Yazılımdan git gide soğuyorum

Biwkan

Decipat
Katılım
20 Eylül 2020
Mesajlar
734
Çözümler
10
Merhaba, burada size yazılım maceramı ve hissettiklerimi yazacağım. Bana öneriniz varsa geri dönüş yapmanızı rica ediyorum. Öncelikle bilgisayar ile yaklaşık 8 yaşımda, internet ile de 10 yaşımda tanıştım. İnternet ile tanıştıktan sonra her şey çok değişti tabii. O dönemlerde yazılım ile ilgili oradan buradan bilgiler elde ettim ve içimde büyük bir heves uyandı. Sanırım yaşımın küçüklüğünden ve o dönemdeki kaynak eksikliğinden olacak, hiçbir şekilde bu konuda kendimi geliştiremedim. Kendimi geliştiremedim ama içimdeki heves de hiç sönmedi. Zaman geçtikçe daha da büyüyen hevesime cevap vermek adına yakın zamanda kendime bir MacBook Air alıp yazılıma başlama kararı aldım. Bilgisayarım elime geldi, yazılıma Python ile başladım, algoritma konusunda kendimi bir hayli geliştirdim ancak Python'da konular ilerledikçe kafamda "Python ile ne yapacağım ki? Burada öğrendiklerim ile elle tutulur, kendimi tatmin edecek tipte uygulamaları geliştirmeye yakın bile değilim." Algısı uyanmaya başladı. Gerçekten de öyle, bir şeyler öğreniyordum ancak öğrendiklerimi kullanamıyordum. Pes etmedim kendi çapımda ufak tefek projeler uydurup bazılarını burada bile paylaştım (bkz: TicTacToe). Ancak böylesine basit bir uygulamada bile karşıma çıkan sorunu çözemedim ve bu konu hakkında kimseden geri dönüş alamadım. Python'dan bu gibi olaylarla soğumamla birlikte kafamda "belki de Python benim için değildir" algısı uyandı ve Web Tasarım/Programlama konusunda kendimi daha istekli hissettim. Bu konuda kendimi geliştirmek için de burada bir takım konular açıp önerilen kaynaklardan HTML + CSS ile başlangıç yaptım ancak bununla da basit bir "Login Screen" yapmayı bile beceremedim. Bugün kafamda oluşturduğum gerçekten -bana ve edindiğim bilgilere göre- basit hiçbir projede en ufak ilerleme bile kaydedemedim. Elimdeki MacBook'a bile boşuna para verdim gibi hissediyorum. Ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok hiçbir şekilde motive olamıyorum ve bu konuda kendime olan güvenim gittikçe azalıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de öyle hissediyorum. Geçen sene LGS'ye girdim ve sadece derslere odaklandığım için bildiğim tüm Python bilgilerini unuttum. Geri dönmek için herhangi bir isteğim de yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok fazla sabır, ve ilgi isteyen bir şey yazılım. Bende aynı şeyleri yaşadım, ve grafiğe yöneldim photoshop, after effects daha çok ilgimi çekmeye başladı. Deneyebilirsin.
 
Sevdiğin işi yaparsan çalışmış sayılmazsın diye bir söz var. İçinden yazmak gelmiyorsa yapma. Yazılım pohpohlanmasının nedeni Youtuberlar ve işin ucunda para olması. Yoksa çok deli gibi sevilecek bir yanı yok. Zor bir meslek. Ben de bir ara Pythona acayip sarmıştım, sonra oyun vs. ile soğuyarak uzaklaştım. Demek ki benlik değilmiş.
 
Bir söz vardır; Bir kayayı son çekiç darbesi kırar ama bu ilk çekiç darbesinin etkisiz olduğu anlamına gelmez diye. Bence hayatta hep böyle yeni bir şey öğrenirken her zaman çok fazla zorlanıyoruz tıpkı dik bir yokuşu çıkmak gibi ama pes etmeyip devam ettikçe sonunda düzlüğe çıkıyoruz ve artık daha az çağa ile daha büyük işler yapabiliyoruz. Yazılım belki senin alanın değildir farklı ilgi alanlarına da yönel ama unutma her alanda bunlarla karşılaşabilirsin.
 
Fazla umutsuzsun, her şey bir anda olacak değil programlamanın %90'ı hata alıp hatayı araştırıp çözdükten sonra yeni bir hata almaktır. Belkide kullandığın kaynaklar ve yol haritan yanlıştır. Ne istediğini gerçekten biliyor musun? Biz C ile basladık bu sene matematik ve fizikte ağır geldi, C'de kolay bir değil ama bende uykumdan kısıp günde 2-4 saat uyuyorum diger dersler disinda vaktimin çoğu C'de geçiyor. Açık kaynak kodlu projeleri incele kodlarına bak üzerine eklemeler yap, geliştir. Ama her şeyden önce ne istediğine emin ol.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı