Korsan oyun oynamak etik bir davranış mıdır?

AAAkopekAAA

Hectopat
Katılım
17 Aralık 2019
Mesajlar
450
Makaleler
1
Çözümler
3
Oyunların fiyatları artmasıyla birlikte aklıma bu soru takıldı. Çocukluğum dışında hiç korsan indirmedim oyunları. Korsan indirmenin hem oyunun yapımında çalışanların hem de oyuna para verenlerin hakkını yemek oluduğunu düşünüyorum. Ama oyunların fiyatları artmasıyla millet "yha moruq fiyat arttı verilir mi bu kadar para?" Bahanesinin arkasına saklanıyor. Ve bence PC tarafında fırsat kollanırsa hâlâ güzel oyunlar cok ucuza gelebiliyor. Mesela Epic Games'teki 60TL kuponu ve indirim fırsatlarından yararlanılabiliyor, bazı banka kartları çeşitli oyun platformlarında yapılan harcamalara para iadesi veya cüzdan kodu veriyor.
Bana göre torrentcilerin büyük bir kısmı "İnternet=her şeye beleşe ulaşmak" mantığına sahip ve bunu da dediğim gibi oyunlar pahalı diyerek örtmeye çalışıyorlar. Oyunların giderek pahalı olması bir gerçek ama bu korsan oyunculuğu meşrulaştırmaz.
Sizin fikirleriniz nedir? Haksız olduğum noktalar var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle etik değil. Lakin çocukluk zamanlarımda bana iyi sayılabilecek bilgisayar alıp, oyuna para verilmez diyen aile fertlerim vardı. Ailemi suçlamıyorum kesinlikle ama çocuk yaşta para kazanılamıyor maalesef.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı