14 yaşında sigara nasıl bırakılır?

Fakir olunca ister istemez bırakıyorsun.
Paket alıyorsan alma git yiyecek içecek al böyle böyle alışırsın çok zor değil bırakmak.
Cebe zarar, sağlığa zarar, doğaya zarar zaten dişleride sarartıyor bunları düşününce içme hevesim kaçıyor benim.

İnsanlar çocuk yaşta "ben artık büyüdüm bakın" demek için başlarlar, sonrasında üzülse de sevinse de bir tane yakar bir şeyleri bahane edip. Bu bağımlılığın sebebi yok, sonucu var. Sonuçları da iç açıcı değil. Bırakmayı kafana koyduğun an bir sağlık kuruluşuna başvur ve kurtul. Bir kere geldiğin hayatta hastane koridorlarında bile bile ömürnü çürütme.

Aileme söylemekten çekiniyorum. Yani daha doğrusu utanıyorum.

Hocam 14 yaşındasınız 14 Reşit bile değilsin, 20-25 yaşında olsan bir şey diyemezler. Hem 50 yaşında bastonla yürümek istiyorsan yada 30 yaşında akciğer kanserinden ölmek istiyorsan buyur iç.

Sigaraya lise zamanlarında gelecek kaygısı ve stresi bahane ederek başladım. Üniversiteye geçtiğimde nispeten iyi paralar kazandım ve hayatım oldukça rahattı. Bu yüzden uzun dönem aramadım. Son seneye geldiğimde tekrar kadrolu iş bulma kaygısı, çalışırken kafa yorgunluğundan kaçmak gibi bilumum sebeplerden ötürü yine içmeye başladım.

Sigaranın kafayı dağıttığı ve dikkat toplamaya yardımcı olduğu bir gerçek ama sonrasında vücutta bıraktığı etkiler daha yıpratıcı oluyor. Bu yüzden kendini başka şeylere yönelt. Şu an oldukça azalttım ve bazı şeyleri rayına oturttukça içmek aklıma bile gelmiyor.

Yani demem o ki sigarayı bırakmak için kafaya koyman gerekli. Heves ve çevre kaygısı gibi sebeplerden içiyorsan vay haline. Senin için çok yazık olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı