TN vs IPS vs VA 144 Hz monitör tavsiyesi

@FurkanxdTR herhangi bir ölü pixel sorunu vey ghosting sorunu yaşadın mı memnun musun?


@isimsizkahraman bundan bahsediyorum işde IPS monitörlerde ghosting olduğu söyleniyor VA'lara göre ve TN'lere göre çok daha yüksek miktarda oldukları için MSleri 144Hz IPS kullandıysanız deneyiminizi söyler misiniz.


@16986 bu yüzden herkes farklı demişdin hocam bak aşağıya bir arkadaş memnun olduğunu siz ise siyahlarda ghosting yapdığını belirtmişsiniz e sporcu olma gibi bir hedefim yok ama ileri düzey bir CS:GO oyuncusuyum ( CS:GO oynuyorsan eğer 9LV FACEIT'im var o düzeyde ) bu yüzden ghosting benim için önemli IPS veya VA almayı düşünüyorum ama ghosting muhabbeti kafamı çok kurcalıyor o zaman ASUS değil AOC modellerine yönelmem daha iyi olacak söylediğinize göre.


@arnulfo.kayceon genel olarak yukarıda attığım AOC ya da ASUS model düşünüyorum hem görünüm hem de marka kalitesinden dolayı en yukarıdaki TN paneli eledim ASUS VG249Q VG24VQ veya AOC'un iki farklı modeli olan ASUS'daki gibi biri VA biri IPS olan modelini alacağım ama hala net bir karar veremedim genel anlamda AOC 24G2U kullanıcıları çok memnun ama ASUS tarafında şikayeti olan insanlar var yukarıda arkadaşın siyahlar konusunda yazmış olduğu gibi.
Ghosting aşırı az var. Ghosting testlerinde belli olmuyor fakat arkası simsiyah bir ekran üzerinde bem beyaz bir yazı varsa ve hızlıca aşağı kaydirirsan biraz Ghosting var. Ancak oyunlarda hissedilmesi imkansız. Bir de çoğu panelde olduğu gibi biraz ışık sızması var. Ama normalmiş. Oyunlarda belli olmuyor. Gündüz hiçbir şekilde belli olmuyor. Genel olarak memnunum monitörden. Ama 1080p monitörler 24 inchte bile çok yakından net değil. Bazıları nasıl 27 inch kullanıyor anlamıyorum.
 
Sadece CS:GO oynuyor isen BenQ XL2411P en iyi tercih olur.

(Bu arada 9 levelim diye neden belirttin ki? O kadar iyi bir seviye değil.)
 
Sadece CS:GO oynuyor isen BenQ XL2411P en iyi tercih olur.

(Bu arada 9 Level'im diye neden belirttin ki? O kadar iyi bir seviye değil.)

TN panel almakdan vazgeçtim düşünmüyorum CS:GO oynuyorum ama renkler benim için bir nebzede olsa önemli.

Neden öyle dedinki :D 10 Level'e çıkanlar TSL Master'a oradan FPL-C'ye çıkıyor nasıl iyi bir seviye değil :D.
 
Benim tavsiyem TN panel al, oyun içi renkleri canlandırmak içinde NVIDIA freestyle kullanabilirsin.

(Div 1 mi olacan :D)

Aklıma takılan bir şey var ama bunu düşünen tek ben değilimdir herhalde TN panel alsam NVIDIA denetim masasından dijital vibrance ı açarak renkleri canlandıramaz mıyım peki.

Kısmet :d 10LV olanlar girebiliyor sanırım div2'de oynuyordum eskiden ama çok saçma bir grup ileride 10'a çıkarsam 1'de oynarsamda FPL-C bileti için oynarım :D.

Ayriyeten IPS panelde ghosting ile karşılaşır mıyım herkes çok farklı şeyler söylüyor.
 
Ghosting olayı hakkında benim pek bir bilgim yok, ama @SkyRose hocam bu konu hakkında bilgilidir. Digital vibrance full iken pek canlı olmuyor. NVIDIA FreeStyle diye bir özellik ile renkleri daha canlı yapabilirsin.

(FPL-C Qualifier kazansan bile FPL-C girmek o kadar kolay değil, geçen bir arkadaşım (TSL'den) FPL-C Qualifier girdi. ''Nasıl geçti?'' diye sorduğum zaman orada ki oyuncuların aşırı baitlediğini vs. söyledi.)
 
@Wetttt şimdiden böyle hayaller için erken. O seviyeye gelirsen 144 yerine 240 monitöre geçersin zaten. Şimdilik hevesinin kırılma ihtimaline karşılık IPS al. TN alsan renklerden dolayı pişmanlık duyacaksın, ama IPS TN arasında olan gecikme farkını hiçbir zaman algılamıyacaksın.
 
@Wetttt şimdiden böyle hayaller için erken. O seviyeye gelirsen 144 yerine 240 monitöre geçersin zaten. Şimdilik hevesinin kırılma ihtimaline karşılık IPS al. TN alsan renklerden dolayı pişmanlık duyacaksın, ama IPS TN arasında olan gecikme farkını hiçbir zaman algılamayacaksın.

Anladım teşekkür ederim.
Ghosting olayı hakkında benim pek bir bilgim yok, ama @SkyRose hocam bu konu hakkında bilgilidir. Digital vibrance Full iken pek canlı olmuyor. NVIDIA freestyle diye bir özellik ile renkleri daha canlı yapabilirsin.

(FPL-C qualifier kazansan bile FPL-C girmek o kadar kolay değil, geçen bir arkadaşım (tsl'den) FPL-C qualifier girdi. "Nasıl geçti?" Diye sorduğum zaman orada ki oyuncuların aşırı baitlediğini vs. söyledi.)

Evet şu anki monitörümde freestyle var zaten ama sanırım dediğim gibi ilk aşama için IPS alacağım sanırım :D teşekkür ederim cevabın için.
(Tabii ki kolay değildir FPL-C bu sonuçda :D ama 60Hz 4ms bir monitörle bence gayet güzel bir yere geldim kendimce :D.
 
Herkeste neden IPS en iyisidir diye bir düşünce var anlayamıyorum. Şimdi siyahları kapıştırsak daha iyi siyahlara sahip monitörlere bile IPS derler.

Ben bu ürünü öneriyorum, renk kalitesi, ergonomisi ve gecikme değerleri gayet iyi. Bazı sözde IPS panellerden daha iyi renk kalitesine sahiptir.

 
Herkeste neden IPS en iyisidir diye bir düşünce var anlayamıyorum. Şimdi siyahları kapıştırsak daha iyi siyahlara sahip monitörlere bile IPS derler.

Ben bu ürünü öneriyorum, renk kalitesi, ergonomisi ve gecikme değerleri gayet iyi. Bazı sözde IPS panellerden daha iyi renk kalitesine sahiptir.


Doğrusu bu modelin ayak kısımları bana hiç uymuyor klavyemi koyarken sıkıntı çıkarıcak muhtemelen ayakları çok uzun yani monitörü biraz yakın kullanan birisiyim aynı modelin IPS olarak ASUS olanı var en başta konuda atmışdım ASUS VG249Q o model ile bir farkları yokdur değil mi ikisi de IPS sonuçda onu almayı planlıyorum sorun yaşar mıyım? @Ardaaa11
 

Yeni konular

Geri
Yukarı