Merhaba Technopat sakinleri bu makalede 1 haftalık Linux deneyimim ile karşılaştığım sorunları değerledim iyi okumalar,
Windows 10dan 11e geçmiştim Windows 11 yavaş gelince gecenin 03.00'de ani gazla Linux'a geçtim. Laptopumda dağıtım denediğim için laptopu en uygun dağıtımın Fedora olduğuna karar verdim. (not: Linux bilgim sadece terminalden uygulama indirme ve kaldırma) kurdum Fedora'yı sürücü kurmakla hiç uraşmadım donanımı Fedora sorunsuz şekilde tanıdı (NVIDIA ekran kartı kullananlar için geçerli değil siz ekran kartı sürcüsünü indirmeniz lazım). Karşılaştığım ilk hata YouTube girdiğimde bazı video açılmaması onu da Rehber: Fedora'da internet üzerinden video oynatma sorununu giderme bu makale ile çözdüm. Güncelleme ile uygulama yükleme konusunda Linux kat ve kat daha iyi yazılım mağazasında aradığım her şeyi buldum. Sonra oyun konusunda yine Windows'a geçmek zorunda kalıyordum (Valorant, fornite
) bende bazı oyunlarımı Fedora kurmaya karar verdim (LoL ve Steam'deki 1 2 tane ufak oyun ) LoL kurması biraz zorladı. Lutris üzerinden indirdim ve açtım FPS ve akıcılık anlamında Windows'taki akıçılık ile aynıydı hatta Windows 11'de anlamsız drop yiyordum (Windows 10'da drop olmuyordu) sonra CS 1.6 altı indirmeye karar verdim (CS2 yaktın beni
) protonsuz açtığımda sunuculardan daha sunucuya girmeden kick yiyordum prontonu açınca sorun ortadan kalktı niye öyle yapıyor bilmiyorum. Aydınlatırsanız sevinirim. Açılış kapanış ve uygulama açma hızları Windows'tan daha iyi. Boşta kaynak kulanma konusuna gelirsek Linux yine önde (Fedora GNOME: 2 GB LoL aç kapa yapınca:1.5 GB Windows 10: 2.5GB Win11:3GB) bir de Windows'ta ses driver sorun vardı çözümü internetde bulamadım anlamsız çızırdamaya başlıyor kulaklık dahil Linux'ta bu sorun ile karşılaşmadım sonra bir de ekran kartı sürücümde de sıkıntı var Windows'ta bazı OpenGL oyunları açılmıyor Windows'ta CS 1.6 oynayamıyorken Linux'ta oynuyabiliyorum. Windows'ta açamadığım programları Linux'ta açtım
pil yönetimi kısmına gelirsek hâlâ karasızım ikisi de aynı sürede pili bitiyor galiba, animeye çok daldığım için pek bakmadım
. Sonuca gelirsek gündelik kullanımda Fedora kullanmaya devam edeceğim ama bazı oyunlar hariç diğer oyunlarımı Windows'ta oynayacağım.
Windows 10dan 11e geçmiştim Windows 11 yavaş gelince gecenin 03.00'de ani gazla Linux'a geçtim. Laptopumda dağıtım denediğim için laptopu en uygun dağıtımın Fedora olduğuna karar verdim. (not: Linux bilgim sadece terminalden uygulama indirme ve kaldırma) kurdum Fedora'yı sürücü kurmakla hiç uraşmadım donanımı Fedora sorunsuz şekilde tanıdı (NVIDIA ekran kartı kullananlar için geçerli değil siz ekran kartı sürcüsünü indirmeniz lazım). Karşılaştığım ilk hata YouTube girdiğimde bazı video açılmaması onu da Rehber: Fedora'da internet üzerinden video oynatma sorununu giderme bu makale ile çözdüm. Güncelleme ile uygulama yükleme konusunda Linux kat ve kat daha iyi yazılım mağazasında aradığım her şeyi buldum. Sonra oyun konusunda yine Windows'a geçmek zorunda kalıyordum (Valorant, fornite

Son düzenleme: