14 yaş, 1.51 boyda ağırlık kaldırılmalı mı?

Sadece kalistenik (vücut ağırlığı ile spor) yap burda ki kimse doktordan daha iyi bilmiyor seni . Doktor ne diyorsa onu yap .
Doktorun dediğini yapmak istemiyorum çünkü bu kas işi için hiç bir engelim yok ki doktorum bunu biliyor. Sadece boyum kısa orasi da önemli değil zaten. Yani abilerim bunu bilerek yorum yapsanız daha iyi olur. Asıl sorum şu: hiç bir engelim yokken doktorun dediğine uyup bu işi bırakmalı miyim devam mi etmeliyim?

Doktorun dediğini yapmak istemiyorum çünkü bu kas işi için hiç bir engelim yok ki doktorum bunu biliyor. Sadece boyum kısa orasi da önemli değil zaten. Yani abilerim bunu bilerek yorum yapsanız daha iyi olur. Asıl sorum şu: hiç bir engelim yokken doktorun dediğine uyup bu işi bırakmalı miyim devam mi etmeliyim?
Dikkatli okursan sana bırak demedim vücut ağırlığın ile yap dedim belli bir döneme kadar .

Boyunuz bu kadar kısa kaldıysa ağırlığı bırakın ve uzamaya odaklanın. Bende 14 yaşındayım ama 1.80 boyundayım. Doktorun tavsiye ettiklerini yapın.
Genetik hastalığımdan dolayı kısayım bu da eninde sonunda 1.60 civarına çıkar zaten yeter yani bana. Üstteki mesajı da okuyabilir mısın bundan önce yazdığım mesajı?

Dikkatli okursan sana bırak demedim vücut ağırlığın ile yap dedim belli bir döneme kadar .
Vücut ağırlığıyla şınav mekiğin bana hic bir yarari olmuyor ki ama.

Genetik hastalığımdan dolayı kısayım bu da eninde sonunda 1.60 civarına çıkar zaten yeter yani bana. Üstteki mesajı da okuyabilir mısın bundan önce yazdığım mesajı?

Kardeşim daha 14 yaşındasın lise'de bir anda boy atan arkadaşlarım çok 165-170 olursun en kötü böyle düşünme .

O zaman nizami ve düzgün şekilde yapmıyorsun demek ki .

Kardeşim daha 14 yaşındasın lise'de bir anda boy atan arkadaşlarım çok 165-170 olursun en kötü böyle düşünme .

O zaman nizami ve düzgün şekilde yapmıyorsun demek ki .
Düzgün şekilde yapıyorum abi. Zaten öğretmenlerimden tavsiye vb alıyorum yararı olmuyor dediğim de istediğim gelişmeyi sağlayamıyorum.

1.60 nasıl yetiyor?
15 yaşındayım 1.75 boy ile ben bile kısa hissediyorum.
1.75 boy kısa mı. Ben yokum o zaman. apdjwprmwpmrekm

@lynch01
Onlar senin gözünü korkutuyor. 12 yaşım benim boyum 151 ve ağırlık kaldırıyorum. Kas yapmaya çalışıyorum. Spor yaparsan boyun uzar bile. Spor yapmak her zaman iyidir. Yemin ederim spor yapıyordum, dün boyum 149'du, bugün 151 çıktı. Bir daha ölçtüm 151. şaka değil. Alakası yok boyunun uzamamasının, tam tersi yararlı olur.
Metreyi ters tutmuşsun 😂

Genetik hastalığımdan dolayı kısayım bu da eninde sonunda 1.60 civarına çıkar zaten yeter yani bana.
1.60 şimdilik yeterli gelebilir ama ileride asla yeterli gelmeyecek. Belli olmaz belki şuan boy atma potansiyelin var ama ağırlık çalıştığın için potansiyelini kullanamıyorsun. Doktora uymanızı tavsiye ederim.

Liseye geçince anliyacaksın demek istediğimi. En iyi yapacağın şey doktorunun dediğini yapıp uzamaya çalışmak olacak 1.50 boy ile kaslı olsan ne işine yarar?
önemli olan aslında boy değil ki. Uzun olup güçsüz zayıf biri olmak var ama 1.50 olup güçlü biri olmak var. Mesela bir tane karateci ismini unuttum .d adam 1.50 boyunda 2 metre adamları kumitede yeniyor. Belki şuan kızlar boya bakıyor olabilir ama sen içinde ne hissediyorsun o önemli aslında ben bir gün bile yapamasam kendimi yetersiz hissediyorum. 1.65 üstü standart boy bence 1.75 de kısa değil bu arada hatta gayet iyi.

1.60 şimdilik yeterli gelebilir ama ileride asla yeterli gelmeyecek. Belli olmaz belki şuan boy atma potansiyelin var ama ağırlık çalıştığın için potansiyelini kullanamıyorsun. Doktora uymanızı tavsiye ederim.
Benim babamda 1.68 Ama sen büyüyünce yüz hatların vb de geliştiği için boy umurlarında bile olmuyor kimsenin.

Liseye geçince anliyacaksın demek istediğimi. En iyi yapacağın şey doktorunun dediğini yapıp uzamaya çalışmak olacak 1.50 boy ile kaslı olsan ne işine yarar?
9. Sınıfım zaten slsjwlje sınıf full 1.80 Ben yanlarında cuceyim.

Ayrıca herkesin dediği gibi kas yapmanın boya etkisi oldugu nerede yaziyor? Kanıtı nedir? Kimse bunu anlatmamış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı