1080P Maksimum Ayarlar vs 1440P Orta-Düşük Ayarlar

burakguldal

Megapat
Makaleler
1
Yer
Bursa
Arkadaşlar RX 580 ile yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. İşlemci ve anakartı gelecekte sadece ekran kartı değiştirilip yola devam edilebilmesi için yüksek tutacağım. Monitörü 1080P alıp oyunları maksimum ayarlarda oynayabilirim fakat ileride ekran kartını değiştirip üst modellerden birini alacağım için monitörü de değiştirmem gerecek. Fakat 1440P bir monitör alıp ayarları düşürüp bir, iki sene bu şekilde oynayıp ileride sadece ekran kartı alarak yola devam edebilirim.

RX 580 1440P çözünürlükte bazı AAA oyunları akıcı bir şekilde oynatmayacağı için 1440P monitörde bahsettiğim AAA oyunları akıcı oynayabilmek için 1080P çözünürlüğe düşürmem gerekebilir.
Sorularıma gelirsek 1440P de orta-düşük ayarlarda alınan görüntü mü daha iyidir yoksa 1080P de maksimum ayarlarda alınan görüntü mü ?
1440P monitörden 1080P görüntü almak görüntüde bulanıklaşma gibi sorunlara yol açıyormuş diye okudum. Çok hissedilir mi yoksa oyun zevkini bozmayacak düzeyde mi ?
RX 580 1440P de çok sırıtır mı ?

Açıkçası benim gönlüm 1440P bir monitör alıp ileride ekran kartı almaktan yana. Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 580 1080p'de aşırı ayarlarda oynamanızı öneriyorum. 1440p için en az GTX 1080 almanızı öneririm.

Maksimum ayarlarda gördüğünüz birçok detayı 1440P orta ayarlarda göremezsiniz. Ne de olsa maksimum detayda yer alan çim orta ayarda yer almıyor ise çözünürlük bu farkı gideremez. Olmayan bir şeyi yerine koyamayız.
Açıkçası daha fazla çimen ve taş görmektense objeleri daha net görmeyi tercih ederim.
Fakat 1440P de ayarları düşürdüğüm de 1080P maksimum ayarlardan daha net bir görüntü elde edebilir miyim ?

Açıkçası daha fazla çimen ve taş görmektense objeleri daha net görmeyi tercih ederim.
Fakat 1440P de ayarları düşürdüğüm de 1080P maksimum ayarlardan daha net bir görüntü elde edebilir miyim ?
Monitörünüz 1080P'nin üzerinde ise zaten monitörün asıl çözünürlüğünde kullanmak gerek. Monitör büyük ise çözünürlüğün faydası olabilir.

Monitörünüz 1080P'nin üzerinde ise zaten monitörün asıl çözünürlüğünde kullanmak gerek. Monitör büyük ise çözünürlüğün faydası olabilir.
Yüksek çözünürlüklü bir monitörde çözünürlüğü düşürerek oynamak bulanıklığa sebep oluyormuş. Bunu Deneyime şansınız oldu mu ? oldu ise bulanıklık çok rahatsız edici seviyede miydi ?

Ben olsaydım 1440p monitör alırdım. Öyle ayarları lap diye ortaya çekmeye de gerek kalmaz. Yüksek ayarlarda oynatır, maksimum da olmayıversin. Bazı gereksiz ayarlar var hiçbir halta yaramadığı halde FPS'yi epey düşüren. Böyle tek tek ince ayar çekersin gül gibi oynarsın. Ayrıca hayatın oyun oynamak ile geçmiyor. Film izliyorsun, fotoğraflara bakıyorsun, videolar izliyorsun falan. 1440p monitörde 1080p görüntü bulanık görünür. 1080p görüntü, 1080p monitörde daha net görünür.

AMD RX 3000 Serisi Ekran Kartları Sızdırıldı - Technopat
AMD'nin 7 Nanometre Ryzen 3000 İşlemcileri Sızdırıldı - Technopat

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı