15 yaşında creatine başlamak zararlı mı?

mowe1131

Centipat
Daha fitnessa başlayalı 1 ay bile olmadı. Çevremdeki çokça insan creatine kullanıyor. Ben de heves ettim ve aldım. Başlamak zararlı mı ne gibi zararları var? Saç dökme falan duydum veya böbreklerde sıkıntı çıkar gibisinden şeyler duydum. Aldığım creatine bu faydaları veya zararları nedir yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha fitnessa başlayalı 1 ay bile olmadı. Çevremdeki çokça insan creatine kullanıyor. Ben de heves ettim ve aldım. Başlamak zararlı mı ne gibi zararları var? Saç dökme falan duydum veya böbreklerde sıkıntı çıkar gibisinden şeyler duydum. Aldığım creatine bu faydaları veya zararları nedir yardımcı olur musunuz?

Ben 16 yaşındayım yaklaşık 1 aydır kullanıyorum hiçbir problemini görmedim, hatta bazı kaynaklar böbrekler açısından bile sorun teşkil etmediğini dile getiriyor sen yine de kullanırken bol su içip 1 ayda 1 sağlık ocağı gibi yerlerde böbrek analizini yaptır sıkıntı çıkmasın, bunları yaptığın sürece bir sorun olmaz.

Saç dökme muhabbeti ise.
Creatine DHT hormonunu bayağı salgılatan bir madde kaslarımız dolu gözüksün vsvs, nedenlerden bu DHT hormonu saçlarda dökülmelere neden olabiliyor ama bu GENETİK'te varsa oluyor şahsen benim saçımdan 1 tel bile dökülmedi ve ayrıca zaten düzenli spor yaptığında testosteron seviyesi arttığı için vücut kendi de DHT hormonu salgılıyor eğer genetiğinde varsa zaten doğal yollardan 30'una gelmeden kelleşeceksin bunlar anca 1-2 yıl kısar öyle diyeyim yani.

Bobrek analizi yaptirdiginiz surece ve bilincli kullandiginiz surece sorun yok. Direk zarari yok diyen kisiler kime gore zarari yok diyor acaba merak ediyorum, bobreginiz zayif ise elbette var, ama sorun yok ise zarari olmaz. Sac dokme olayi tamamen hikaye, sac dokmuyor sadece sac dokulmesini cok minik bir sekilde hizlandirabiliyor bazi kisilerde. Ama ben olsam o yasta kullanmazdim cunku gerek yok.

Sağlıklı bir insan için zararlı değildir. Fakat genetiğinizde saç dökülmesi varsa, bu süreci hızlandırma ihtimali vardır. Böbreklerinizde de herhangi bir sıkıntı olmaması gerekiyor.

Kişisel deneyimime gelecek olursam ben 4 kutu kreatin bitirdim şimdi 5. kutumdayım, kesinlikle alınabilecek en iyi takviye gıda türüdür.

Marka olarak Protein Ocean önerebilirim. Güvenilir bir firma ve ucuz.

Linkini attığınız Big Joy da güzel ve kaliteli. Yanlız içimi diğer kreatinlere göre daha zor, çünkü içerisinde C vitamini var ve bu ekşilik katıyor.

Ben 16 yaşındayım yaklaşık 1 aydır kullanıyorum hiçbir problemini görmedim, hatta bazı kaynaklar böbrekler açısından bile sorun teşkil etmediğini dile getiriyor sen yine de kullanırken bol su içip 1 ayda 1 sağlık ocağı gibi yerlerde böbrek analizini yaptır sıkıntı çıkmasın, bunları yaptığın sürece bir sorun olmaz.

Saç dökme muhabbeti ise.
Creatine dht hormonunu bayağı salgılatan bir madde kaslarımız dolu gözüksün vsvs, nedenlerden bu dht hormonu saçlarda dökülmelere neden olabiliyor ama bu Genetik'te varsa oluyor şahsen benim saçımdan 1 tel bile dökülmedi ve ayrıca zaten düzenli spor yaptığında testosteron seviyesi arttığı için vücut kendi de dht hormonu salgılıyor eğer genetiğinde varsa zaten doğal yollardan 30'una gelmeden kelleşeceksin bunlar anca 1-2 yıl kısar öyle diyeyim yani.
Genetikte varmış ortalama 40-45den sonra dökülüyor dediler

Böbreklerde şunu diyebilirim ortalama 4 ay önce idrar renginde sorun olmuştu susuzluk vardı ve böbrellerde birwz tahriş vardı şu an her şey normal en son 4 ay önce hastanede test edilmişti bu zamana kadar böbreklerimle ilgili en ufak sorun oluşmadı.

Böbreklerde şunu diyebilirim ortalama 4 ay önce idrar renginde sorun olmuştu susuzluk vardı ve böbrellerde birwz tahriş vardı şu an her şey normal en son 4 ay önce hastanede test edilmişti bu zamana kadar böbreklerimle ilgili en ufak sorun oluşmadı.

Son düzenleme:
Genetikte varmış ortalama 40-45'ten sonra dökülüyor dediler.

Yani dostum kullanmak senin elinde kreatin sadece kas kütlesi inşa etmeni daha kolaylaştırır onun dışında iğneler gibi süper güç etkisi yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı