1 Gbit Kablolu Internet vs. 100 mBit Fiber internet?

Selamlar hocam, iyi günler dilerim :3

Soldaki Vodafone, sağdaki Telekom sağlayıcısı. Telekom'un fiyatları Vodafone'a göre biraz yüksek kalıyor. Gigabit paketi 80 Euro olmuş, önceden daha ucuzdu. Eğer ping konusunda şikayetiniz yoksa Vodafone ile devam etmenizi öneririm.

Diğer servis sağlayıcılara bakabilirsiniz. O2'nun fiber 1000/500 paketi ilk 12 ay 70, sonraki 12 ay 80 Euro. Sık sık yükleme yapıyorsanız iyi bir paket.

Arada 20€ fark varmış, çok değil. Lokasyon da Almanya zaten abi. Al gitsin 1 Gbit olanı.

Bir yanda 1000 Mbps internet varken sırf fiber diye 100 Mbps internet alınmaz. Hele ki daha pahalıysa. Aralarında ping süresi farkı olsa bile 3-5 ms fark olur.

@Plyra yok yanlis anladiniz ben Vodafone zaten 4 senedir kullaniyorum 1 Gbit olani 80 € falan degil 40 € ödüyorum zaten.

Fiber daha iyi bir gecikme için tercih ediliyor genelde fakat 1000'den 100'e düşmek gereksiz arada devasa bir 900 Mbps var. Vodafone'da pingden yana sorun yoksa geçmenizi önermem.

Artik eskisi gibi oyun oynamadigim icin Ping ile pek bir isim yok acikcasi. Ama internet ve download ile de pek isim olmadigi icin bir ikilemde kaldim.

Arada 20€ fark varmış, çok değil. Lokasyon da Almanya zaten abi. Al gitsin 1 Gbit olanı.

Yok aradaki fark 5 € ama birisi kablolu 1 Gbit digeri ise Fiber 100 mBit :)

Bir yanda 1000 Mbps internet varken sırf fiber diye 100 Mbps internet alınmaz. Hele ki daha pahalıysa. Aralarında ping süresi farkı olsa bile 3-5 ms fark olur.

Ben de ayni fikirdeyim sanirim an itibari ile kullandigim 1 Gbit'de kalacagim.

Sevgiler :)

@Plyra yok yanlis anladiniz ben Vodafone zaten 4 senedir kullaniyorum 1 Gbit olani 80 € falan degil 40 € ödüyorum zaten.
Hocam orada Vodafone'un değil, Telekom'un 1 Gbit paketinden bahsetmek istemiştim.

Eğer bu ikisi dışında servis sağlayıcısı düşünmüyorsanız Vodafone'da kalmak en mantıklı tercih gibi görünüyor.

Hocam kablolu derken nasıl yani bildiğimiz bakır kablo internet mi?

Coaxial kablodan bahsediliyor. Türkiye'de Kablonet'in kullandığı şebeke türü. Uydu anten kablosu gibi bir kablo, evet bakır.

81DMYatTYXL._AC_SX425_.jpg

Coaxial kablodan bahsediliyor. Türkiye'de Kablonet'in kullandığı şebeke türü. Uydu anten kablosu gibi bir kablo, evet bakır.
Aynen ondan bahsediyorum, uydu kablosu gibi routerleri bile ayni sadece girisleri degisik.
Kablolu 1 Gbit bana mantıklı geliyor abi. 5€ ise hiç fark yokmuş arada neredeyse :D
Ben de öyle düsündügüm icin 1 Gbit kabloluda kalacagim. Ileride degismek istersem evimin bodrum katindan kutuya olan baglanti icin 800 € veririm tek zararim bu olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı