İslam'ı çok sorguluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Umarım bunları sorarken ciddi değilsinizdir. İnsanlar 150 yıl önce bunların hepsini açıkladı ve siz şimdi soruyorsunuz. Homo Sapienler cidden ilginç bir tür.
Ne olmuş dünya olmuş.Big bang mi?14 milyar yıl öncesi kazılarla inanılırken 1400 yıl önceki yazılarla geçirilmiş Kitaba mı inanılmıyor
 
Sorguların sonucunda doğru yola ulaşmak senin sorumluluğun. Bir sınavda nasıl ki bomboş kağıdı hocaya teslim edip not bekleyemiyorsan inancın olmadan da öbür dünyada bir karşılık bekleyemezsin.
Doğruluğu bile kesin olmayan bir şeyden karşılık beklemem. Sınav da önümde bir kağıt var. Ama burada bir kanıt yok. Kur'an, böyle şeylerin gerçek olduğunu kendisi söylüyor. Kanıt olarak yine kendisini gösteriyor.
 
Arkadaşlar İslam'ı çok sorguluyorum ve bunu istemeden yapabiliyorum bir bakıyorum Allah'ın var olmadığını düşünüp bunu insanlara kanıtlamışım falan hepsi bir anda oluyor aklıma bir hayal geliyor ve bum. Ben cehennemde yanmak istemiyorum lütfen biri neden böyle olduğumu söyleyebilir mi? Kafayı yemek üzereyim inancım git gide azalıyor mu ne anlamadım dinden çıkmamışımdır inşallah.

İslam'ı müslamanlara bakarak sorgularsan bütün düşüncelerine haklı sebepler bulup İslam'ı Red edebilirsin İslam'ı akıli feni ve nakil yoluyla bütün sorularına yine kendin İslam'i kaynaklardan araştırarak bulabilirsin. Oku.....!!!!
 
Burada bazı cahiller "bak yanarsın ha besmele çek eğv eğv" falan yazmışlar, cidden yazık.

sorgulamak günah diyen kişiler, gerçekleri öğrenmekten korkar.

Araştır, sorgula, öğren, kararını ver.

Düzgün kaynaklardan oku.

Cahiller ile tartışma.




Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Sorguların sonucunda doğru yola ulaşmak senin sorumluluğun. Bir sınavda nasıl ki bomboş kağıdı hocaya teslim edip not bekleyemiyorsan inancın olmadan da öbür dünyada bir karşılık bekleyemezsin.
Ben hırsızlık yapmadım, birinin hakkını gasp etmedim, birine tecavüz etmeye kalkmadım, ihtiyacı olan insanlara yardım yapıyorum, burs verdiğim öğrenciler var, çevremde olan şeyleri daha da güzelleştirmek için tüm mahalleyi toplayıp bir şeyler için uğraşıyorum. Bunları da bir şeyden korktuğum için değil, insan olduğum ve insan gibi yaşamak için yapıyorum.

Bir tarafta ise fakirlere sabredin diyen, kendisi her türlü zenginliğe sahip olan, tecavüzden tut torpil ile hak yemeye kadar, haram denilen şeylerin çoğunu yapan çok sayıda başka "malum" grup var.

Şimdi bu malum grup ölmeden önce tövbe ettiklerinde sırf inandıkları için cennete gidecekler, benim gibi etrafında iyi şeyler yapan insanlar da inanmadıkları için cehenneme gidecekler öyle mi? Ben, benim gibilerle birlikte olmayı tercih ederim. Din adı altında her türlü pisliği yapanlarla aynı yerde olmak benim için daha büyük zulüm olur. Kusura bakma da cennet benim gibileri hak etmiyormuş o zaman. :D
 
Kur'an temel olarak insana ahlaklı olmayı, suç işlememeyi, kötülüklerden kaçınmayı öğretmeyi amaçlar.
Kuran'da bırak barışı, sakinlik diye bir şey yok. Radikal İslamcılığı, veya sizin deyişinizle Şeriatı sonuna kadar teşvik ediyor. Şu an bile Orta Doğu'da mezhep yüzünden ortaya çıkmış terör örgütleri var. Daha çok insanlığı kontrol altına almaya çalışan bir din.
 
Dostum tefsir, arapça falan diye bir şey yok. Kur'an oldukça basit anlaşılabilir bir kitap. Siz iyi bir ayet gösterdiğinizde diyorsunuz ki İslam barış dini yaşasın, fakat biz demiyoruz ulan acaba bunlar tefsirine falan bakıyor mu? Belki kötü bir anlamı vardır. Fakat biz nisa 34 gibi ayetleri gösterdiğimizde yanlış çeviri, tefsir, arapça okuyun diye geçiştiriyorsunuz. Dininizin ne olduğunu bilin, inanmayan birisinin size neyin ne olduğunu açıklamasına izin vermeyin. Bu kitabı 8. sınıf öğrencisi bile okuyup sonuna kadar yorumlayabilir. Bende erken yaşlarda okumuş birisi olarak söylüyorum bunu.

Genelleme yaparak konuşuyorsun, üç beş insanın yaptığı yanlış konuşma bizi alakadar etmez. Kuran şiir şeklindedir. Arapça dili ile şiir şeklinde yazılmış bir kitabı. Sen türkçeye çevirip doğru anlayamazsın. Basit bir İngilizce cümleyi dahi çevirdiğin zaman anlam karışıklığı oluyorken şiir gibi üstelik arapça olan koca bir kitabı Türkçe çevirip anlamaya çalışmak yanlış olur. He bana sororsan bende sorguladım. Okudum sonra tefsirine baktım. Sonra hee evet doğru dedim. Aklıma bir şey daha dank etti. Yusuf sen daha bu kitabı anlayacak kadar kendini geliştirememişsin biraz daha bir şeyler öğrenmelisin dedim. Bunu ortaya söylüyorum yanlış anlama. Buraya lütfen kendi inancınızı pekiştirecek şeyler yazmayın. Belki konu sahibi etkilenirde özgün olamaz.
 
Kuran'da bırak barışı, sakinlik diye bir şey yok. Radikal islamcılığı, veya sizin deyişinizle şeriatı sonuna kadar teşvik ediyor. Şu an bile orta doğu'da mezhep yüzünden ortaya çıkmış terör örgütleri var. Daha çok insanlığı kontrol altına almaya çalışan bir din.

Bu dünyaya gelme amacımızın rahatlama olduğunu kim söyledi? Amacımız ahirete hazırlanmak.
Hazırlanırken dünya içinde çalışmak.
Yarın ölcekmiş gibi ahiret için.
Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için çalış.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı