1000 kalori açığı vererek zayıflama

BlackCaT

Kilopat
Katılım
9 Mayıs 2018
Mesajlar
1.732
Yer
İstanbul
Merhaba 1.89 boyunda 78 kiloyum 22 yaşındayım yazın yaklaşık 95 kiloydum şeker ve ekmeği keserek diyete başladım arada basketbol oynamaya çıkıyorum ( geçmişte hem basketbol hem de fitness yapmıştım) 7 ayda yaklaşık 17 kilo verdim yüzüm bir tık inceldi basenlerim ve göbeğimde aynı şekilde. Hedefim 73-75 bandına inip göğsümdeki yağları eritmek ve yüzümü bir tık daha inceltmek sizce çok mu zargana olurum yoksa ideal midir? Karnıma dokununca yağ geliyor artı hafif içeri çekince kemiklerim belli oluyor. Günlük almam gereken kalori 2500-2600 arası ben yaklaşık olarak 1500-1900 arasında alıyorum elbette kas kaybediyorum bu çok kötü bir şey mi skinny fat vücuda sahipte olmak istemiyorum ( bel kalça oranı 1'den büyükse skinny fat oluyormuş) bel kalça oranım 0.85 çıktı bunu önlemek için arada şınav, karın kası uygulamasından bakarak çalışıyorum ancak yeteri kadar protein almadığım için kas yapmama engel midir? Hedefim öyle aşırı kaslı veya zayıf olmak değil normal düz vücut sahibi olmak basketçi fiziği gibi ileride hedefime ulaşınca kilomu nasıl koruyacağım?

Not: İleride spor salonuna gitmem çok zor salon ve takviye fiyatları uçmuş.

Boy: 188.
Kilo: 78.
Kalça: 94.
Bel: 83.

Kahvaltı: Yulaf, süt, lor peyniri, haşlanmış yumurta, zeytin.
Ara öğün; filtre kahve + eti form.
Öğlen yemeği: Ne varsa ancak az yiyorum ( makarna, döner vs)
Ara öğün; meyve ya da fındık + limonlu çay veya kahve, sade soda.
Akşam yemeği; ev yemeği ( pilav, fasulye, makarna vb)
Yatmadan önce; ballı süt veya çay.
 
Spor salonu fiyatları uçmuş demişsin ama evde antreman yapmak eğer aletin varsa imkanlı, onun dışında salona gitmezsen zarganaya dönersin.
 
Spor salonu fiyatları uçmuş demişsin ama evde antreman yapmak eğer aletin varsa imkanlı, onun dışında salona gitmezsen zarganaya dönersin.
Evde 20kg ayarlanır dambıl var başkada bişey yok. Salona belki gelecek yıl giderim eğer zarganaya dönmezsem gitmem bunun olmaması için ne yapmam lazım ? onun dışında birkaç kilo daha verdikten sonra kilomu nasıl koruyabilirim dahada zayıflamamak için ve yaptığım diyet çokmu zararlı ?

dostum bence idealsin hatta bir kaç kilo bile alsan olur
Hocam yüzüm ve karnım yağlı olduğu için kilo veriyorum yağ oranım %14-15
 

Geri
Yukarı