13 yaşında çalışılır mı?

Bedless

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşım çalışmış bir tane manavda. Manav hemen yanımda ama gidip sormaya utanıyorum. Diyelim sorun yok sigorta olayı falan varmış pek anlamam. Sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
okuluna engel olmaycaksa hafif işlerde evet 9-5 mesai gibi şeyler yasak tabi.

Arkadaşım çalışmış bir tane manavda. Manav hemen yanımda ama gidip sormaya utanıyorum. Diyelim sorun yok sigorta olayı falan varmış pek anlamam. Sorun olur mu?

17'ye kadar sigorta olmaz okuman daha iyi olur bir meslek öğrenmek istiyorsan meslek lisesine gidebilirsin ileride. Çalışmanda sorun olacağını düşünmüyorum.

Tanıdık biriyse onun yanında çalışabilirsin değilse içeriye adım atmaya değmez.

Ekstra olarak lisede MESEM'e gidersen okulun senin için daha iyi bir iş yeri bulabilir. Hem de resmi bir şekilde.

Okul okumayı düşünmüyorsunuz sanırım.
Hayır hocam istiyorum. Ama hafta sonları yada yaz tatilinde çalışmak istiyorum. Bilgisayar istiyorum

Tanıdık biriyse onun yanında çalışabilirsin değilse içeriye adım atmaya değmez.

Ekstra olarak lisede MESEM'e gidersen okulun senin için daha iyi bir iş yeri bulabilir. Hem de resmi bir şekilde.
Neden değmez peki?

Okul okuyun hocam çalışırken okulu ararsınız
Hocam bırakmak gibi bir amacım yok ama para biriktirmek istiyorum bilgisayar için

En hafif kasalar 10 kg, ortalama bir kasa ise 20-25 kg arasında oluyor. Çuvallar ise 35-50 kg arasında değişiyor. Bu ağırlıkları kaldırmak açıkçası zor olabilir. Eğer yük kaldırma işi sana bırakılmazsa, geri kalan işler senin için oldukça kolay olacaktır. Sebze veya meyveleri alıp tartar, fiyatını teraziye yazarak ayarlarsın. Eğer ufak siparişler alan bir manavdaysan, yaşlı bireylere servis yapma şansın da olabilir. Kısacası, ağırlık işleri senin için sıkıntılı olabilir. Ancak, hem okula gidip hem de manavda çalışmak senin için iyi bir fırsat olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı