AMD ekran kartlarındaki sorunlar nelerdir?

Bende NVIDIA ile AMD arasında kalmıştım AMD'yi seçtim RX5700 kullanıyorum Driver dışında sıkıntısı yok kesinlikle çok iyi arkadaşımda RTX2070 var 1080P Ultra ayarlarda genellikle 10 15 FPS fark oluyor oyuna göre değişiyor (RTX 2070 kesinlikle daha iyi bir kart oyuna göre değerler tabii ki değişiyor 2070 daha stabil ve yüksek FPS'ler veriyor) RX5700 2600 TL RTX2070 4500 TL'di aldığım zaman kesinlikle AMD mantıklıydı sadece Driver sıkıntıları var önerilen Driver'lar ve optinal olarak sunulan isteğe bağlı olanlar var kendin deneyerek uyumlu olanı bulduğun sürece sıkıntı yok AMD'nin önerdiği Driver'ları yüklemen şart değil mesela 24.4.2 öneriyor fakat bende Windows çakışıyor ya da oyunlar açılmıyor seçeneklerden uygun olanı buldum 24.7.2 olması lazım sıkıntısız bir şekilde oynuyorum eğer bütçen kısıtlıysa kesinlikle AMD değer tek uğraşçağın şey doğru Driver'ı bulmak. Ek olarak bazen oyunların belli yerlerinde kasmalar ve ani kapanmalar olabiliyor gölge ayarlarını medium yaptığın zaman düzeliyor oyuna göre değişiyor genelde eski oyunlarda bu sıkıntı var. Bu tip şeyleri göze almak istemezsen NVIDIA'yı seç tek pişman olcağın şey FPS performansı biraz farkdebilir belki ama başka hiçbir sıkıntısı olmaz.
 
Son düzenleme:
Nvidia'nın tek sevmediğim politikası yeni seri gelmeye çok yakınken mevcut seriyi indirime sokturmaması. Örnek veriyorum geçtiğimiz senelerde birisi GTX 980 alıyor 3 ay sonra 1080 piyasaya düşüyor hem de aynı fiyatla ve 980'in içinden geçerek. Şimdi bu zamanlarda RTX 2000 serisi (Super, Ti hariç) alanların başına da aynısı gelecek. Her seride aynısı oluyor. AMD'nin bu açıdan iyi yanı 400-500 serisini alanlar ellerindeki kartla hala rahat edebiliyor ve 5000 serisinde bakıp moralini bozmuyor. Nvidia modellerini ilk çıktığında almak her zaman en iyisiyken, bir sonraki seri gelirken almak da en kötüsü.
 
AMD ekran kartlarının Driver'larını saçma sapan hatalarla doldurup daha sonra düzeltiyorlar. Hatta bazıları AMD ekran kartıma overclock yaptı bile diyordu (Bilgisizlikten..). Halbuki AMD'nin yaptığı sürücüler birçok uygulama ile çakışır ve bunu test ede ede düzeltirler. Ama NVIDIA uzun bir süreç boyunca testlerini yapar ve öyle yayınlar. AMD olsun NVIDIA olsun hepsi de sorunlu Driver oluşturur fakat AMD'nin hataları sadece daha fazla olur. Bu yüzden hangisini almana bir şey diyemem çünkü fanboy değilim fakat aldığın ekran kartının sürücüsü hep WHQL sürümü olmalı diyebilirim.
 
@Enes3078 katılıyorum. Aslında AMD aynı Nvidia gibi çıkarsa F/P oranı çok daha iyileşecek ve sorunlar azalacak. AMD, Intel'e karşı kazandığı avantajın aynısını Nvidia'ya karşı kazanabilir ama bunu hala tam yerine oturtamadı. Neredeyse bütün AMD kartları yıllar içerisinde oyununa göre 10 FPS'e kadar performans kazanınca çok iyi konuma geliyorlar ama o zamana gelene kadar uğraş dur. 😄

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
O zaman ben AMD alayım doğru Driver'i bulunca hatalar düzelir diyorsanız.
Tabii ki AMD ekran kartı alabilirsiniz tercih sizin sonuçta. İçinize hangisi siniyorsa onu tercih edin. Şayet sorun yaşamama garantisi ile önerenlerin lafına bakıp da alırsanız ve sürücü kaynaklı sorun yaşarsanız o arkadaşlarda size yardımcı olur artık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı