Büyük İstanbul depremi olur mu?

Olur mu?


  • Oy verenlerin toplamı
    58
İzmirde deprem olacak diye bir haber duymadım bu güne kadar. Hep İstanbul dendi, İstanbul'a sıra gelene kadar önce Elazığ sonra İzmir sallandı. Açıkçası deprem tahmini olaylarını insanoğlu olarak hala çözmüş değiliz. Sağlam bina yaparak övünmek yerine, bakın nasıl da göcük altından insan çıkarıyoruz diye sevinen, övünen insanlar gördüm. Olur mu olmaz mı diye düşünmeyelim, evim sağlam mı diye düşünelim.
Çok konudan konuya atlamışım, kusura bakmayın.
 
Herkes aynı yorumu yazmış bende yazayım. İleride kesin büyük bir deprem olacak. Bu 10 gün sonra olur, 15 yıl sonra olur, 30 yıl sonra olur. Bizim yapabileceğimiz tek şey önlem almak. Önlemini aldıysan çok kafana takma bence bu tarzdaki şeyleri.
 
Büyük Marmara depremi anlamında söylüyorum. Yıl anlamında ise önümüzdeki 1-2 yıl.
Dostum korkun var biliyorum, bende istanbulda oturuyorum benimde korkum var ama neyseki sağlam zemin ve sağlam binada oturuyorum. Belki oda kurtarmaz ama bilemeyiz deprem tahmin edilemez belki yarın olur belki seneler sonra.
 
Dostum korkun var biliyorum, bende İstanbul'da oturuyorum benim de korkum var ama neyseki sağlam zemin ve sağlam binada oturuyorum. Belki oda kurtarmaz ama bilemeyiz deprem tahmin edilemez belki yarın olur belki seneler sonra.

Ülke açısından da sıkıntılı bir durum. Artı olarak İstanbul giderse Türkiye'nin gideceği gerçeği var.
 
Oturduğunuz bina yeniyse pek korkmanıza gerek yok. Ama eskiyse ve 99 Depremini gördüyse çok büyük sıkıntı var demektir. Ben 40 yıllık bir apartmanda oturuyorum 99'daki iki depremi görmüş binamız ama bir tane bile çatlak yokmuş. Kontrole gelen uzmanlar 10 yıllık binalara taş çıkartır falan demişti.
 
Elbette olur. İzmir depremi büyük depremin habercisi bence de. Hatta ben bu depremden sonra 1999 depreminin pabucunun dama atılacağını düşünüyorum... Çünkü iddialara göre bu büyük depremi 7.7 veya daha üstü bir şiddette bekliyorlar. Kasım'ın sonuna kadar büyük deprem riski var. Umarım bu büyük depremden sonra bizim Türkiye'miz biraz akıllanır da dayanıklı binalar inşa ederler.
 

Geri
Yukarı