İngilizce çeviri

eray1965

Kilopat
Katılım
7 Ağustos 2015
Mesajlar
102
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 20-30 cümlelik bir Türkçe metnim var. İngilizceye çevrilmesi gerekiyor ödevim için. Yardımcı olabilir misiniz?
 
Brifing bir konuda özet olarak verilen bilgi ya da açıklama bilgilendirme anlamına gelmektedir. Kabin birifingi uçuştan önce kabin amiri ve kabin memurlarının bir araya gelip uçuş hakkında konuşmasıdır. Brifingin kısa ve anlaşılır olması gerekmektedir. Pre-flight brifing konuları yeni yıla girmeden önce operasyon tarafından 1 yıllık hazırlanıyor. Bu konular hafta hafta oluyor. Operasyona gitmeden önce şirketin lobisinde yüklenmiş documentary management system üzerinden başlıkların içeriklerine girip çalışılıyor. Yaklaşık olarak 6-7 konu oluyor. Bu konulardan biri mutlaka First aid içerikli diğeri ise SAFA içerikli oluyor. Diğerleri ise operasyon sırasında takip edilmesi gereken prosedürlere yönelik oluyor.

Birifing odasında toplanılır ve tanışılır. Ne kadar süredir kabin memuru olduğunu, dönemlerini iletirler. Kabin memurlarının evrakları , dış görünüşü , uçuşa uygunluğu kontrol edilir. Kabin ekiplerine yolcu sayısı , uçuşun nereye olacağı, covid sürecinde ülkelerin yolculardan istediği formların dağıtma bilgisi, haftanın konuları sorulur. Her kabin memurun her konuda bilgi sahibi olması gerekiyor. Yanlış veya eksik bilgi var ise düzeltiliyor. Hiçbir bilgi veremez veya sadece yanlış bilgi verirse uçuştan dahi çekilebiliyor. Ardından flight crew brifinge dahil oluyor. Uçuş rotası , uçuş süresi , meteoroloji , türbülans beklenip beklenmediği , özel yolcular olup olmadığı, ön lavatory ‘nin yolcu kullanımına açılıp açılamayacağı gibi bilgiler kabin memurlarına aktarılıyor . Gidilen ülkelere özel bilgiler konuşuluyor. Kabin amiri kabin memurlarına görev ve yetki veriyor. Emniyet brifingi yapılıyor. Uçuş öncesi acil durum ekipmanları kontrolü, İkram alımı ve ikram malzemeleri kontrolü, Güvenlik araması, Yolcu alımı , Yolcu brifingi / emniyet sunumu, Kalkış öncesi kabinin ve yolcuların emniyete alınması ve kontrolleri, Emniyet ve güvenlik ile ilgili gözlemlerin yapılması vb. konular görüşülüp uçuş öncesi uygulanıyor. Dış hat ise Gen Dec ve security formu , iç hat ise sadece security formu doldurup uçuşa geçiliyor.

Birifing yapılmasının nedeni uçakta görev yapacak herkesin uçuş hakkında bilgilendirilmesi, görev ve sorumluluklarını bilmeleri gerekiyor. Sonuç olarak birifing uçuş için son derece önem taşıyor. Kabin memurları gerek hasta veya vip yolcu , gerek olası türbülans ve birçok şeye karsı bilgilendiriliyor ve ona göre önlem alınıyor, her şeye karşı brifingte hazır olunuyor.
 
Pek vaktim olmadığından hepsini yapamıyorum ama ilk kısmı hallettim. Vaktim olursa düzenlerim, yoksa diğer arkadaşlar belki yardımcı olabilir. :)

Briefing means information or explanation given in summary about a topic. Flight briefing is flight attendants and pursers' gathering and talking about the flight before the flight. Briefing has to be short and apprehensible. Preflight briefing topics are being prepared yearly by the operation before entering the new year. The topics are on a weekly basis. Before going to the operation, the contents of the titles uploaded on the company's Documentary Management System in the lobby are being checked and studied. There are approximately 6-7 topics. One of these topics is definitely about first-aid, and the other is about SAFA. The others are oriented towards the procedures that have to be followed during the operations.
 
We meet and meet in the birifing room. They convey how long he has been a flight attendant and their periods. The documents, appearance and flight suitability of the cabin crew are checked. Cabin crews are asked about the number of passengers, where the flight will be, information about the distribution of the forms requested by the countries from the passengers during the covid process, and the topics of the week. Every flight attendant needs to be knowledgeable on every subject. If there is incorrect or missing information, it is corrected. If he cannot provide any information or just gives false information, he can even withdraw from the flight. Then the flight crew is included in the briefing. Information such as flight route, flight time, meteorology, whether turbulence is anticipated, whether there are special passengers, whether the pre-lavatory can be opened for passenger use are conveyed to the cabin crew. Information specific to the countries of destination is spoken. The cabin supervisor gives duty and authority to the cabin crew. There is a safety briefing. Pre-flight emergency equipment control, Catering and catering control, Security search, Passenger reception, Passenger briefing / safety presentation, Pre-departure cabin and passengers securing and controls, Safety and security observations, etc. issues are discussed and applied before the flight. On the other hand, the Gen Dec and security form for the international line is filled in, and the security form for the domestic line is filled.

Eki Görüntüle 754511
 
...filled.

Symbol „Von der Community überprüft“
Tamam, kimseye çaktırmadan Çeviri'den kopyala yapıştır yaptın da, bari bunu da kopyalamasaydın.
 

Geri
Yukarı