15 yaşında 165 boy kısa mı?

Ortalama. Çok kısa değilsin. Erkeklerde 18-20 yaşına kadar uzama devam eder. Biraz daha uzarsın. Ama çok uzun olmayacaksın tahminen. Ergenliğe girdiğini varsayıyorum. Girmediysen asıl uzama ergenlik döneminde gerçekleşiyor.

Kısa ya da uzun bilmiyorum, bu konuda yetkinliğim yok. Ama hormonların normal mi değil mi hastane ortamında yapılacak testlerle ortaya çıkar. Ailenle birlikte pediatri doktoruna gitmeni tavsiye ederim, devlet hastanesine çocukken ben de gitmiştim. Tek başıma olduğum için doktor sallamamıştı. Sakın bırakma bu durumun peşin mümkün olduğunca araştır hangi testlerin yapıldığını ve bu testlerin yapılmasını istediğini belirt. Çünkü söylemezsen oralı olmayıp ilgilenmiyorlar. Ben de liseye başladığımda boyum 1.75 di şu gün 26 yaşındayım hala boyum 1.75. Keşke ailem bu konuda yardımcı olsaydı.

Yüksek ihtimalle 171 175 arası bir şey olursunuz. Kısa mı ortalamanın azıcık altı olabilir diyebilirim takacak bir şey olmaz.

Uzarsın en az baban kadar, merak etme. 17 yaşında 175 garanti.
Annesinin boyu biraz kısa babasına yaklaşacak diye bir kaide de yok benimde babam 195 ben 182yim mesela.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı