CS:GO vs Valorant

İkisini aynı zamanda yapmanın bir yolu yok ancak bunun bir önemi de yok.

Oyunda bunny mekaniği yok (bunny’den kastınız strafe sanırım). O yüzden pek de tartışmaya açık bir şey değil.

Gerçekçi oyunlar arıyor olabilirsiniz, CS:GO yerine R6 deneyin, çok daha gerçekçidir.

Evet dostum, daha çok “iyi vuruşlar, bilek vuruşları, mükemmel spray” gibi başlıklar görülür CS:GO’da. Ancak valorant’ta karakteri kullanımına göre bir sınır yok gibi bir şey.

Bu sizin seviyenizde 200 IQ sayılabilir, yüksek bir ligde sadece dikkat dağıtma olarak geçecektir. Hatta kime seni takmaz bile TP sesini duyduğu için, dediğim gibi en büyük hatanız düşük ligdeki rakiplerinizle yüksek liglerdeki kişileri kıyaslamanız olabilir.

Hocam bizde CS:GO'yu düşük ranklara göre kıyaslıyoruz ona bakarsan CS:GO'e sporcuları Valorant'e sporcuları ile kıyaslıyalım Valorant'ta ki çoğu e sporcu CS:GO'da tutunamayan veya Zula'e sporcuları ve tekrar diyorum hepsi değil çoğu.
 
Valorant'ı 2 hafta falan oynadım ama yüksek ranklarda ki maçları çok izledim ve şu an tekrar başlamanızı tavsiye ederim önceden çok ciddi oynayan yoktu CS:GO'yu antrenman yapan bile yoktu şu anki Valorant kitlesi gibi diyebilirim şu anki novalar eski çift keleşlere bedel diyebilirim ve bunu Valorant'a kötü anlamda söylemiyorum yeni çıkan bir oyun profesional oynayan insanlar hala CS:GO oynuyor Valorant'ta ki kitle çoğunluk küçük yaş ve Zula oyuncuları oldukları için oyuncu kitlesi çok iyi oynamıyor.
Şu an ki MG2 eski hangi ranka bedel? (2 Gün önce MG2 idim MG'ye düştüm).
 
Valorant'ı 2 hafta falan oynadım ama yüksek ranklarda ki maçları çok izledim ve şu an tekrar başlamanızı tavsiye ederim önceden çok ciddi oynayan yoktu CS:GO'yu antrenman yapan bile yoktu şu anki Valorant kitlesi gibi diyebilirim şu anki novalar eki çift keleşlere bedel diyebilirim ve bunu Valorant'a kötü anlamda söylemiyorum yeni çıkan bir oyun profesional oynayan insanlar hala CS:GO oynuyor Valorant'ta ki kitle çoğunluk küçük yaş ve Zula oyuncuları oldukları için oyuncu kitlesi çok iyi oynamıyor.
Bakın, amacım kesinlikle oyunu savunmak ya da boş yapmak değil:

Ancak Elmas elo’unda olan biri olarak söylemeliyim, düşük yaşta neredeyse bir elin parmaklarını geçecek sayıda oyuncu yok, daha çok düşük elo’larda olabilirler belki de.

Ve tekrar anlatmak istiyorum, o aim training bile yapmayan kolsuz denilecek oyuncular yüksek liglerde dayanamaz, değil dayanmak çıkamaz bile. Yok yani öyle bir şey.

CS:GO’da bu yaz keleş 1-2 gördüm. Ve sonra bıraktım:

4 giren RUS takım arkadaşlarının ben taşırken son elde beni kicklemesi.(kazanırken)

Karşıma gelen artarda 2 maçta bariz hile kullanan oyuncuların oyunu zehir etmesi, gibi olayları yaşayınca daha fazla dayanamadım kapatıp çıktım. O zamandan beri de girmem.
 
CS:GO'daki Rus'ların atasözü;

Dway dway dway

Rekğüerra de goermintura.

Genelde bunlar deniyor.
 
Hocam bizde CS:GO'yu düşük ranklara göre kıyaslıyoruz ona bakarsan CS:GO'e sporcuları Valorant'e sporcuları ile kıyaslıyalım Valorant'ta ki çoğu e sporcu CS:GO'da tutunamayan veya Zula'e sporcuları ve tekrar diyorum hepsi değil çoğu.
Doğru diyorsun, Valorant'taki çoğu e-sporcu(Scream ve Get Right hariç) CS:GO'da tutunamayan oyuncular.
 
CS çöp bence. Takıma gelen Ruslardan ve karşıya gelen hilelerden bıktım. Valorant'ta da toxic bol ama Avrupa sunucularında çok daha az toxic var. CS'deki kadar yok.
Ek olarak Valorant skinleri daha hoş. Bir de skiller oyuna çok farklı hava katıyor. CS bir süre sonra hep aynı şey olduğu için sıkıyor beni ancak Valorant'ta skill kombinasyonları ile yapabileceklerinizin sınırı yok.

Son olarak Valorant çok yeni bir oyun. Yeni silahlar, yeni haritalar, yeni skinler geldikçe oyun gelişecek. Ama CS 5-6 yıldır kaldığı yerde devam ediyor.
Sadece arayüz güncellemesi ve birkaç küçük değişiklik yapıldı. Her yıl 1-2 tane harita ekliyorlar 1-2 kasa ekliyorlar.
Daha oyunda ne zaman lig atlayacağımızı bile bilmiyoruz. Dereceli sistemi berbat.
 
YT'ye "CS:GO 200 IQ" yaz ve önüne çıkan milyon tane videoyu izle. Neyse seninle tartışmayacağım bile. CS:GO'da 200IQ plays yok diyen biriyle nasıl sağlıklı bir şekilde tartışabilirim bilmiyorum.
Dostum anlamakta güçlük çekmiyorsundur umarım, 200IQ plays, önündeki adamı vurmayıp diğerlerini beklemek değildir sadece. Bir sürü örneği var bunun. Mesela ses baiti ile cyhper tuzaklarına adam çekebilirsin. Kamera aç kapa yaparak dikkat dağıtabilirsin, yoru fake ayak sesiyle rotate tuzağı yapabilirsin. Jett ile duvara dash atıp bir fake verebilirsin, anlatabiliyor muyum? Skill olan oyunlarda bu tarz şeyleri yapman, yani tek farkın aimin değil yaratıcılığın olan oyunlarda kendini öne çıkarman daha olası aslında.
 

Geri
Yukarı