14 yaşında sigara nasıl bırakılır?

Herkes efkarlanınca sigaraya başlamıyor. "dur bakayım nasıl bir şeymiş?" diyerek başladım ben.

Sigarayı içmediğin zaman nasıl bir his yaşıyorsan, o hissi kapatacak başka bir şey bul.
Şalgam suyu gibi. Kesinlikle yerine geçebilir, özellikle acılı al ki daha etkili olsun.
Olmazsa aile ve doktor şart. İlaçlar var mıdır bilmem ama var olabilir.

İlk denememde hiç hoşuma gitmedi ve "bunumu içiyorsunuz?" Demiştim o gündür beri ağzıma sürmüyorum çünkü tadı yok ve amaçsız bir şey çok saçma.

Hocam spora vs. kafanı dağıtan şeylere başla. Gün içinde cebinde sigara alacak para gezdirme. Mesela dışarıdasın otobüs paran yemek paran vs. al sadece yanına sigara alamazsan bırakırsın bunlar irade işi sen bir yerden başlamazsan bırakmazsın. bağımlılık çok kötü bir şey insanı yerlerde süründürür. Geçen yolda yürüyorum akşam akşam birkaç genç geldi mahallemde hiç görmediğim. Benden sigara istediler gece yarısında. Çocuk artık bağımlılıktan ne yapacağını şaşırmış sigara arıyor. Dedim ben kullanmıyorum siz de bırakın. Biraz daha yürüdüm eve girerken tekrar gelmiş bu sefer muhattaba almadım.

Baban sigara içtiğini öğrenirse istemesen de bırakırsın. Şaka bir yana gerçekten 14 yaşındasın. 14. 14. Bu yaş hayatının en iyi ve en genç. Vücudunun en iyi zamanları. Bu zamanlarda ciğerlerini kötü etkilersen ciğerlerin gelişmeyi yavaşlatır ve kanser, erken ölüm gibi sebepler genç olduğun için Normal 20 yaşındaki birinden 15 kat daha yükselir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı