2. defa mezuna kalmak

Mezun senesinin zorluğu son 3 aydır. Kimse eylülde ekimde yorulmaz. Aralıkta hafif kırılmalar başlar nisan-mayıs-haziran gibi zirve yapar. Özellikle son 50-60 gün gerçekten çok zordur.

Mezun senesinin zorluğu son 3 aydır. Kimse Eylül'de Ekim'de yorulmaz. Aralıkta hafif kırılmalar başlar nisan-Mayıs-Haziran gibi zirve yapar. Özellikle son 50-60 gün gerçekten çok zordur.

Temelsiz biri olduğum için daha erkenden başlamam lazımdı. Özellikle TYT uzun bir süreç gerektiriyor. Son 50 60 güne girdiğimde daha eğey zaman var hallederim diyr diye şu an buradayım.

Ama dediğim gibi aklımda olan şey potansiyelime ulaşamamış olmak.

Hocam o potansiyel meselesinin sonu gelmez. Benim de sonucum beklediğimden kötü gelecek geçen seneden iyi olacağını düşünüyorum ancak bunu bir hırs meselesine döndürür iseninz her sene temel kavramdan başalyıp 80 kere çalışırsınız yani her zaman bir eksik vardır. Üniversite sınavı sizin için bir amaç dersler de bir araç haline dönüşmemeli. Üniversite sınavının kendisi üniversiteden beklentini karşılayacak bir araçtır. Mesela sen tıp istiyorsan iyi bir sıralama yapman gerek ancak psikoloji okumak istiyorsan biraz daha düşük bir sıralama işini görür. Veya çok kasıntı bir okula gitmek istemessin çünkü paran yoktur part time iş yapman gerekir vs. ben de senin yaşadığın şeylerin benzerini yaşadım şu an çalışsaydım göz ucuyla alabileceğim bir sürü neti kaçırdığımın farkındayım o potansiyel kaybı hissini ve mezunda insanın nasıl çalışmayı bırak konuşmakta zorlanacak hale gelebildiğini tecrübe ettim.

Burada 12'ler ya da mezun senesi rahat geçmiş insanlar sizin derdinizi anlayamazlar. mala bak iki sene çalışmış hala 100 binde derler mesela. insanlar sonuca odaklanır çünkü. Sizi ancak aileniz ve yakınlarınız anlayabilir. Ben de sizden farklı sebeplerim olsa da sonuçta benzer süreci yaşadığım için biraz anlayabiliyorum. Mezunda kalıp kötü yapan insanların bir sürü sebebi var. Ya bizzat hiç çalışmamışlardır ki bu durumda suç sizin oluyor. Ya da düzeni, psikolojisi bozulmuştur ailesinin parası bitmiştir, hastalanmıştır yani zaten bu riskleri alarak mezuna kaldık ve kendi payımıza düşen kadarını yaşadık. Eğer böyle değişkenler olmasa her mezuna kalan ilk bin yapardı zaten. O yüzden seneye olacak hırsına kapılırsanız aynı şeyleri ya da Allah muhafaza daha kötüsünü yaşamanız durumunda daha da düşeceksiniz. Tabii ki hedefinizden inanılmaz uzak iseniz kalacaksınız zaten ama bir yol açabildiyseniz iyi kötü şu bölümde yaparım şu bölümü seviyorum diyebiliyorsanız "tamam eksiklerimle hatalarımla ben bunu kazandım artık hayatıma bu rotadan devam edeceğim" şeklinde bir mentalde olmak YKS'yi amaç haline getirip bu sene türevi 5 kaynaktan çözeceğim, şöyle ilk bin yapacağım vs. mentalinden iyi olabilir. hayatta kimse size YKS sıralamanızı sormayacak YKS ile hayatınızı ne yöne çektiniz ona bakacaklar.

Kısacası tavsiyem gözünüz kesiyorsa ve şu bölümü okumalıyım gibi hedefleriniz var ise veya bu seneki sıralama işinizi görmüyorsa kalmanız iyi olabilir.

Öbür türlü potansiyelim şöyle böyle hırsına kapılarak kalmamanız iyi olabilir.

Ancak birine mezuna kal ya da kalma demek inanılmaz büyük bir iddia olduğu için kalsam mı kısmını siz kendi hayat şartlarınıza göre düşünmelisiniz. Burada kimse sizin vebalinizi almak istemez siz de kimseye güvenip kalmazsınız zaten. Fakat dediğim gibi size bu karar +15 ay yazacak ona göre düşünün.

Hocam o potansiyel meselesinin sonu gelmez. Benim de sonucum beklediğimden kötü gelecek geçen seneden iyi olacağını düşünüyorum ancak bunu bir hırs meselesine döndürür iseninz her sene temel kavramdan başalyıp 80 kere çalışırsınız yani her zaman bir eksik vardır. Üniversite sınavı sizin için bir amaç dersler de bir araç haline dönüşmemeli. Üniversite sınavının kendisi üniversiteden beklentini karşılayacak bir araçtır. Mesela sen tıp istiyorsan iyi bir sıralama yapman gerek ancak psikoloji okumak istiyorsan biraz daha düşük bir sıralama işini görür. Veya çok kasıntı bir okula gitmek istemessin çünkü paran yoktur part time iş yapman gerekir vs. ben de senin yaşadığın şeylerin benzerini yaşadım şu an çalışsaydım göz ucuyla alabileceğim bir sürü neti kaçırdığımın farkındayım o potansiyel kaybı hissini ve mezunda insanın nasıl çalışmayı bırak konuşmakta zorlanacak hale gelebildiğini tecrübe ettim.

Burada 12'ler ya da mezun senesi rahat geçmiş insanlar sizin derdinizi anlayamazlar. mala bak iki sene çalışmış hala 100 binde derler mesela. insanlar sonuca odaklanır çünkü. Sizi ancak aileniz ve yakınlarınız anlayabilir. Ben de sizden farklı sebeplerim olsa da sonuçta benzer süreci yaşadığım için biraz anlayabiliyorum. Mezunda kalıp kötü yapan insanların bir sürü sebebi var. Ya bizzat hiç çalışmamışlardır ki bu durumda suç sizin oluyor. Ya da düzeni, psikolojisi bozulmuştur ailesinin parası bitmiştir, hastalanmıştır yani zaten bu riskleri alarak mezuna kaldık ve kendi payımıza düşen kadarını yaşadık. Eğer böyle değişkenler olmasa her mezuna kalan ilk bin yapardı zaten. O yüzden seneye olacak hırsına kapılırsanız aynı şeyleri ya da Allah muhafaza daha kötüsünü yaşamanız durumunda daha da düşeceksiniz. Tabii ki hedefinizden inanılmaz uzak iseniz kalacaksınız zaten ama bir yol açabildiyseniz iyi kötü şu bölümde yaparım şu bölümü seviyorum diyebiliyorsanız "tamam eksiklerimle hatalarımla ben bunu kazandım artık hayatıma bu rotadan devam edeceğim" şeklinde bir mentalde olmak YKS'yi amaç haline getirip bu sene türevi 5 kaynaktan çözeceğim, şöyle ilk bin yapacağım vs. mentalinden iyi olabilir. hayatta kimse size YKS sıralamanızı sormayacak YKS ile hayatınızı ne yöne çektiniz ona bakacaklar.

Kısacası tavsiyem gözünüz kesiyorsa ve şu bölümü okumalıyım gibi hedefleriniz var ise veya bu seneki sıralama işinizi görmüyorsa kalmanız iyi olabilir.

Öbür türlü potansiyelim şöyle böyle hırsına kapılarak kalmamanız iyi olabilir.

ancak birine mezuna kal ya da kalma demek inanılmaz büyük bir iddia olduğu için kalsam mı kısmını siz kendi hayat şartlarınıza göre düşünmelisiniz. Burada kimse sizin vebalinizi almak istemez siz de kimseye güvenip kalmazsınız zaten. Fakat dediğim gibi size bu karar +15 ay yazacak ona göre düşünün.

Hocam muhtemelen başka seçeneğim yok gibi. Potansiyelden kastım ise iki yıldır sınava sıfır giriyorum o anlamda potansiyel.

Nereden başlayacağımı hayatımın nasıl buraya geldiğini bilmiyorum ama her şeyi kaybetmiş gibi hissediyorum. Sınava bir hafta kaldı ve elimde yine hiçbir şey yok. Yaptığım, daha doğrusu yapmadığım şeylerin cezasını çektiğimin ve sorumlu olduğumun da farkındayım ama çok geç artık. Çok kötü hissediyorum. Kendimi kendime, aileme mahcup hissediyorum. Yaşadığım yerden öylesine bıktım ki tek isteğim evden ayrılıp üniversiteye gitmekti. Sadece mahcubiyet değil, yapmak istediğim şeyi yapamadığım için de çok üzgün ve yıkılmış hissediyorum. Ailem mezuna kalmama pek bir şey demiyor ama anlıyorum yani konuşmalarından sürekli kafama kakmalarından. Çaresizim. Yukarı tükürsem bıyık aşağı yükürsem sakal. Buradan sonra çalıştığımın da yararının olmayacağını düşünüyorum bir hafta bile yok artık.
Arda Turanın bir sözünü söyleyeceğim sana. Delikanlı adam dünyası başına yıkılsa bir tebessüm eder yoluna devam eder.

Arkadaşlar 2. kez mezuna bırakmış birisi olarak size birkaç kısa tavsiyede bulunmak istiyorum
1- hayallerin ve geleceğin için mezuna bırakman gerçekten mükemmel seni tebrik ediyorum
2- aile ve çevre konusunda stres, baskı ve birçok olumsuz şeye mağruz kalacaksın.
3- eğer gerçekten çalışacaksan geçen senenin üstüne yeni bir şeyler inşa edeceksen mezuna bırak kesinlikle. Ha eğer bu seneyle aynı hataları yapacaksan hiç bırakma.
4- 2. mezun süreci 1. mezun sürecine asla benzemiyor sürekli " ya acaba tekrar başaramazsam iki yılımı boşuna mu harcadım" vb. birçok düşünceyle boğuşacaksın evet arkadaşların senden önce üniversiteye gidecek ve senden bir adım önde olacaklar ama sakın üzülme tamamen gayretlerine bağlı azim ve çalışkanlığın seni geride olmana rağmen ileriye götürebilir

Edit: Mezuna bırakmadan önce sınavına gir belki hiç beklemediğin bir sonuç elde edersin ondan sonra mezuna bırakmayı düşünüyorsün ve kesinlikle sağlam bir psikolojin yoksa mezuna bırakmanı önermiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı