13 yaşındaki bir çocuk nerede çalışabilir?

Kardeşim 13 yaşında ve para biriktiriyor. LGS'ye hazırlandığı için aynı zamanda dershaneye gidiyor. Yemek, yol ve alışverişi kendi cebinden veriyor. Tuşlu telefonu var. Arkadaşları onla dalga vb. geçiyormuş onun da çok zoruna gidiyor 🙂 Telefon alacakmış LGS'den sonra ama iş bulması lazım. Evden çalışabilir. Eğer bir fikriniz varsa lütfen yazın. Evde "çalışmam lazım" diye dönüp duruyor.🙃
LGS ye hazırlanmak bana sorarsanız ilk önceliği olmalı. Şu zamanda nitelikli bir anadolu ve fen lisesi ile meslek liseleri arasında dağlar kadar fark var. Yazın LGS'den sonra (eğer ki korona biterse) bir esnafın yanında veya bir restorantta garson olarak çalışabilir.

Bursluluk sınavlarına girebilir tabii aile durumu yetiyorsa. Tanıdık birinin sanayi sitelerinde yeri varsa oraya gönderilebilir eski zamanda kalmadı ki her yere jandarma veya polis sigorta kontrolü için geliyorlarmış. Dedem olmasa ben iş dahi bulamazdım. ( Belki fotoğrafçı gibi yerlerde iş bulabilir ama çok düşük ihtimal yaşı küçük deyip geçiştirirler)

Sanayiye gitsin. Kahvehane, berber veya esnaf dükkanlarda çırak olarak çalışabilir. Yaşıtız onunla ama çok erken bence. Hem çok fazla yorulur hem de çok olmaz ama dediğim işlerdeki usta olarak tabir edilen kişiler ona kaba davranabilir ve psikolojik olarak bu onu etkileyebilir.

Evden çalışabileceği ne olabilir ki?

Udemy vb. kurs verebilir veya freelancer.

Sanayiye gitsin. Kahvehane, berber veya esnaf dükkanlarda çırak olarak çalışabilir. Yaşıtız onunla ama çok erken bence. Hem çok fazla yorulur hem de çok olmaz ama dediğim işlerdeki usta olarak tabir edilen kişiler ona kaba davranabilir ve psikolojik olarak bu onu etkileyebilir.

Evden yapılabilecek bir şey olsa daha iyi olur internetten mesela.
LGS ye hazırlanmak bana sorarsanız ilk önceliği olmalı. Şu zamanda nitelikli bir anadolu ve fen lisesi ile meslek liseleri arasında dağlar kadar fark var. Yazın LGS'den sonra (eğer ki korona biterse) bir esnafın yanında veya bir restorantta garson olarak çalışabilir.
Zaten çok çalışkandır.Günlük olarak test çözüyor.Boş zamanları için demiştim

Kapalıçarşı' da bir tanıdığınız varsa onun yanında çalışabilir. Kapalıçarşı'da çalışmak her türlü yararına olur.
Cidden tanıdık olmadığı sürece bu devirde 13 18 arası yaşlardaki bireylerin iş bulması oldukça zor. Sanayi de o kadar tanıdık olmasına rağmen çırak olarak dahi giremedim geçen sene. Bu sene dedem sağolsun neredeyse tüm büyük tesisat işlerine gidebiliyorum. Tabi onlarında işlerine geliyor ne kadar hammallık işi varsa bana yıkıyorlar en sonra 1 günde 400kg ve üzeri moloz taşıttırdılar.

Cidden tanıdık olmadığı sürece bu devirde 13 18 arası yaşlardaki bireylerin iş bulması oldukça zor. Sanayi de o kadar tanıdık olmasına rağmen çırak olarak dahi giremedim geçen sene. Bu sene dedem sağolsun neredeyse tüm büyük tesisat işlerine gidebiliyorum. Tabi onlarında işlerine geliyor ne kadar hammallık işi varsa bana yıkıyorlar en sonra 1 günde 400kg ve üzeri moloz taşıttırdılar.
Benim Kapalıçarşı' da tanıdığım vardı orada çalıştım 2 sene önce. Yaklaşık 3 ay boyunca çalıştım, parası için değil zaten bi karın tokluğuna, bi de yol parası veriyorlardı. Ama 3 ay içinde çok şey öğrendim, yaşadım. O yüzden kardeşin de çok zorlamasın kendini telefon alıcam diye, dalga geçen arkadaşlarına da yapıştırsın cevabı geçsin. Zaten o da büyüyünce anlayacaktır bu kadar küçük şeyleri kafaya takmamak gerektiğini. Sabretsin biraz :) .

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı