Forum Sitesi kurmak ne kadar mantıklı?

Blacksidemre

Kilopat
Süper Moderatör
Katılım
8 Eylül 2018
Mesajlar
6.325
Makaleler
2
Çözümler
42
Yer
İstanbul
Merhaba Sosyal. Ben ilerleyen zamanlarda bir forum yazılımı satın almayı düşünüyorum. Muhtemelen XenForo yazılımını alacağım. Biraz bu forumdan ve diğer Türk forumlarına biraz imreniyorum. Ama bunu bir kıskançlık gibi görmüyorum. Ben de bu tür bir forum işletip, bir kariyer alanım olsun istiyorum.

Ama böyle Sosyal gibi bir yardımlaşma forumu olmayacak. YKS iyi geçerse EEM okumayı düşünüyorum. Mühendislik bilgilerimle de bir Elektrik-Elektronik forumu oluşturmak istiyorum. İnsanların ara sıra iş de konuşabileceği çok yönlü bir forum kurmak istiyorum. Sizce böyle bir şeyin önü açık mı?

Biraz çocukça da gelebilir ama buna biraz hevesliyim. Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. İyi Sosyaller.
 
Hevesinizi kursağınızda bırakmak istemem fakat benim fikrimce zarara girersiniz. Yine de hayallerinizin peşinden koşabilirsiniz de.
 
Hep merak ettiğim bir şey var, Technopat sosyal parayı nerden kazanıyor? Bu işlerde cahilim de forumda çıkan reklamlardan mı kazanıyor?
Reklam ve tıklama gelirlerinden kazanıyor olabilirler. Ben de hep bu sorunun cevabını merak etmişimdir. Cevaplayan birileri olursa çok sevinirim.
 
Merhaba sosyal. Ben ilerleyen zamanlarda bir forum yazılımı satın almayı düşünüyorum. Muhtemelen XenForo yazılımını alacağım. Biraz bu forumdan ve diğer Türk forumlarına biraz imreniyorum. Ama bunu bir kıskançlık gibi görmüyorum. Ben de bu tür bir forum işletip, bir kariyer alanım olsun istiyorum.

Ama böyle sosyal gibi bir yardımlaşma forumu olmayacak. YKS iyi geçerse eem okumayı düşünüyorum. Mühendislik bilgilerimle de bir elektrik-elektronik forumu oluşturmak istiyorum. İnsanların ara sıra iş de konuşabileceği çok yönlü bir forum kurmak istiyorum. Sizce böyle bir şeyin önü açık mı?

Biraz çocukça da gelebilir ama buna biraz hevesliyim. Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. İyi sosyaller.

Bence mantıklı değil. Google ads sana reklam başına bir ücret ödiyecektir fakat sitenin büyümesi uzun zaman alır. Her ay hosting parası ödemelisin. Ucuza hostingler var ama site büyüdüğünde daha pahalıya geçmek zorunda kalırsın. Uzun vadede potansiyeli var ama büyüyene kadar cepten ödemelisin.
 
Hevesinizi kursağınızda bırakmak istemem fakat benim fikrimce zarara girersiniz. Yine de hayallerinizin peşinden koşabilirsiniz de.
Bırakır mıyım bilmiyorum. İstatistiksel karakterim daha baskın. İyi bir gelirim olursa yapmak istediğim ilk şeylerden birisi bu olacak.
 

Geri
Yukarı