1660 Super anlık takılma problemi

GameDVR kapalı. Oyun esnasında güvenlik uygulamalarını kapalı tutarak da denedim, maalesef yine oluyor. ASC tarzı uygulamalar kullanmıyorum. Sürekli, durmaksızın olan bir şey değil zaten, gerçekten çok saçma bir durum. Yani en ufak bir sebep yok bu 0.1 değerinin düşmesi için. Öneriniz için teşekkürler.
 
Şu sıralar NVIDIA ile ilgili aynı sorunu yaşayan kişilerle karşılaşıyorum, buna arkadaşlarım da dahil. Herhalde gelen sürücü ile alakalı, rica etsem biraz daha eski sürücüyü dener misiniz?
 
Son güncellemelerden sonra başlayan bir durum değil ne yazık ki. Neredeyse bütün sürümleri tek tek denedim hocam, olumsuz maalesef. Bu kadar illet bir şey ile karşılaşmamıştım daha önce. Galax Türkiye'ye mail attım, farklı VBIOS sürümlerini göndermelerini rica ettim, onları bekliyorum şimdi. Güncel VBIOS sürümünü kullanıyorum fakat eski VBIOS sürümlerini denememin belki bir faydası dokunur. TPU'dan indirmek istemedim. Bu arada tekrar ediyorum, sürekli yaşanan bir durum değil bu, çok nadir şekilde yaşanan bir olay. Kusursuz kullanmak yerine böyle olması takıntı haline geldi tabii.
 
Son düzenleme:
NVIDIA sürücü konusunda AMD'yi örnek almaya başladı galiba yavaş yavaş, tam tersi olması gerekirken. 😄
Buna kesinlikle katılıyorum, AMD son sürücüleri ile stabiliteyi yakalamaya başladı. NVIDIA'da ise anlık şikayet artışı söz konusu, bakalım çaresini nasıl bulacaklar. Zaten ayda bi' sürücü çıkıyor, insanları bekletmezler herhalde.
 
Sorunum @Recep Baltaş'ın paylaşmış olduğu 20H2 sürümü ile birlikte düzelmiş gibi duruyor. 0.1 değerinin Windows kaynaklı olma ihtimali var mı bilmiyorum. Şu an o saçma micro stutter probleminden kurtulmuş gibi gözüküyorum. Sanırım performansa yönelik iyileştirmeler de yapıldı. Tüm parçaları tek tek test etmeme rağmen, hiçbir problem olmaması zaten ilginç geliyordu. Birkaç saattir sistemi oyunlarda ve uygulamalarda test ediyorum, sistem şimdilik gayet stabil çalışmakta. Umarım problem tekerrür etmez.
Düzenleme:
Windows güncellemesi sonrası kasanın ilk açılışında ve alt tab kombinasyonlarında, monitörün yerli yersiz uyku moduna geçmesi probleminden dolayı güncellemeyi kaldırdım.
Düzenleme:
Stutter problemi devam etmekte.
 
Son düzenleme:
Sorunum @Recep Baltaş'ın paylaşmış olduğu 20H2 sürümü ile birlikte düzelmiş gibi duruyor. 0.1 değerinin Windows kaynaklı olma ihtimali var mı bilmiyorum. Şu an o saçma Micro stutter probleminden kurtulmuş gibi gözüküyorum. Sanırım performansa yönelik iyileştirmeler de yapıldı. Tüm parçaları tek tek test etmeme rağmen, hiçbir problem olmaması zaten ilginç geliyordu. Birkaç saattir sistemi oyunlarda ve uygulamalarda test ediyorum, sistem şimdilik gayet stabil çalışmakta. Umarım problem tekerrür etmez.
düzenleme:
Windows güncellemesi sonrası kasanın ilk açılışında ve Alt Tab kombinasyonlarında, monitörün yerli yersiz uyku moduna geçmesi probleminden dolayı güncellemeyi kaldırdım.
düzenleme:
Stutter problemi devam etmekte.

Kardeşim aynı sorun bende de var SSD kronik falan bunları geçtim bence 1660 serisi kronik sorunlu bir sitede de görmüştüm en çok takılma sorunu yaşanan birkaç kart vardı arasında 1660'ta var. Sana şöyle söyleyeyim o kadar parça değiştirdim ki(Ryzen 1600- 2600- 3500X, Corsair 3000MHz- G.Skill 3600MHz, B450M-320M-X570, Corsair LE200 SSD- hyperxfury SSD- Seagate HDD, 600Watt markasını hatırlamadığım bir PSU- Cooler Master MWE 500Watt- Cougar bxm 850Watt,) bu sorun yüzünden artık kasanın abdestsiz olduğunu düşünmeye başlamıştım fakat şu an tek şüphem ekran kartı. O kadar gıcık bir sorun ki hani sorunun yaşanma biçimine göre ekran kartından şüphelenemiyorsun. Oyunlarda önbellekleme yaparken donamalar oluyor en aşırı olduğu oyun BF5 başlarda felaket donuyor öyle az uz değil, Payback'te de aynı şekilde ama büyük ihtimal GTA 5 RDR gibi oyunlarda donmamasının sebebi oyunun grafik optimizesinin çok iyi durumda olması. Ayrıca kartımın markası MSI herhangi bir tarafı tuttuğum için değil kesinlikle MSI almayın. Bu kartı alana kadar MSI'ı çok seviyordum. Servisi resmen çöp eminim ASUS olsaydı şu geçen 11 aylık süreçte sıfırını çoktan yollamışlardı kesinlikle şiddetle tavsiye etmiyorum MSI ekran kartı almayın. Takılma sorunu yanı sıra ortada açık açık görülen bir fan problemi var fana destek vermeden dönmüyor (bir tanesi) diğerine de %100 güç gidiyor destek verince dönmeyen fana ikisi dengeleniyor, o halde servisten fan problemsiz yazısıyla geri geliyor.
 
Takılma sorunu yanı sıra ortada açık açık görülen bir fan problemi var.
Aynı şekilde Galax 1660S serisinde de mevcut bu sorun, takılma sorunu ile birlikte tabii. :) AMD RX500 serisinin siyah ekran sorunundan dolayı NVIDIA'ya geçiş yapmıştım, bir daha adımımı atmam NVIDIA tarafına muhtemelen. Yıllardır AMD kart kullanırım, bahaneyle bir kez NVIDIA deneyeyim dedim ilk ve son oldu. Ne stutter problemi bitiyor ne fan problemi, baştan sona sorun kart.
 

Geri
Yukarı