum basketboldan dolayı uzamadı, uzun boylu olduğum için basketbol oynadım ve çoğunluğunun genetik olduğunu biliyorum. Çok yüksek ihtimalle annenin genini taşıyorsundur, dayın var ise ortalama olarak boyun o civarlarda kalması muhtemel.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı