Virüs programı gerekli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Saykopat

Kilopat
Katılım
18 Ekim 2014
Mesajlar
1.830
Makaleler
12
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Muhasebe
Açıkçası hiç bir virüs programına güvenmiyorum o yüzden Microsoft'un kendi güvenlik yazılımından başkasını kullanmıyorum. Diğerlerinin bilgisayarı yavaşlattığını düşünüyorum. Sizin görüşleriniz nelerdir? Hangi güvenlik yazılımları daha iyi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hiç kullanmıyorum. Orijinal oyun oynuyorsanız ve nereye tıklayıp, nereye tıklanmayacağını biliyorsanız hiç gerek yok. Zaten Windows Defender bile yetiyor. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Günümüz şartlarında gereklidir. Her ne kadar bilinçli de olsanız arka planda çalışan güvenlik yazılımları olması gerekir. Microsoft'un güvenlik araçları da çok yetersizdir. İsim yapmış firmaların ürünlerini kullanmanız önerilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de kullanmıyorum. Ancak gerektiği zamanlar da olmuyor değil. Eğer içinizin rahat etmesini istiyorsanız kullanabilirsiniz. Ancak zaten rahatsanız şart değil.
 
Kesinlikle gerekli. O kadar çok noktadan virüs girme ihtimali var ki, bir USB bellekten bile kolayca virüs bulaşabilir. Hele ki ülkemizde herkes korsan kullanıyorken insanlara güvenlik yazılımı kullanmayın diyemem. Ama güvenlik yazılımı kullanıyorsunuz diye tedbiri de elden bırakmayın!
 
Şunu da belirtmek isterim uygulamaları resmi sitesinden indirseniz dahi resmi sitesindeki dosyaları servera sızan korsanlar değiştirip o uygulamayı indiren milyonlarca kişiyi zombie ağına katabilmekte.

Başka bir örnek daha vereyim girdiğiniz ünlü haber sitesi veya bir üniversitenin sitesi de yine benzer şekilde java downloader düzeneği kurulup arkaplanda siz fark etmeden sisteminize keylogger bulaşabilir. Bunlar yaşanmış olaylardır.

Günümüzde antivirus, firewall ve hips uygulamaları bile yetersiz kalabilmekteyken antivirus kurmadan ya da basit bir güvenlik aracı ile sistemi koruyacağınızı sanmayın.
 
Güvenlik yazılımlarını bile crackli kullanıyorsak ne kadar güvenli olabiliriz ki. Ben indirme yaparken dosyaları kontrol ediyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı