14 saat uyku yetmiyor

Hokkabaz Gibiyim

Hectopat
Ne kadar çok uyusam dahi yine uykum geliyor. Akşam saat 22 gibi yatıyorum sabah 10'da kalkıyorum. Zorla kalkıyorum, öğlen 1-2 gibi tekrar uyuyup akşamüstü kalkıyorum ama bir türlü uykum geçmiyor. Nedeni ne sizce? Daha doktora gitmedim.

Ne kadar çok uyusam dahi yine uykum geliyor. Akşam saat 22 gibi yatıyorum sabah 10'da kalkıyorum. Zorla kalkıyorum, öğlen 1-2 gibi tekrar uyuyup akşamüstü kalkıyorum ama bir türlü uykum geçmiyor. Nedeni ne sizce? Daha doktora gitmedim.

6 7 saat uyuyun. Fazla uyuyunca insanın üstüne yorgunluk çöküyor.

Bende de oluyor o. Fazla uyuduğun için vücudun uyuşuyor olabilir. Akşam saat 12'de yatıp 8'de kalkıyorum(dersler olduğu için bu kadar erken, normalde bu saatte yatıp öğlen 1'de anca kalkabiliyorum). Ama resmen sabahlayınca daha dinç kalkıyorum.
Fazla uyumak da yorgunluk hissine sebep oluyor. Bir gün 6 saat uyumayı dene yine uykun olursa o zaman doktora git.
Bende de bu şekilde düzelmişti, her ne kadar 12 saat önerilse de büyük ihtimalle 8 saatten fazla uykuyu kaldıramıyor.

Fazla uyku sanıldığının aksine yorgunluğa neden olur. Maksimum 8 saat uyumaya çalışın. Daha dinç olacaksınız. Mesela ben her gün 7-7.5 saat civarı uyuyorum ve her gün oldukça dincim.

Son düzenleme:
1.5 ve katları şeklinde uyumayı alışkanlık haline getirebildiğiniz ölçüde uyku sizin için problem olmaktan büyük ihtimalle çıkacak. Mesela 00 yatış saati ise kalkış saati 6.15 olsun (bünye alışana kadar alttan üstten dakika eklemesi yapmalısınız). Zaten sonrasında alarm çalmadan uyanır hale geleceksiniz. 4.5 saatten 7.5 saate kadar öneririm. 3 saat yetmiyor çünkü. Ve uykunun en verimli saatleri 23-04 arası. Bu saatlerde olabildiğince derin uykuda kalmaya çalışın. Doğru zamanda yeterince uyumak, tahmin etmeyeceğiniz büyüklükte bir etkiye sahip. Bunu anlayınca hayat güzelleşir..

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı