1500 TL PSU önerisi

Bütçe
1500 Tl
@emre altıntaş @yigitw selam dostum ve diğerleri, ben PSU'lardan anlamam @Oreki, @RPM, @Sir Benjamin, @BerkayZ87 ve @Andar Han ne der ona bakıyorum. Ben bilmediğim konuda susmasını biliyorum ancak maalesef forumda konuşan çok. Bu yüzden öncelikle bilenlere bol sabır ve yardımları için teşekkür ederek hızlıca çokça söylenen yanlışlara değinelim. Öncelikle şu şu marka diye değil bağımsız kurumlarca yapılan testlere dayanarak model olarak öneride bulunulur çünkü birçok markanın hem iyi hem de kötü modelleri bulunuyor. İkincisi kalitesiz PSU gerçek anlamda bomba gibi patlamaz ve genel anlamda (sanırım yanlış kablolama bagli kisa devre yaptırma ayrı olarak) bozulduğunda baska cihazlara zarar vermeden kendisi ölür gider miş. Elinde bir PSU varsa başkaca sorunu yoksa kalitesiz bile olsa yeterli bir ekonomiyi sağlayıp geçmeye değer modelleri alana kadar elindekini kullanman da tavsiye edilirimis.
Giriş sv. Tavsiye edilen ve fiyatlari birbirine yakin modeller icin hangisi tercih edilmeli sorusuna ise, maalesef birazcık eski bir konuşma da olsa, altta paylaşacağım muhabbete dayanarak tercih şu sekilde olmali;
(NZXT C = XPG Pylon) > (MSI a-bn = DeepCool pk) > FSP Hyper H3 > XPG probe.

Ayrica MSI a-dn ve DeepCool pf serisi de (ancak pf de 750W en azindan PF650 ve PF550'den iyiymis) tavsiye edilmiyormus. Dolayisyla iade etme imkanın varsa iade edip bütçeni, islemci ve ekran karti marka modelin de belirtip yeniden bir baslik açarsan daha saglikli olacağını dusunuyorum.
'600W PSU önerisi' konusundaki mesaj 600W PSU önerisi

Ayrica baska guzel bir sohbet; 'BitFenix Formula 650W Gold vs NZXT C750 750W Bronze' konusundaki mesaj Bitfenix Formula 650W Gold vs NZXT C750 750W Bronze
'Corsair RM750 vs Thermaltake Toughpower GF3' konusundaki mesaj Corsair RM750 vs Thermaltake Toughpower GF3

Hocam aslında PSU'mun fanı bozuldu vantilatör ile mesafa ayarladım öyle soğutuyorum ısınmıyor ancak şu an 1500 TL PSU almak yerine ekran kartı ve işlemciye ayırmak bu durumda daha mı mantıklı sence. Daha sonra da PSU alabilirim elimde 120mm fan var Aerocool ama PSU'ya takmam için de içini açmam gerekiyor şimdi kurcalayıp hepten de bilgisayarı açamamak istemiyorum sence ne yapmalıyım?
 
@yigitw maalesef soyledigim gibi ben PSU'lardan anlamam. "sadece fani bozulan PSU vantilator ile sogutarak kullanilir mi?" Veya "Nasil psu fani degistirilir?" gibi yeni bir baslik acarsan daha yararli olur. Bir baslik altindaki muhabbet fazla uzayinca yeni kisi etkilesimi dusuyor. Yeni baslik actiktan sonra ileride benzer durumdan yakinan ve internette arama yapan kisiler buraya da denk gelirse diye yeni konuya gonderecek linki de asagida paylasirsan gelecekteki kisiler icin de yararli olur. Bol sans!
 

Geri
Yukarı