CS:GO vs Valorant

CS:GO sponsor galiba arkadaşa. İkisi de birbirinden farklı oyunlar. İkisinde de silah var diye karşılaştırmaya gerek yok. Oyunları ilahlaştırmayın.
 
Sanırım bunu insanların anlaması çok uzun sürecek, Valorant’ı oynamadan çöp diyenler:

Valorant anlık oyuncu sayısını CS’nin üstüne çıkarıp bunu söylemeden, pes etmeyecek diye düşünüyorum.

Sevmemek başka, oynamayıp çöp demek başka.

Bazıları gerçekçi grafik sever, elinde gerçek silah olduğunu görmek ister. Bazıları oyunun oynanışına bakar, hızlı bir oyunda kendi performansını görmek ister. Kimi skill ve aim ortak çalışması oyunları oynar, kimi sadece aim ile oynanacak oyunları daha çok sever. Bir yerden sonra kişiden kişiye değişir bu durum, ama bir oyuna saçma sapan eleştiri yapanları anlamıyorum. Şahsen 1.6’da bile uzun süreler oynadığımda orta uzak mesafeden çok isabetli Spray’ler atabiliyordum (artık ara verdim ama gözümde CS:GO’dan çok daha güzel bir oyun) CS:GO Spray’leri farklı bile olsa 1.6 kadar zorlamadı beni. Uzak mesafeden bile Spray transferi vs. yapabiliyorsun. Aşırı zor paternleri yok alışınca (Tabii kişinin FPS ile çok tecrübesi yoksa alışması belki birkaç yılını bile alabilir).

Ben o iki oyunu oynadıktan sonra bile ”Valorant’ta spray yok” demedim, çünkü ortada bir mekanik var.

Koşarak vurma olayı, biraz şans biraz da yanlış anlaşılma. 3 tür koşarak sıkma vardır:

1) tamamen şans olup öylesine saçılan bir merminin seni vurması.
2) A-D mekaniği yardımıyla yönlü spray atmak (bunda mermiler yine dağılır ama ortada rastgele giden mermiler yoktur, doğru atışla saçmayı düşürebilirsiniz ki bu mekanik 3 oyunda da var.)
3) Koşarak vurma diye görülen, ancak adamın hareket tuşundan elini çektiği anda attığı mermiler, belki ilk mermi olmasa bile kalanının düz gitmesi son derece normaldir, karşı tarafın yanlış görmesiyle alakalı bir durum.

Burada CS:GO’ya zor diyen arkadaşların da eğer ciddi anlamda oynamadılarsa ”iyi oyuncularla” 1.6 oynamasını tavsiye ederim. Büyük ihtimalle yakın mesafelerde bile mermi tutturamayanlar olacaktır.

Her şeyden sonra her oyunun zevkleri var, ben saçma eleştiriler yapanlara kızıyorum/ kendim de yapmamaya çalışıyorum. Ve Valorant bir çok kişinin ilgisini çekecek bir oyun. Bunu zaman gösterir.
Açıkçası oynuyorum ama fazla hoşuma gitmedi ya. Grafikler evet aşırı iyi yapmışlar ama o vuruş hissi yok vermiyor CS:GO'dakini. Eğer çok iyi bir vuruş hissi yaparlarsa anında Valorant'tayım :=)
 
Aiming'i çok basit CS:GO'daki gerçek novalar boostlamamış veya 500 maç atıp anca nova olmamış ise Valorant da net immo olur hiç skill kullanmadan 40 kill rahat alıyordum sprayi çok saçma örneğin spray yapmaya başladıktan sonra sekmenin düzelmesi için bırakıp tekrardan spraya başlamak mantıksız sprayi bırakıp tekrar başladığımda aim hala düzelmemiş oluyor hatta daha kötü gökyüzünden sıkmaya başlıyor. :D
Oyunu yeterince oynamamış olsugun zaten ettiğin laftan belli. Gereksiz tartışmaya girmek istemem. CS:GO global'dim. 3900 saatim var daha Valorant'ta Radyant olamadım. Kısım kademem immortal 2. Asıl tam tersi valorant oynadıktan sonra CS bana daha basit gelmeye başladı. Kapalı betadan beri oynuyorum Valorant. Sunucu ve gecikmeler olsun, oyunun hile sistemi olsun valorant her sekil daha öndedir gözümde. Bu arada CS bıraktım daha da oynamam o dandik 64 tick sunucular ve hileler olduğu sürece.
 
FPS oyunlarında Real lik aramak aptallıktır eğer bir simülasyon oyunu eleştiriyor olsaydık neyse ama FPS oyunlarında reallik aranmaz kim ne isterse onu oynasın bu oyun lar takım oyunudur
 
Arkadaşlar onlarca böyle konu var, biliyorum. Ama canım bu 2 oyun hakkında tartışmak istiyor, CS:GO'yu yüceltip, Valorant'ı gömmek istiyor.
Ben Valorant'ı gömmeye başlıyorum, atış hissiyatı yok, boncuklu silah gibi sıkıyor. Çöp oyun.

Volorant sunucuları 128 tick ve TR sunucuları var. Hile sistemide CS:GO'dan daha iyi, bence çöp oyun degil fakat CS:GO tabii ki de daha iyi.
Arkadaşlar onlarca böyle konu var, biliyorum. Ama canım bu 2 oyun hakkında tartışmak istiyor, CS:GO'yu yüceltip, Valorant'ı gömmek istiyor.
Ben Valorant'ı gömmeye başlıyorum, atış hissiyatı yok, boncuklu silah gibi sıkıyor. Çöp oyun.
 
Oyunu yeterince oynamamış olsugun zaten ettiğin laftan belli. Gereksiz tartışmaya girmek istemem. CS:GO Global'dim. 3900 saatim var daha Valorant'ta radyant olamadım. Kısım kademem immortal 2. asıl tam tersi Valorant oynadıktan sonra CS bana daha basit gelmeye başladı. Kapalı betadan beri oynuyorum Valorant. Sunucu ve gecikmeler olsun, oyunun hile sistemi olsun Valorant her sekil daha öndedir gözümde. Bu arada CS bıraktım daha da oynamam o dandik 64 tick sunucular ve hileler olduğu sürece.

Peki verin Steam hesabınızı yazın global hesabınız ile bundan sonra her zaman Valorant daha iyi diyeceğim.
 
Riot Games Türkiye'yi önemsiyor her 2 Oyununda'da TR sunucuları var League of Legends ve Valorant. CS:GO'da 200 pingle oynayacağıma Valorant'da 20 ping ile oynarım daha iyi.
 
Diyorum ki, Smoke ezberleme zahmeti yok, duvar arkasından Smoke atıyorsun, aynı zamanda flaş da atabiliyorsun. Bunnyhop yapması çok kolay, boostlamak yok. Ne bileyim yerdeki silaha sıkınca sabit duruyor, bir garip oyun. Flaş oyun gibi.
Bunnyhop un kolay olması bişey değiştirmiyor. CS deki gibi speedine etki etmiyor hiç.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı