13700k undervolt ve Core clock ayarları nasıl olmalı?

Ben herhangi bir kısma işlemi yapmama rağmen 221'i geçmiyor neden olabilir acaba? Anakart asus tuf z690.
Aynısından bende aldım birkaç güne gelir. Deneyimlerimi paylaşırım, siz de paylaşırsanız sevinirim.

Bilgim yok maalesef. Ben 253'e kadar çıkarabiliyorum. Zaten yaptığımda direkt 100 dereceyi görüyor. görmemesi için 230'a çektim. Taktığım zaman paylaşırım ama şu an için önceliğim değil. İşlemcim normal şartlarda 60-70 dereceleri nadir görüyor o da oyun oynarken oluyor genelde o yüzden önceliğim değil.

Size de hayırlısı olsun. Güzel bir sıvı soğutma almışsınız. Güzel güzel soğutması dileğiyle

Aslında bende termalright tarafına çok gittim geldim. Noctua NH-D15 /Deepcool620 /Termalright arasında düşündüm araştırdım durdum. Termalright için fan sesi çok çıkıyor. Yok işte rulmanlarından kronik fazla ses geliyor gibi gibi bir sürü yorum görmüştüm. Ondan vaz geçip. Noctuadan şaşmamak lazım diye düşünerek aldım. Ama üst kısımda ki 2 tane exhaust fanına değiyordu. Onlarıda boşuna almış olmamak için. İadesini yaptım. Arkasından aklımda olan deepcool Ak620 vardı. 2 ürünüde kullanan bir arkadaş önermişti. Boyut olarak noctuadan daha küçük olduğu için sığacağını düşündüm. Umarım ölçülere bakarken yanlışlık yapmamışımdır. Elime geçtiği zaman şu an ki soğutucuma(ID-Cooling Nx224te) oranla arasında ki farkı atarım. Performansını da çekip atarım. Sorunsuz şekilde elime ulaşsın montajını yapayım gerisini hallederim

Watt konusunda ben şu anda pl2’ idi sanırım onu 200w sabitledim o şekilde kullanıyorum. Zaten +200 üzerine çıkmıyor. Ama 200’e setlemeden önce 238w 243w gibi değerler görüyordum. Direkt termal throtlinge giriyordu. O yüzden bu posttan sonra ayarları kurcalamanın ardından şu anda ısısal anlamda bir derdim, takıntım kalmadı. İşlemcinizin o wattlara ulaşmasına gerek yok gerçi fakat 221w kalmasının sebebini bende bilmiyorum. Soğutucunuz gayet iyi ve yeterli. 253watta olabilecek maks performansı verdirtir işlemcinize. Isı olarak çok yüksek olsa dahi. Umarım çözersiniz.

Contact frame içinde en iyi yüzeysel teması termalright yapıyordu f/p anlamında. O yüzden onu tercih ettim.

Anakartın nedir hocam
@Mehmetgs Hocam selam Noctuayı boyutlarından dolayı sıkıntı yaşadım iade ettim. Deepcool Ak620 aldım. İnternette de baktımda noctuanın ölçülerinde göremedim. Sizede sormak istiyorum hazır burada yakalamışken.

Görselde attığım 129mm olan boyut noctua nh-d15s de veya d15’te belirtilmemiş sanırım. Ya da ben göremedim. O ölçüden dolayı sığmadı. Noctuanın dikey genişliği ne kadar acaba biliyor musunuz? Sizde vardı siz önermiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.

Arkadaşın anakartı Asus tuf z690 bu arada

Dosya Ekleri

• A0B09378-A85F-4A49-B79A-1ECFEEF959C7.png
    37,7 KB · Görüntüleme: 51
Çok teşekkkür ederim

Dediğiniz gibi 243 sonrası TT'ye girdiği için bu değerin üstünün pek bir espirisi kalmıyor sanırım. Varsa da daha bilgili arkadaşlar aydınlatabilirse mutlu olurum.
Tüketimi çözebildim şöyleki anakarttaki performans modunu extreme çektim. 253'e direkt çıkıyordu. Hwinfoda current Package power tüketim 251-253 aralığında gidip geliyordu ve TT'ye giriyordu. Bu şekilde aslında işlemcinin OC performansını görebildim. Daha sonra .01, .02, .03 ve .04 düzeylerinde undervolt UV yaptım ve işlemci P-core hızlarını 5.6'ya E-coreları 4.5'e sabitledim. Cinebench skoru 31.000-32.300 aralığında çıkıyor. Daha önce hiç göremediğim değerler. 239W tüketimi ile TT'ye girmeden 31k küsür değerlerinde sabitledim. Bunu sadece işlemcimin OC sınırı görebilmek için yapmıştım. Normalde bu şekilde kullanmam default hız ayarları gayet yeterli. Birtek .02 ya da .04 düzeyinde UV yaparım. Arctic ile maksimum 211w tüketiyordu ve TT'ye giriyordu. Bu belirttiğimiz air cooler'lar aynı değerleri alır kanısındayım. Çünkü onların TDP değerleri 260 ve üzeri. AK620 değerlerini de dört gözle bekliyorum .. İleride bir değişiklik yaparsam aydınlatıcı olacaktır çok teşekkür ederim.

UV .02 değerlerim: TT oldu ama sürekli 250 tüketebildi.

UV .04 değerlerim: TT olmadı sürekli 236-237 arlığında tüketebildi. Bu değerleri daha sonra 239 olacak şekilde ayarladım skor 31700'lerde stabil oldu.

Bu arada ses deyince içim ürperdi. Sesi hiç sevmem Thermalright'dan birden soğudum ). Ama noctua fan taksak belki işe yarayabilir?
Noctua nh-d15'in özellikleri ve ölçülerine şu linkten ulaşabilirsiniz. AK620 ona göre 21mm daha dar.

Contact frame için TR'yi tercih ettim bende. Isı sorununu çözmese bile işlemcimizin zarar görmesini engeller. Diğer forumlarda bununla ilgili paylaşımlarda vardı.

Noctua nh-d15'in dikey genişliği (derinlik olarak tanımlamışlar ramlerden arka egzoza olan kısım anladım) 161mm, yatay genişliği (ekran kartından üst egzoz fanlar aralığında kısım) 150mm.

Noctua nh-d15s'in bilgileri de burada.

Evet evet şimdi görsellerde gördüm 150mm gözüküyor. Teşekkür ederim. 21mm büyük bir fark rahatlıkla sığacak elime ulaşsın TR contact frameli değerleri atarım size

Sıvı soğutma videoları izliyordum geçen 13900k için youtubeda söylenen bir kaç söylem duymuştum. Bu işlemciye ne soğutucu takarsanız takın 100’ görecektir. TT olacaktır diyordu. Soğutma olarak değerlendirmeyin. 100’ ulaştığında en yüksek frekansları hangi sıvı soğutma verebiliyorsa frekansına göre değerlendirin diyordu. Asus rog ryojin 360mm 100’ 5587mhzlerde çalıştırırken bir başka 360mm 5400mhzlerde çalıştırıyordu. Bilmiyorum bu işlemciler çok ısınıyor. Belkide dediği gibi her halukarda TT olacaksa. Isıyı düşürmeye çalışmamızın bir anlamı var mı bilmiyorum o sıcaklıkta verdiği performansa bakmakta da fayda var.

TR air coolerları da baya iyiydi. Ama ses konularını görünce bana güven vermedi. Baktığım High end soğutucuların çoğu birbirine yakındı zaten. Yük altında aralarında max 1-2’ oynuyordu. Noctuadan sonra AK620 tercihini kullandım. Noctua ilkte ağır bastı fanboyluk yapmasaydım da direkt ak620 alsaydım dedim. Noctuanın montajını yapamadıktan sonra Daha da bu ürünle uzun süreler devam ederim gibi geliyor hayırlısıyla

Evet contact frame de öyle bir artıda var. İşlemcinin bükülmesini de ekstradan engelliyor ve soğutma bloğuyla işlemcinin temas eden yüzeyini daha iyi duruma getiriyor. Böylelikle soğutma avantajıda oluyor. Minimal şeyler ama minimal şeylerden verim alıyoruz sonuçta.

Son düzenleme:
Evet evet şimdi görsellerde gördüm 150mm gözüküyor. Teşekkür ederim. 21mm büyük bir fark rahatlıkla sığacak elime ulaşsın TR contact frameli değerleri atarım size
Çok teşekkürler. Kıyaslama fırsatımız olur.

Kesinlikle çok doğru. Şimdi zaten eski moduna aldım. Serin çalışsın yeter

Demekki insanlar genelde aynı duyguları yaşıyor . Bende Noctua'ya o duyguyla ve niyetle yönelmiştim. Boyutları gözardı etmiştim. Deepcool gerçekten kaliteli. Ben TR'nin air cooler'ını kullanmadım ama Deepcool daha kaliteli olduğu hissiyatını veriyor bana. Kesinlikle uzun yıllar gidecek modeller bunlar. 260 tdp değerleri ne demek yani power limit bile koymak zorunda kalıyoruz. Teknoloji gelişine kadar bu ürünler bizleri yıllarca götürür.
Montaj ettikten sonra üstten bir foto çekebilirseniz çok sevinirim. M2'nin birinci slotunu kapatıyor mu merak ediyorum. İyi günlerde serin serin kullanın inşallah

Montaj ettikten sonra üstten bir foto çekebilirseniz çok sevinirim. M2'nin birinci slotunu kapatıyor mu merak ediyorum. İyi günlerde serin serin kullanın inşallah

Çekerim tabi ki ama şu anda elimde mevcut olan soğutucu bile küçük boyutlarda olmasına rağmen ilk M2 slotunu kapatıyor. %80 Kapalı görmek için biraz eğilip ekran kartıyla soğutucu arasında ki boşluğa bakmam gerekiyor O da çok yüksek ihtimal kapatacaktır. Diye tahmin ediyorum.
ID - Cooling SE-224 XT Black modeli var elimde.
Genişlik: 73 mm
Derinlik: 120 mm
Yükseklik: 154 mm
Ağırlık: 810 gr

Benim arctic 34 duo varken sığmıştı. Birkaç mm de boşluk vardı. Arctic'in genişlik 124mm. Oradan hareketle 129' da sığabilir mi onu merak etmiştim. Sizin anakart neydi?

Benim arctic 34 duo varken sığmıştı. Birkaç mm de boşluk vardı. Arctic'in genişlik 124mm. Oradan hareketle 129' da sığabilir mi onu merak etmiştim. Sizin anakart neydi?
Sığar diye düşünüyorum. Asus tuf B660m plus anakart. Z690 Alamadım o ara kaldı öyle b660

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…