1 TL 7 Dolar Olursa?

Ne yazık ki hayal edemiyorum :( Etsem bile bir şeyin değerini bölmektense çarpıyorum alıştık bu duruma.

1 TL 7 Dolar olursa sanayide ve tarımda büyük atılımlar yapmış oluruz. Dünyanın en çok üretim ve ihracat yapan ilk 3 ülkesi arasına girmiş oluruz. Ülkede hiç kimse altın dışında yatırım yapmaz. Çünkü muhtemelen Amerika vb. ülkeler ihracat yönünden çökmüş olur. Arap ülkelerindeki doğal kaynakların satışıyla ilgili sözleşme yaptığımız ve petrol ve ürünleri, doğalgaz vs. bizden başkası alamayacağı için bizim elimizden tüm dünyaya yayılmak zorunda kalmış olur. Dünyada bu işlem hacmini sağlayacak altın rezervi bulunmadığı için de bu bahsettiğim ticaret ve doğal olarak neredeyse tüm uluslararası ticaret bizim paramızla yapılmak zorunda kalır. Aradığımız her ürünü ya bizzat üretiyoruzdur ya da tasarımını yani mühendisliğini biz yapıp iş gücü daha ucuz olan ülkelerde ürettiriyoruzdur. Bu özgüven bize bir adım sonra diğer dünya ülkelerine işimize gelmediği zaman yaptırım uygulama cürretini de getirir.

İlk aklıma gelenler bunlar.

Bir de başlık yanlış açılmış ''Dolar 0.143TL olursa.'' olacak. Bu şekilde düşünün. 15 kuruş bile değil. O kadar değersiz. Amerika diye sorduklarında ''Hani şu bayrağında sarı olan ülke değil mi?'' diyoruz. Siyaseti takip etmeyenlerimizin aklına bile gelmiyor.

14-16.yy arasındaki Osmanlı’nın editlenmiş versiyonu oluruz.Hayal kurmak insanın düşünce dünyasını geliştirir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı