1000 TL'ye Yeni Başlayanlar İçin Elektro Gitar Tavsiyesi

Rocco K12

Hectopat
Katılım
7 Nisan 2015
Mesajlar
19
Yer
ANKARA
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Maden Mühendisi
1 yıllık elektro gitar tecrübem var. (En azından sweet dreams'i çalabiliyorum rahtlıkla. :LOL:)
Hocam berbat olduğu için gitara küstüm resmen ve bırakmak zorunda kalmıştım. En baştan profesyonel biriyle başlama kararı aldım ama hangi gitarla başlıyacağım konusunda bir fikrim yok.
Geçen sene Cort X1 vardı ve çok çok zorlandım. Profesyonel arakadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Yalnız sebepleriyle yazarsanız çok sevinirim. İçime sinmesi için...
Nirvana - Guns N Roses - HIM - Sum 41 çalarak başlıyacağım ya da en azından bu line'da seyredicek başlangıç müziklerim.

Bütçem : 1000 TL.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyem dersi alacağın hocan ile görüşmen ve mümkünse almaya birlikte gitmeniz. Enstruman çok değişkenlik gösterir. Aynı marka aynı modeller arasında dahi farklılıklar olacaktır, o yüzden hocanın alacağın gitarı çalarak seçim yapması daha iyi olacaktır. Çalmak istediğin tarza göre ağaç ve manyetik seçimleri konusunda da hocan ile mutlaka konuşmalısın derim. Çalım rahatlığı hakkında, entonasyon vb problemlerin olup olmadığına bakılması açısından yanında hocanın olması önemli..
 
Bence fiyatı markası değil gitarı eline alınca hissettiklerin önemli. Elbette fiyat yükseldikçe kalite, işçilik, ton yelpazesi artar. Yanında gitardan anlayan biri bulunsun gitarı alırken. Sen çalmayı bilmesen bile eline alıp vur tellere. İçinden "İşte bu!", "Bunu almalıyım." gibi şeyler geçerse al.

Not: Gitardan anlayan dedim, gitar çalmayı iyi bilen demedim. Dışarıda nice iyi çalanlar var ama pek anlamıyorlar, sadece çalıyorlar.

2 yıllık profesyonel sahne tecrübem var elime çok değişik gitarlar geçti. Evet genel olarak markası iyi olanlar iyi ama herhangi markaların dandik modelleri hoşuma gitmedi değil.

Eğer aklında bir model belirlediysen örnek vidyo için: Gitar Teknikleri / gitarteknikleri.com sitesini ziyaret edebilirsin.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı