15 yaşında evden ayrılmak

Babamı çok kez evden kovduk, gitmedi. Anneanneme geldik, oraya gelip zorla yanımızda kaldı. Her türlü konuşmayı yaptık. Çok bağırdım, çağırdım. Annem beni anlıyor ama babam asla anlamıyor. Bir daha yüzünü görmeyi midem kaldıracak gibi değil. Zaten çat kapı gitmem ama babamın izin vereceğini de sanmıyorum.
Ben babanla konuş demiyorum zaten.

Babamı çok kez evden kovduk, gitmedi. Anneanneme geldik, oraya gelip zorla yanımızda kaldı. Her türlü konuşmayı yaptık. Çok bağırdım, çağırdım. Annem beni anlıyor ama babam asla anlamıyor. Bir daha yüzünü görmeyi midem kaldıracak gibi değil. Zaten çat kapı gitmem ama babamın izin vereceğini de sanmıyorum.
Babanız size takıntılı galiba.

Evde baba figürünün olmaması baba ile ilgili sorunlar büyük problem umarım bunun eksikliğini ilerde hissetmezsin. Farkındalığın yüksek olması önemli. Evde otorite olan anne sanırım.

Merhaba arkadaşlar. 15 yaşında genç bir kızım. Ailevi problemlerim çok fazla. Artık katlanamaz oldum. Özellikle babamla aynı evde uyumak istemiyorum. Her dakika, her saniye rahatsızlık veriyor. Ailecek yemek bile yiyemiyoruz. Sürekli kavga çıkartıyor.

Eşyalarımı alsam anneannem ve dedemle yaşasam çok zorlanır mıyım? Her gün servisle okula gidiyorum zaten. Kendi telefonum var ve ihtiyaçlarımı görebilirim. Para konusunda sıkıntı yaşamam, ailem beni aç bırakmaz. Anneannem ve dedemde dünya tatlısı iki yaşlı. Hem onlara da yardım ederim. Evlerinde başka kimse yok, ders çalışma ortamımda olur. Sadece ailemden uzak kalmış olurum ama evler zaten yakın.

Zaten öyle çok dışarı çıkmam. Önüme konulan yemeği yerim, ses çıkarmam. Uyumluyumdur.

Anlayacağınız tek sorun babam. Sizce ne yapmalıyım? Reşit olana kadar buna katlanmak istemiyorum. Sürekli aşağılanıyorum. Öz güven diye bir şey kalmadı.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

2 seçeneğin var ya doğru dürüst ders çalışıp kendini o evden kurtarıcaksın ya da ananenlerin dedenlerin yanına gidersin babanın ne düşündüğünü boş ver gerçekten kalmak istemiyorsan seni asla zorliyamaz eğer zorlarsa artık polis devreye girer umarım senin için en hayırlısı olur derslere odaklan 15 sen yaşındasın 9'a geçiyorsun artık lise zor bir süreç ders çalışarak kendini o evden kurtarman dileğiyle zaten YKS de illaki şehir dışına gidersin git bence çünkü o evde kalma yani ailevi problemleri yine çekmek başka şehre git sana para göndermek zorundalar zaten hayatın daha güzel olur şu an tek yapman gereken ders çalışmak.
Biliyorum ders çalışmak sıkıcıdır tabii kime göre neye göre ama kendini o evden kurtarırsın.

(Biraz kelimeler ters olabilir bir yeri değiştirdim 0'dan yaz miyim diye kusura bakma)

Taşınmadan önce bu durumu annen, anneannen ve dedenle konuşman daha mantıklı olur. Sorunu çözmek yerine sorundan kaçmak hiçbir şeyi çözmez. Evden kaçmak/taşınmak son çare olması lazım çünkü çok daha büyük sorunlar çıkartan bir davranış bu.
Annesi babası ztn sorun çözemiyor sen konuş diyorsun

Merhaba arkadaşlar. 15 yaşında genç bir kızım. Ailevi problemlerim çok fazla. Artık katlanamaz oldum. Özellikle babamla aynı evde uyumak istemiyorum. Her dakika, her saniye rahatsızlık veriyor. Ailecek yemek bile yiyemiyoruz. Sürekli kavga çıkartıyor.

Eşyalarımı alsam anneannem ve dedemle yaşasam çok zorlanır mıyım? Her gün servisle okula gidiyorum zaten. Kendi telefonum var ve ihtiyaçlarımı görebilirim. Para konusunda sıkıntı yaşamam, ailem beni aç bırakmaz. Anneannem ve dedemde dünya tatlısı iki yaşlı. Hem onlara da yardım ederim. Evlerinde başka kimse yok, ders çalışma ortamımda olur. Sadece ailemden uzak kalmış olurum ama evler zaten yakın.

Zaten öyle çok dışarı çıkmam. Önüme konulan yemeği yerim, ses çıkarmam. Uyumluyumdur.

Anlayacağınız tek sorun babam. Sizce ne yapmalıyım? Reşit olana kadar buna katlanmak istemiyorum. Sürekli aşağılanıyorum. Öz güven diye bir şey kalmadı.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hayır zorlanmazsın çünkü psikolojin bozulursa düzelmesi kolay olmayabilir bir an önce durumu ailene en uygun dille anlatıp anneannen ve dedenin evine gitmekte yarar var ve ilk senende de üniversiteye gidersen tadından yenmez.

@samirabedevisi Korkarım ki bu yaptığınla anneni üzebilirsin. Ama seni senin kadar anlamamız mümkün değil. Aşırı dayanılmaz bir durumda isen bu kararın ile ailene, özellikle de babana bir rest çekmiş olursun. Ancak gene bir sorun ki sen bir gün ansızın o evde belirdiğinde baban sana çok öfkelenebilir ve eğer anneannenler "yavrum bu böyle olmaz, burası da senin evin ama ananların yanına dön he mi kuzum?" diyip seni ailenin yanına geri gönderirlerse evdeki ortam çok daha kötü bir hâle gelebilir.

Ha eğer sen bunu yaptıktan sonra baban utanç duyup artık sizlere daha iyi davranmaya başlarsa bu restin bir işe yarayabilir ama o senin baban, onu iyi tanıyorsun. Baban böyle bir şey yapar mı? Bence durumu iyi analiz etmek gerek aksi takdirde çok daha istemediğin sonuçlara katlanabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı