İnançlar ölüyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

elartyS

Hectopat
Katılım
29 Ağustos 2019
Mesajlar
11
Sizce dinler ölüyor mu, ya da ölecek mi? Sorum basit ama biraz daha açıklamak istiyorum. İnsanlığın başindan beri bütün insanlar bir inanç peşinde oldu. İnançsız bir zaman bulamayız sanırım. Yıllar boyunca bir amaç aramakla uğraştık, insanlar hep "Bu evrendeki zamanımızın bir karşılığı olacak mı?" ya da "Yukarıdan bizi kontrol eden yüce bir varlık var mı?" gibi sorular sordu. Bazı insanlar olamayacağına dair kanıtlar sundu, bazıları da olduğuna dair kanıtlar sundu. Kimisi güneşe taptı, kimisi hayvanlara taptı. Her zaman bir inanç oldu yani. İnsanlık bildiğiniz üzere gelişiyor ve gelişmeye de devam edecek (teknolojik açıdan). Sizce dinler bu gelişmeyle birlikte eriyip gidecek mi, yoksa varlıklarını sürdürmeye devam edebilecekler mi?
 
Teknolojinin dinlere etkisi olduğunu hele de bir yaratıcıya etkisi olduğunu düşünmüyorum. İnsanların da inançsızlığı bir etki değildir.
 
Değişen hayat koşullarıyla insanları korkutmak, hizaya getirmek için veya dine bağlılığının devamlılığını sağlamak için şu anki dinler ya değişecek ya da tarihe gömülecek. İnanç her zaman olur, yenileri bile çıkabilir bundan 100-200 yıl sonra.

Örn: Evlemeden önce "cinsel" organını görmek helal sayıldı geçenlerde :) Değişen hayata, değişen din.
 
Kimisi de mala, mülke, paraya veya güce taptı ki en tehlikelisi buydu. Çünkü, dininin sınırları kendi eline kalmıştı.
 
Teknolojinin dinlere etkisi olduğunu hele de bir yaratıcıya etkisi olduğunu düşünmüyorum. İnsanların da inançsızlığı bir etki değildir.

Teknolojinin gelisimi cogu insanin gozunu actigi soyleniyor. Cunku bazi insanlar "inanc" kismini bilime dayiyor. Eger bu varsa tanri var olamaz gibisinden. Eger daha fazla gelismeye devam edersek benim fikrimce dinlerin soyu tamamiyla tukenmeye baslayacak. Cogunlukta olan dinlerin hepsi yikilacak. Dinler azinlikta kalacak, hatta belki dislanmaya bile baslanacak bir dine mensup olan insanlar.
 
Popüler kültür köleleri bu konudada ileri zekalılıklarını kullanarak inançlarını değiştiriyorlar.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı