14 yaşında yazılıma başlamak

Acc971

Yoctopat
Arkadaşlar yaklaşık 2020'den beri yazılımcılığa ilgi duyuyorum ve geçen sene oyun yapımında kendimi geliştirmek isteyip Udemy'den Unity kursu aldım. İzleyip bitirdim fakat devamını getirmedim yani fazla azim göstermedim. Bu yaz tatilinde de her günümü kendimi geliştirerek geçirmek istedim ama 1 ayım bir şey yapamadan gitti bazı sebeplerden dolayı.

Bu Temmuz'un ortalarında da en baştan başladım ve her gün boyunca kendimi geliştirmeye başladım şu anda da öyle devam ediyor. Ama geçen hafta alanımı değiştirmeye karar verdim. Siber güvenlik uzmanı olmayı istediğimi daha çok fark ettim ve meslek olarak da siber güvenlik uzmanı olmak istiyorum. Oyun yapımı hobi olarak kalacak ama yine de şu an ilkten oyun yapmayı yeterince öğreneceğim sonra siber güvenlik üzerine eğitimler izleyeceğim. Sizden de birkaç tavsiye almak için konu açtım.

Diğer konulara baktım çoğu kişi Python'dan başlanmasını söylemiş ama ben direkt C#'dan başladım. Şu an ve geleceğim için tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar yaklaşık 2020'den beri yazılımcılığa ilgi duyuyorum ve geçen sene oyun yapımında kendimi geliştirmek isteyip Udemy'den Unity kursu aldım. İzleyip bitirdim fakat devamını getirmedim yani fazla azim göstermedim. Bu yaz tatilinde de her günümü kendimi geliştirerek geçirmek istedim ama 1 ayım bir şey yapamadan gitti bazı sebeplerden dolayı.

Bu Temmuz'un ortalarında da en baştan başladım ve her gün boyunca kendimi geliştirmeye başladım şu anda da öyle devam ediyor. Ama geçen hafta alanımı değiştirmeye karar verdim. Siber güvenlik uzmanı olmayı istediğimi daha çok fark ettim ve meslek olarak da siber güvenlik uzmanı olmak istiyorum. Oyun yapımı hobi olarak kalacak ama yine de şu an ilkten oyun yapmayı yeterince öğreneceğim sonra siber güvenlik üzerine eğitimler izleyeceğim. Sizden de birkaç tavsiye almak için konu açtım.

Diğer konulara baktım çoğu kişi Python'dan başlanmasını söylemiş ama ben direkt C#'dan başladım. Şu an ve geleceğim için tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Diplomasız nasıl siber güvenlikçi olacaksın önce ders çalış. Somut ol.

İlk olarak İngilizce öğren, İngilizcesiz bu iş olmaz. Daha sonra algoritma ve veri yapıları kısmını öğrenip CS50x kursunu bitir aynı zamanda da leetcode çözmeye devam et. Derslerini ihmal etme sakın, diplomasız yazılımcılar eskisi kadar zorlanmasa da hala bu piyasada zor tutunuyor, zor iş buluyorlar. Sen 18-20 yaşına gelene kadar ne olur bilemeyiz fakat özellikle fizik ve matematiğini iyi tutmaya bak. Üniversite yaşının gelmesini bir kenara bırakırsak önce bunlarla başlaman sonra programlama dillerini öğrenmen daha doğru olacaktır. Temelini ne kadar sağlam atarsan o kadar kolay ve hızlı öğrenirsin.

Yaşın çok küçük. Bence programlamayı boş vakitlerinde temel düzeyde öğrenmek dışında yapman gereken hiçbir şey yok. Hatta hiçbir şey yapmasan bile olur. Derslerine odaklanıp ileride iyi bir üniversite hedeflemek daha mantıklı olacaktır. Üniversitede yazılımı sıfırdan öğretiyorlar. Herhangi bir bilginin olması gerekmiyor.

Başlangıç olarak C+ ile başla ve aynı zamanda İngilizce ve matematiğini de geliştir. Eğer İstanbul veya Kocaeli'nde isen Ecole 42'ye göz atmanı tavsiye ederim.

Önceliğin derslerin olsun, iyi bir üniversite kazanmaya çalış. Eğer programlama alanında da bir yandan kendini geliştirmek istiyorsan (siber güvenlik/oyun geliştirme fark etmez) İngilizce en büyük önceliğin. İyi bir seviyede İngilizce'ye sahip olman gerekli. İngilizce teknik kurslar alabilir ve dokümantasyonlar okuyabilir olmalısın. Eğer bu adım da tamam ise özelleşmeden önce temel atarak başla. Harvard'ın edX üzerinden alabileceğin CS50 kursu oldukça sağlam bir başlangıç. Kursun gerekliliklerini yerine getirmeye ve olabildiğince fazla şeyi özümsemeye gayret ederek kursu tamamla. Onun ardından hangi alanda özelleşmek istediğini tekrardan değerlendir. Oyun geliştirme ve siber güvenlik birbirlerinden çok farklı alanlar, önceliklerini iyi belirle ve bunun üzerine kendini geliştirmeye başla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı