10.000 TL Oyun İçin Sistem Toplama

Bütçe
10.000 TL
Eğer sistem güzel olacaksa tabii çıkabilir. önerinizi bekliyorum :) (Aslında bütçe 15.000 TL ye de çıkabilir ama elinde 10.000 TL olduğu için borç yada taksit pek yapmak istemiyor o yüzden)

12.200₺'lik sistemde;
  • Soğutması en iyi olan Asus Rog Strix'in 2080 Super modelini seçtim (OC modeli olmamasına rağmen bu model MSI Gaming X Trio'dan daha fazla frekansta çalışıyor, A8G:1830Mhz, Gaming X Trio:1800Mhz).
  • PSU olarak, dünya çapında PSU test eden sitelerin yapmış olduğu testlerde seviye A olarak belirlenmiş çok iyi bir PSU kullandım.
  • SSD olarak bu forumda en çok önerilen, en uzun ömürlü ve sıkıntısız model olan Samsung Evo 860'ın 960GB'lık SSD sini kullandım. Zira RDR2 bile 150GB yer kaplıyor.
  • Yedek dosyalarınız için 2TB'lık Harddisk ekledim.
  • Oyun için en iyi F/P işlemcisi Ryzen 5 3600 kullandım, bu işlemci ile birlikte en performanslı çalışan ve en çok kullanılan model B450 Tomahawk Max seçtim.
  • Kasa olarak önü ızgaralı, güzel hava akışına sahip ve adreslenebilir RGB aydınlatmalı 240mm sıvı soğutma destekleyen Aero One Eclipse seçtim.

12.200₺'lik sistemde;
  • Soğutması en iyi olan Asus Rog Strix'in 2080 Super modelini seçtim (OC modeli olmamasına rağmen bu model MSI Gaming X Trio'dan daha fazla frekansta çalışıyor, A8G:1830Mhz, Gaming X Trio:1800Mhz).
  • PSU olarak, dünya çapında PSU test eden sitelerin yapmış olduğu testlerde seviye A olarak belirlenmiş çok iyi bir PSU kullandım.
  • SSD olarak bu forumda en çok önerilen, en uzun ömürlü ve sıkıntısız model olan Samsung Evo 860'ın 960GB'lık SSD sini kullandım. Zira RDR2 bile 150GB yer kaplıyor.
  • Yedek dosyalarınız için 2TB'lık Harddisk ekledim.
  • Oyun için en iyi F/P işlemcisi Ryzen 5 3600 kullandım, bu işlemci ile birlikte en performanslı çalışan ve en çok kullanılan model B450 Tomahawk Max seçtim.
  • Kasa olarak önü ızgaralı, güzel hava akışına sahip ve adreslenebilir RGB aydınlatmalı 240mm sıvı soğutma destekleyen Aero One Eclipse seçtim.

Sistem link yada ekran görüntüsü var mı?. Konuda belirttiğim gibi toplu alınacağı için her sitede aynı ürün olmayabiliyor. Yardımınız için teşekkür ederim.

Sistem link yada ekran görüntüsü var mı?. Konuda belirttiğim gibi toplu alınacağı için her sitede aynı ürün olmayabiliyor. Yardımınız için teşekkür ederim.

Az önce attığım bu gönderide, bütün ürünlerin linki var, hepsi farklı farklı yerlerden. Tek bir yerden toplanırsa çok daha pahalıya gelir ve bazı ürünler bulunmaz.
---->>

Edit: İlk mesajınızdaki tek bir siteden alınacak cümlesini dün görmüştüm ve yorum yapmamıştım, bugün direk var mı başka önerisi olan mesajınızı gördüm ve farklı farklı yerlerden topladığım sistemi attım. Yanlışlık oldu.

Son düzenleme:
3800X ve 3700X arasında pek bir fark yok hem 3800X daha fazla güç tüketiyor. Bütçe fazla olunca doldurmaya çalışmayın. H500 almayın Mesh olanını alınız diğer türlü ısınma sıkıntısı olur. Lütfen 10.000 TL denildi diye 10.000 e zorlamayın sonra 200 geçiyor diyorsunuz 200 aşağısı olamaz mı? Bir zamanlar ciddi anlamda saygı vardı şimdi o da yok.
2070 Super alın bence. Tam 2K için.

Az önce attığım bu gönderide, bütün ürünlerin linki var, hepsi farklı farklı yerlerden. Tek bir yerden toplanırsa çok daha pahalıya gelir ve bazı ürünler bulunmaz.
---->>

Edit: İlk mesajınızdaki tek bir siteden alınacak cümlesini dün görmüştüm ve yorum yapmamıştım, bugün direk var mı başka önerisi olan mesajınızı gördüm ve farklı farklı yerlerden topladığım sistemi attım. Yanlışlık oldu.

Tekrardan teşekkür ederim. Sistemi alacak olan arkadaşımın donanımla ilgili hiçbir bilgisi yok. Sistemi de kendisi toplayamaz. Bu yüzden sitelerden hazır bir şekilde alınacak sistem.

Hocam senin şu yeni topladığın kasanın bir videosunu çekermisin bakalım nasıl olmuş...
Şuan bir kaç sorun var onlarla uğraşıyorum. Müsait olunca atarım video.
WhatsApp Image 2020-02-06 at 18.40.24.jpeg

WhatsApp Image 2020-02-06 at 18.40.24 (1).jpeg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı