1070 Ti ile 2K 75 Hz FreeSync Monitörde Ekran Yırtılması Olur mu?

Xaxvo

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
IT Personeli
Profil Kapağı
1524839735
Başlıkta da belirttiğim gibi, 1070 Ti ile 2K 75Hz FreeSync monitörde ekran yırtılması olur mu?

AOC Q3279VWF Gaming Monitör - incehesap.com

AOC 2460FQ 24" 1ms 144Hz Full HD DP/HDMI/DVI/Analog WLED Gaming Monitör - incehesap.com

Aklıma takıldı gece gece, FPS oyunları da çok oynuyorum, singleplayer oyunları da çok oynuyorum. Bu iki monitör arasında kaldım.
75 fps'yi geçersen olur.
Daha test edemedim kasa ve monitör alamadım. Kasa stoklarda yok monitörde kararsızım. Ekran kartının 2k çözünürlükte 75 FPS i geçiyor mu bilmiyorum.

Freesync bu yırtılmaları önlemek için var olan bir teknoloji. Freesync destekli monitörde yırtılma yaşayacağını düşünmüyorum. Çünkü ekran kartı ile monitörün bir arada haberleşerek çalışmasını sağlıyor böylece yırtılmaların önüne geçiyor.

FreeSync Nedir?

AOC 2460FQ 24" 1ms 144Hz Full HD DP/HDMI/DVI/Analog WLED Gaming Monitör - incehesap.com

Aklıma takıldı gece gece, FPS oyunları da çok oynuyorum, singleplayer oyunları da çok oynuyorum. Bu iki monitör arasında kaldım.

Daha test edemedim kasa ve monitör alamadım. Kasa stoklarda yok monitörde kararsızım. Ekran kartının 2k çözünürlükte 75 FPS i geçiyor mu bilmiyorum.

BenQ 24" XL2411 ZOWIE 144Hz 1ms Full HD Gaming Led Monitör - Vatan Bilgisayar

Direkt bu monitörü öneririm kardeşim.

1070ti ile 75fps'yi geçeceğin oyun çok olur, VSYNC'i açarsan 75 fps'de sabit kalır.

Eğer grafiğe önem veriyorsan 2K 75Hz'lik monitörü al ama akıcılık önemliyse CS Go, LOL, DOTA tarzı MOBAA oyunları oynayacaksan yada yarış oyunları o zaman 1080p 144Hz alabilirsin.

1070ti ile 75fps'yi geçeceğin oyun çok olur, VSYNC'i açarsan 75 fps'de sabit kalır.

Eğer grafiğe önem veriyorsan 2K 75Hz'lik monitörü al ama akıcılık önemliyse CS Go, LOL, DOTA tarzı MOBAA oyunları oynayacaksan yada yarış oyunları o zaman 1080p 144Hz alabilirsin.
Ben AC serisi tutkunuyum hocam, istiyorum ki FPS oyunlarında akıcılığım olsun ama ultra ayarlarda da AC oynayayım.

Hertz değerini geçsen de geçmesen de yırtılma olur. V-sync açıkken fps hertz değerinden daha düşük değerde olursa stuttering olur.
Yırtılma istemiyorsan Asus PG277QR, HP OMEN 27, Dell S2716DG gibi monitörlere bakın. Bütçenizi aşıyorsa yırtılmanın önüne geçmek için ancak V-sync açılır ama bunun da kendine has dezavantajları mevcuttur.
Freesync bu yırtılmaları önlemek için var olan bir teknoloji. Freesync destekli monitörde yırtılma yaşayacağını düşünmüyorum. Çünkü ekran kartı ile monitörün bir arada haberleşerek çalışmasını sağlıyor böylece yırtılmaların önüne geçiyor.

FreeSync Nedir?
Freesync AMD ekran kartlarında çalışır. NVidia kartlar için G-sync gereklidir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı