13 yaşındaki çocuğun bilgisayarı nasıl uzaktan izlenebilir?

13 yaşında bir çocuğun Reddit'e ihtiyacı olacağını düşünmüyorum, tümüyle ne yaptığını incelemek yerine biraz uğraşarak bilgisayarın Reddit'e girmesini engelleyebilirsiniz.

Güvenlik duvarı (Windows firewall) ile engelleyebilirsiniz.
Windows Güvenlik duvarı ile Ip yada web sayfası yasaklama

Tarayıcılar için "block site" gibi eklentileri kullanarak siteyi engelleyebilirsiniz.
BlockSite: Block Websites & Stay Focused - Chrome Web Store

Not defteri üzerinden C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts seçerek açılacak satıra "127.0.0.1 www.reddit.com" yazarak kaydedip bilgisayarı tekrar başlatmanız gerekiyor.
Sanırsam bu konuda anlatılmış; Host Dosyası İle Programsız Site Engelleme

Nasıl yapılacağı hakkında internette bir sürü yardımcı olacak site var.

Ben de ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum ama aynı şekilde çocuğumun onu kısıtladığımı ve baskı kurduğumu düşünmesini de istemiyorum bu yüzden ilk etap Reddit'i kısıtlamak yerine Reddit'te ne ile ilgilendiğini öğrenmem lazım ondan sonra bahsettiğiniz şeyi yapabilirim.

Senin korktuğun şey ne hocam?
Satanist ritüelleri tarzı şeylere ilgi duyuyor olmasından korkuyorum.

Hocam psikiyatri yerine önce psikoloğa götürmenizi tavsiye etmek istedim. Tabiki öncelikle siz kontrol edin. Daha sonra profesyonel destek alacaksanız ''psikiyatriden'' önce tercihinizin ''psikolog'' olmasını tavsiye ederim.
Kesinlikle katılıyorum. Zira daha hiçbir şey belli değilken psikiyatriye götürmek saçma olur.

Ben de ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum ama aynı şekilde çocuğumun onu kısıtladığımı ve baskı kurduğumu düşünmesini de istemiyorum bu yüzden ilk etap Reddit'i kısıtlamak yerine Reddit'te ne ile ilgilendiğini öğrenmem lazım ondan sonra bahsettiğiniz şeyi yapabilirim.

Hocam Reddit tehlikeli bir platform. Nazi bayrakları bastırıp asmaya, kollarına semboller çizmeye başladıysa ,değişik sembol dediğiniz muhtemelen Neo nazilerin kullandığı güneş çarkıdır, daha da ilerlemeden önlemini almanız gerektiğini düşünüyorum Eskişehir'deki Neo naziyi hatırlıyorsunuzdur. Muhtemelen çocuğunuz Neo nazilerin bulunduğu bir toplulukta takılıyor.

13 yaşında bir çocuğun Reddit'e ihtiyacı olacağını düşünmüyorum, tümüyle ne yaptığını incelemek yerine biraz uğraşarak bilgisayarın Reddit'e girmesini engelleyebilirsiniz.

Güvenlik duvarı (Windows firewall) ile engelleyebilirsiniz.
https://www.sordum.net/18185/windows-guvenlik-duvari-ile-ip-yada-web-sayfasi-yasaklama/

Tarayıcılar için "block site" gibi eklentileri kullanarak siteyi engelleyebilirsiniz
BlockSite: Block Websites & Stay Focused - Chrome Web Store

Not defteri üzerinden C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts seçerek açılacak satıra "127.0.0.1 www.reddit.com" yazarak kaydedip bilgisayarı tekrar başlatmanız gerekiyor.
Sanırsam bu konuda anlatılmış; Host Dosyası İle Programsız Site Engelleme

Nasıl yapılacağı hakkında internette bir sürü yardımcı olacak site var.
Hepsini aşar, sansür çözüm değil. 3-5 yaşında değil 13 yaşında.

Ebeveyn kontrol programları, en olmadı chatgpt yardımıyla periyodik SS alan python temelli arkaplanda çalışacak bir program yazdırmanız.

Diğer kalan konularda uzman psikolog.

Satanist ritüelleri tarzı şeylere ilgi duyuyor olmasından korkuyorum.
Hocam hiç yoktan kara mizaha ilgi duyuyor ve kendince eğleniyor da olabilir. Bunu da göz önünde bulundurmalı. Nazilere ilgi duyup, benimseyerek odasına asmaktansa bu tarz şeylerle dalga geçmek onu eğlendiriyor olabilir.

Edit: imla.

Hocam Reddit tehlikeli bir platform. Nazi bayrakları bastırıp asmaya, kollarına semboller çizmeye başladıysa ,değişik sembol dediğiniz muhtemelen Neo nazilerin kullandığı güneş çarkıdır, daha da ilerlemeden önlemini almanız gerektiğini düşünüyorum Eskişehir'deki Neo naziyi hatırlıyorsunuzdur. Muhtemelen çocuğunuz Neo nazilerin bulunduğu bir toplulukta takılıyor.
Ben de ondan şüpheleniyorum o yüzden bir an önce emin olup aksiyon alacağım duruma göre.

Hocam hiç yoktan kara mizaha ilgi duyuyor ve kendince eğleniyor da olabilir. Bunu da göz önünde bulundurmalı. Nazilere ilgi duyup, benimseyerek odasına asmaktansa bu tarz şeylerle dalga geçmek onu eğlendiriyor olabilir.

Edit: imla.
Haklısınız, mizahi içeriklere ilgi duyuyorsa bir şey yapmayacağım ancak tehlikeli içeriklere ilgi duyuyorsa bir aksiyon almam gerekecek, o yüzden bilgisayarına bir casus yazılım yüklemem şart.

Büyük ihtimalle Burdurland saçmalığında takılıyor diye tahmin ediyorum.
İnanın hiç bilemiyorum, o yüzden bir süreliğine bilgisayarını izleyip kontrol altına almam şart.

Ben de ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum ama aynı şekilde çocuğumun onu kısıtladığımı ve baskı kurduğumu düşünmesini de istemiyorum

Çocuğunuzu kısıtlamak istemiyorsunuz, gayet güzel anlayışlı bir bakış açısı fakat okula gidince bilgisayarını sakladığını ve size vermediğini de söylüyorsunuz bu sefer çocuğunuz bu konuda sizi kısıtlamış oluyor.
Eğer bir konuda bir anormallik hissedip bilgi almak için gittiğinizde size karşı sessiz duruyorsa yanlış yaptığı şeyler vardır bu konuda endişeleniyorsanız katı olmalısınız ve gerekirse kısıtlamalısınız. Bence psikologdan önce iş sizde bitiyor, konuşarak çözülebileceğini düşünüyorum , baskılamanız şart.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı