1 MS ile 5 MS Arasındaki Fark Nedir?

@Creeptomani konuyu hortlatmak gibi oluyo ama pm olmadğı için hocam aynı monitörü kullanıyoruz ekran kartı bende 2060 gsync/freesync olayından hiç yararlandın mı monitör ayarlarından freesync açınca 1ms özelliği otomatik kapanıyo hangisini açık kullanıyosun ? sync olayını kullandıysan farkını gördün mü ?

@Queito Kutu içeriğinde sadece HDMI kablo olduğu için adaptive modunu kullanma fırsatım olmadı. Rekabetçi FPS oyunları (PUBG, CS GO, Fortnite vs.) oynamadığım için 1ms konusu benim için çok önemli değilmiş onu fark ettim. Oynadığım oyunların çoğunda 144 FPS alabiliyorum. Vsync kullanmak yeterli oluyor herhangi bir yırtılma ya da takılma olmuyor. Bir iki tane şu an için oynamadığım oyun var. Onlarda biraz daha 80-90 FPS civarında değerler aldığım için display port kablo alıp freesync özelliğini kullanmayı düşünüyorum bir ara.

@Creeptomani hocam ben de hdmi vs dp konusunu gordum ama bizim kablolarda high speed hdmi yaziyo bu demekmiş ki en az hdmi 2.0 sürümmüş yani freesync destekli. Teşekkürler cevap için

60 Hz ile 75 Hz arasındaki farkı %95 ihtimalle halihazırda kullandığınız monitörde test edebilirsiniz. Benim gibi CSGO oynamadan önce masaüstü çözünürlüğünüzü 1024x768 yapıp ayarlardan ekran yenileme hızını 75 Hz yaparsanız. Farkı test edebilirsiniz. Bana kalırsa 75Hz gerçekten hissediliyor.

Tabi aynı çözünürlük ayarını oyun içinde de yapmanız gerek.
kardeşim çok sağol ben monitörümden memnunum ama Oyun için rakibin daha iyi olmasıda var 144 kullanan baya üstün 60 a göre
Ben de 60hz 5ms monitör kullanıyorum ve 75hz 1ms’ye geçme konusunda kararsızım. Tam benlik bir konu olmuş. Önemli derecede bir fark varsa ben de geçmeyi düşünürüm
BENCE GEÇ bede 60 hz kullanıyorum ayarlardan 75 e aldım direk hissediyosun ne kadar çok hz okadar iyidir ama alıcaksan 144 al

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı