15 yaşında spora başlanmalı mı?

bukix06

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 15 yaşındayım boyum 1.74 kilom 53, zayıfım ve kilo almak için bir yandan da göbek yapmamak için spora yazılmayı düşünüyorum bu hafta içinde. Bazıları kilo alıp spora başlamam gerektiğini söylüyor, sizce şimdi başlasam mantıksız mı olur?
Ayrıyeten bulduğum yer aylığı 1350TL ve bilgim 0 yani ne götürülür ne yapılır hiçbir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 15 yaşındayım boyum 1.74 kilom 53, zayıfım ve kilo almak için bir yandan da göbek yapmamak için spora yazılmayı düşünüyorum bu hafta içinde. Bazıları kilo alıp spora başlamam gerektiğini söylüyor, sizce şimdi başlasam mantıksız mı olur?
Ayrıyeten bulduğum yer aylığı 1350TL ve bilgim 0 yani ne götürülür ne yapılır hiçbir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Su bidonu ile veya sırt çantanız ile Squad, şınav, mekik ve internette satılan uygun fiyatlı dambıl düz bar Z bar setleri var bunlarla beraber evde de çaşışabilirsiniz. Fakat salon sosyal bir ortam oluyor gene, insanlar vs sizi daha iyi motivede edebilir.

Daha gelişim çağında ola bir vücudun zorlanması ne kadar doğru bilmiyorum ama bende 62 kilo başlamıştım şimdi 89 kiloyum. 104'ten düştüm son zamanlarda. Bilgi olarak da herkes %100 kahin olarak başlamıyor spor olayına. Sadece tavsiyen basit tut olayı. Kompleks yapıya girme yok şu protein yok şu model amino asit hareketi şöyle fütüristik yapsam daha iyi olur falan diye yapmak yerine basit düz mantık gitmek daha etkili emin ol.

Su bidonu ile veya sırt çantanız ile Squad, şınav, mekik ve internette satılan uygun fiyatlı dambıl düz bar Z bar setleri var bunlarla beraber evde de çaşışabilirsiniz. Fakat salon sosyal bir ortam oluyor gene, insanlar vs sizi daha iyi motivede edebilir.
Salona kuzenim ile gidicem evden daha iyi sonuç alırım diye düşündüm.

Daha gelişim çağında ola bir vücudun zorlanması ne kadar doğru bilmiyorum ama bende 62 kilo başlamıştım şimdi 89 kiloyum. 104'ten düştüm son zamanlarda. Bilgi olarak da herkes %100 kahin olarak başlamıyor spor olayına. Sadece tavsiyen basit tut olayı. Kompleks yapıya girme yok şu protein yok şu model amino asit hareketi şöyle fütüristik yapsam daha iyi olur falan diye yapmak yerine basit düz mantık gitmek daha etkili emin ol.
Suplement vesaire almayı düşünmüyorum, sizce gerek varmı böyle şeylere?

Başlamamak için bir sebep yok.

Başlamamak için bir sebep yok.

Sebep yaşının küçük olması. Daha gelişme çağında olan bir vücudun zorlanması sakıncalı.

Yine çok aşırı istiyorsan tabii ki yap fakat asla zorlayacak hareketlerle başlama bence. Hatta bir doktorla/antrenörle konuş burada bizim tavsiyelere göre gidersen pusulasız ormana dalmış gibi olursun.

Suplement vesaire almayı düşünmüyorum.

Özellikle ilk başlangıçta kreatin gibi ürünler iş yapıyor yalan yok. Evde yeteri kadar protein alamıyorum diyorsanda kaliteli bir protein tozu alırsın.

Zayıfken başlarsam kilo almanın ziyade daha çok kilo vereceğimi söylüyor çevrem ondan biraz tırsıyorum açıkcası.
Yalan. Başladığımda 49 kiloydum, spora gide gide kilomu arttırdım. Yemeye devam ettiğiniz sürece vücudunuz sadece kilo almakla kalmaz kas kütlesi alarak kilo kazanır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı