14 yaşında diyet yapılır mı?

2.5kg hem sağa hem sola olmak üzere.

1.70 55 kg.

Günlük yeterli proteini aldığımı düşünüyorum. Ancak çok fazla şekerli besinlerde tüketiyorum, bu nedenle sordum.

Hocam biraz yanlış yapmışım yazarken, dalgınım biraz bu sıra kusura bakmayın. 2 tane 1 kilo takıyorum, dumbellda 1 kilo civarında. 5 kilo oluyor hemen hemen ve her seti 4x10 yapıyorum.

Kilon olması gerektiği gibi normal diyet yapma bol proteinini al sporunu yap kas olarak kilo al diyet kilo almak için de yapılır kilo vermek için yaptığından bahsediyorsun muhtemelen sen. Bu arada dumbell 1 kilo, benchte 2 kilo yetmez hocam ağırlıkları toplamayın tekte yapacaksanız. Ben şöyle bahsediyorum mesela 4 kilo bir koluna 4 kilo bir koluna olabilir dumbellda benchte de 8 kilo olsa daha iyi gelişirsin böyle az kiloyla gelişmen zor olur.

Kilon olması gerektiği gibi normal diyet yapma bol proteinini al sporunu yap kas olarak kilo al diyet kilo almak için de yapılır kilo vermek için yaptığından bahsediyorsun muhtemelen sen. Bu arada dumbell 1 kilo, benchte 2 kilo yetmez hocam ağırlıkları toplamayın tekte yapacaksanız. Ben şöyle bahsediyorum mesela 4 kilo bir koluna 4 kilo bir koluna olabilir dumbellda benchte de 8 kilo olsa daha iyi gelişirsin böyle az kiloyla gelişmen zor olur.

Hocam ben yine çok yanlış anlaşılabilir bir şekilde yazmışım kusuruma bakmayın, dumbell 1 tanesine iki tane 1 kilo sağa ve sola olmak üzere takıyorum, daha fazlasına gücüm yetmiyor.

Hocam ben yine çok yanlış anlaşılabilir bir şekilde yazmışım kusuruma bakmayın, dumbell 1 tanesine iki tane 1 kilo sağa ve sola olmak üzere takıyorum, daha fazlasına gücüm yetmiyor.
Bence yeter en azından 3 kg'ı zorla kas geliştirmek zorlama işi biraz da ama gücünüz hiç yetmiyorsa yapacak bir şey yok yavaş yavaş arttırırsınız. Bu arada diyet yapmayın tekrar söyliyim kilonuz çok iyi.

Günlük alman protein miktarının nasıl hesaplanacağını biliyor musun? Hesapladın mı? Günlük kaç gr protein alıyorsun? Şekeri kes tabii.

235 gr. Yazıyor. Hemen hemen her gün ya tavuk ya da et yiyorum ancak % kaçı protein bilmiyorum. Şeker için açmıştım zaten konuyu günlük çok fazla şeker aldığımı düşünüyorum bu nedenle diyet yapmama gerek var mı? Hemen hemen her gün tatlı tarzı şeyler yiyorum. Dikkat etmeme gerek var mı?

235 gr. Yazıyor. Hemen hemen her gün ya tavuk ya da et yiyorum ancak % kaçı protein bilmiyorum. Şeker için açmıştım zaten konuyu günlük çok fazla şeker aldığımı düşünüyorum bu nedenle diyet yapmama gerek var mı? Hemen hemen her gün tatlı tarzı şeyler yiyorum. Dikkat etmeme gerek var mı?
Hocam şekeri kes demiştim zaten, bunu yapmanız yeterli. Boyunuz ve kilonuz yerinde görünüyor çünkü özel olarak kilo vermeye çalışmak çok mantıklı değil gibi. Göbeğiniz falan mı var? Skinny fat falan mısınız?

Ergenliğin başlarında olduğun için günlük harcadığın kalorinin altına 200-300 kalori inebilirsin eğer yağ yakmaya çalışıyorsan. Amaç yağ yakımı değil kilo vermek değil fit görünmek ise zaten antremanlar sayesinde zamanla kas kütlen artacağından senin yağ kütlen azalacaktır görünümde.

235 gram mı? 235 gram bir gün başına çok fazla.

Fit yemek isimli kanalın kalori ihtiyacı sitesinden ihtiyaç hesaplayabilirsiniz. Fazla protein alımı yararlı değildir. Gereğinden fazla almanız zamanla böbrek yetmezliğine kadar taşınabilir bilginize.

1-2 haftadır düzenli fitness yapıyorum. Çok büyük kilolarla değil, dumbell ile olan çalışmalarda 1x2 benchte 2.5x2 şeklinde yapıyorum ve bırakmayı düşünmüyorum. Sizce diyet yapmalı mıyım? Gerek var mıdır?

Çok kafana takma gramın başına en az 1.2 gram protein al mesela 70 kilo isen en az 84 gr protein alman lazım ama sen 100'ün altına düşmemeye çalış bunun yanında yağı minimum seviye ye getir bol bol su iç düzenli antrenman yap bunlar yeterli olacaktır (eğer obez veya aşırı zayıf değilsen) ayrıyeten fitnnes yapmak boyunu kısaltmaz aksine uzatır halter vb hareketlerden kaçın ama ağırlık antrenmanında sıkıntı yok şimdi dönüp diyorum ki keşke ağırlık kaldırmaya 14 yaşında başlasaydım he bu arada tavsiyem yeni başladığın için set mantığı ile değil de tükeniş şeklinde gitmen mesela bir hareketi 2 set tükeniş yapman bu sana daha fazla kas kazandıracaktır.

Hocam şekeri kes demiştim zaten, bunu yapmanız yeterli. Boyunuz ve kilonuz yerinde görünüyor çünkü özel olarak kilo vermeye çalışmak çok mantıklı değil gibi. Göbeğiniz falan mı var? Skinny fat falan mısınız?

Hayır hocam göbeğimden şikayetçi değilim ancak sürekli şeker tüketiyorum o nedenle sordum.

Bütün hocalarıma abilerime tavsiyeleri için teşekkürler. Biraz vaktinizi çaldım kusuruma bakmayın. Hepinize sağlıklı yaşamlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı