2. doz BioNTech'in yan etkileri nedir?

Bu arada etrafında çok fazla tıp alanında çalışan birsi olarak size şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu güne kadar hiçbir şekilde aşı yüzünden "kalp krizi" vb. vakayla karşılaşıldığını duymadım. Her insan birbirinden farklıdır. Bazı kişilerde bazı etkiler ortaya çıkabilir ama kalp krizi gibi bir yan etkiyi şu ana kadar duymadım. Eğer bir iki kişide olsaydı(sebebinin tamamen aşıdan olduğundan da emin olmak lazım) bu bir sorun teşkil etmez. Korkmanıza gerek yok yani, yılda ağrı kesici kullanımından dolayı ölen kaç tane insan var. Hangi birini biliyorsunuz? Her ilacın yan etkisi vardır, korkulacak derece olmadığı sürece sorun yok.

Ben de eğer altta yatan bir hastalık yoksa kalp krizi riski çok düşük diye biliyorum.

Hayırlı olsun. Merak etmeyin bir yan etki olmayacak. En fazla kolunuz ağrır birkaç gün.
Emin misiniz hocam?
Hocam 2 gün önce oldum. 1. gün bir şeyim yoktu ancak 2. gün işler değişti: Ciddi bir titreme, 38 derece ve üstü ateş, eklem ağrısı, baş ağrısı, baş dönmesi gibi yan etkiler yaşadım. 3. gündeyim şu an ve hepsi geçti, yani 1 gün sürdü.
Her ne kadar ciddi olmasa da beni 1 gün boyunca tüm işlerimden alıkoydu...

Emin misiniz hocam?
Evet eminim. Çok rastlanmasa da bazen ateş ve halsizlik yan etkisi oluyor 2-3 gün. Çoğu kişide en fazla 2 günlük kol ağrısı oluşuyor, onun dışında bir sorun olmuyor.

Çok ilginç bir şey oldu. 2. Doz aşımı bir hafta önce cuma günü yaptırdım. Pazartesi gününden itibaren domatese karşı alerjim başladı. Öncesinde alerjik bir reaksiyonum yokken pazartesi gününden beri domates yediğim an kaşıntı, kızarıklık, nefes darlığı ve boğazda şişme belirtileri aniden başlıyor. Bugün salça ile yapılmış bir çorba sonrası alerji ilacı içmeme rağmen vücudumdaki kızarıklıklar geçmedi. Yaşayan ve bu durumu geçici ya da kalıcı olduğu hakkında bilgisi olan var mı merak ettim açıkçası.

Çok ilginç bir şey oldu. 2. doz aşımı bir hafta önce cuma günü yaptırdım. Pazartesi gününden itibaren domatese karşı alerjim başladı. Öncesinde alerjik bir reaksiyonum yokken pazartesi gününden beri domates yediğim an kaşıntı, kızarıklık, nefes darlığı ve boğazda şişme belirtileri aniden başlıyor. Bugün salça ile yapılmış bir çorba sonrası alerji ilacı içmeme rağmen vücudumdaki kızarıklıklar geçmedi. Yaşayan ve bu durumu geçici ya da kalıcı olduğu hakkında bilgisi olan var mı merak ettim açıkçası.

Hocam biraz zaman geçti fakat merak ettim. Bu alerjiniz devam ediyor mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı