120 GB SSD Tavsiyesi

Bence alır. Windows 10'a 30 GB desek Fortnite'a da 30 GB desek 60 GB yapar. Geriye bir 50 GB kalması lazım. Bence sizin SSD'niz de başka programlar da kurulu.
Sürekli güncelleme geldiğini unutma. Başka bir şey kurulu değil 120 alırsanız sizde anlarsınız . Ayrıca SSD 120 diye 120 sini de doldurmak mantıklı değil, zaten yanlış hatırlamıyorsam 500MB kadarını Windows kurtarma alananı ayırıyo.

Ne kadar yer kaldı SSD'de? Bende senin gibi Fortnite ve PUBG'yi SSD'ye kurmayı düşünüyorum da.

Hi-level pek içime sinen bir marka değil ama bakacağım. :)
Şu an 9 GB boş yer var. Ancak Windows kurar kurmaz oyunları yüklediğimde yaklaşık 14 GB boş yer kalmıştı.

Gigabayt ı tercih etmelisin. Rastegele okuma yazma (iops) değerleri diğerlerinden daha iyi. O 500-600 mb yazma hızları sıralı hızlar yani sadece kopyala yapıştır esnasında alabilirsin o hızları. Sen gün içerisinde oyun oynarken tarayıcını kullanırken bir programı kullanırken rastgele okuma yapıyorsun. Yani anlayacağın iops değerleri daha yüksek bir SSD tercih edersen bilgisayarın bir o kadar hızlanır. Sıralı okuma yazma değerlerine göre değilde iops değerlerine göre bir karşılaştırma yapman daha doğru olacaktır.

An itibari ile Adata SU650 120 GB modelinin siparişini uygun fiyatlı olduğu için ve önerildiği için vermiş bulunmaktayım. Bakalım hem Yukko'yu deneyimlemiş olacağım hemde SSD nasıl bir şeymiş onu. Eğer vaktim olursa ve herhangi bir sorun olmaz ise SSD ile ilgili inceleme yazısı da yazmak istiyorum.🙂

An itibari ile Adata SU650 120 GB modelinin siparişini uygun fiyatlı olduğu için ve önerildiği için vermiş bulunmaktayım. Bakalım hem Yukko'yu deneyimlemiş olacağım hemde SSD nasıl bir şeymiş onu. Eğer vaktim olursa ve herhangi bir sorun olmaz ise SSD ile ilgili inceleme yazısı da yazmak istiyorum.🙂
Hocam son durum nedir memnun kaldınız mı?

Hocam son durum nedir memnun kaldınız mı?
Maalesef aldığım SSD sorunlu çıktı. Ama sağ olsun Yukko para iadesi yaptı. Ondan sonra bir daha Samsung dışında SSD almamaya karar verdim. Sorunu neydi diyecek olursan da okuma hızında ani düşüşler oluyordu. CrystalDiskMark ile her ne kadar sorunsuz gözükse de HD Tune Pro testinde okuma hızı yer yer 0.5 MB/s'e kadar düşüyordu. Bu da bilgisayarın ara ara 3-5 saniye kasmasına sebep oluyordu ki çok uyuz bir şeydi.

Maalesef aldığım SSD sorunlu çıktı. Ama sağ olsun Yukko para iadesi yaptı. Ondan sonra bir daha Samsung dışında SSD almamaya karar verdim. Sorunu neydi diyecek olursan da okuma hızında ani düşüşler oluyordu. CrystalDiskMark ile her ne kadar sorunsuz gözükse de HD Tune Pro testinde okuma hızı yer yer 0.5 MB/s'e kadar düşüyordu. Bu da bilgisayarın ara ara 3-5 saniye kasmasına sebep oluyordu ki çok uyuz bir şeydi.
Adata aslında iyi bir markadır ancak SU650 modellerinde baya problem yaşayanlar olmuş anladıgım kadarıyla. Ne kadar dayandı peki sizin cihaz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı